Yksityinen mobiiliselaus - Selaa internetiä mobiililaitteella tallentamatta tai synkronoimatta tietoa vierailemistasi sivuista

Kun selailet internetiä, Firefox for Android muistaa tietoja - kuten käyttämäsi käyttäjätunnukset ja salasanat - jotka olet tallentanut. On kuitenkin tilanteita, joissa et halua Firefoxin muistavan näitä tietoja. Esimerkkinä voisi olla tilanne, jossa ostat mobiililaitteesi avulla syntymäpäivälahjaa perheenjäsenellesi, joka käyttää kanssasi samaa laitetta.

Varoitus: Yksityinen selaus ei tee sinusta anonyymiä internetissä. Internet-palveluntarjoajasi, työnantajasi (käyttäessäsi esimerkiksi työnantajasi WiFi-verkkoa) tai sivut itse saattavat tallentaa tietoja vierailemistasi sivuista.

Uuden yksityisen välilehden avaaminen

• Uuden tyhjän yksityisen välilehden avaaminen: Napauta Valikko-painiketta (joko laitteen painike näytön alapuolella, tai sovelluksen painike näytön oikeassa yläkulmassa) ja napauta Uusi yksityinen välilehti.
  • Linkin avaaminen uudessa yksityisessä välilehdessä: Napauta pitkään linkkiä, jolloin aukeaa ponnahdusvalikko. Napauta Avaa linkki yksityiseen välilehteen.

Avoimien yksityisten välilehtien käyttäminen

Napauta ruudun yläosassa osoitepalkin vieressä olevaa välilehti -kuvaketta. Napauta seuraavaksi naamio-kuvaketta, jolloin näet sivut, jotka olet avannut yksityisiin välilehtiin.

private tabs m36 private browsing
  • Avaa uusi yksityinen välilehti napauttamalla plus-kuvaketta private plus .
  • Sulje yksityinen välilehti napauttamalla X-kuvaketta sen välilehden pienoiskuvan vieressä, jonka haluat sulkea. Voit myös sulkea kaikki yksityiset välilehdet kerralla napauttamalla valikkopainiketta ja valitsemalla ponnahdusvalikosta Sulje yksityiset välilehdet.

Tiedot, joita yksityinen selaus ei tallenna

• Vieraillut sivut
  • Lomakkeisiin ja hakupalkkiin syötetyt tiedot
  • Salasanat
  • Lataukset: Yksityisen lataamisen aikana lataamiasi tiedostoja ei lisätä lataushistoriaan. Lataamasi tiedostot tallennetaan silti normaalisti laitteellesi.
  • Evästeet
  • Väliaikasitiedostot
Jos luot uusia kirjanmerkkejä käyttäessäsi yksityistä selausta, niitä ei poisteta sen jälkeen, kun olet lopettanut yksityisen selaamisen.

Share this article: http://mzl.la/1xKv6zl