Viestien vastaanottaminen tai lähetys ei onnistu

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: Cannot receive messages

Jos sähköpostin vastaanottamisessa on ongelmia, tässä artikkelissa kerrotaan ratkaisuja yleisimpiin vastaanotto-ongelmiin. Jos viestien lähettämisessä on ongelmia, katso ohjeet artikkelista Viestien lähettäminen ei onnistu.

Tarkista tilin asetukset

1. Tarkista tilin asetukset napsauttamalla Thunderbirdin valikkopalkissa TyökalutMuokkaa-valikkoa ja valitse Tilin asetukset, tai napsauta valikkopainiketta New Fx Menu, valitse AsetuksetAsetukset ja valitse Tilin asetukset. Etsi vasemman laidan paneelista tili, jolle vastaanotto ei onnistu. Napsauta tilin alapuolella olevaa kohtaa Palvelimen asetukset. Saapuvan postin palvelimen yhteysasetukset näkyvät oikeanpuoleisessa paneelissa.

Sähköpostin palveluntarjoajaltasi saat määritykset, joilla saat yhteyden saapuvan postin palvelimeen Nämä tiedot löytyvät todennäköisimmin palveluntarjoajan verkkosivuston tuki-osiosta. Tarkista, että Thunderbirdin asetukset vastaavat palveluntarjoajalta saamiasi asetuksia.

Katso myös:

Viestien vastaanottaminen ei enää onnistu, vaikka se toimi aikaisemmin

• Tarkista palveluntarjoajasi yhteyden tila. Palveluntarjoajallasi saattaa olla teknisiä ongelmia. Useimmilla palveluntarjoajilla on verkkosivuillaan palveluiden tilasta kertova sivu tai häiriötiedotesivu.
  • Jos palveluntarjoajasi tarjoaa selaimella käytettävän sähköpostin käyttöliittymän (WebMail), yritä kirjautua sen kautta ja tarkista, pääsetkö lukemaan sähköpostejasi. Jos pystyt tarkastelemaan sähköpostejasi, liittyy ongelma todennäköisimmin sähköpostitilisi asetuksiin.
  • Jos pystyt kirjautumaan palveluntarjoajasi WebMailin kautta, mutta et Thunderbirdissä, saattaa olla, että sähköpostitilisi salasana on muuttunut, mutta et ole muuttanut salasanaasi Thunderbirdiin. Muuta salasanasi seuraavasti:
    • Napsauta Thunderbird-ikkunan yläosassa Työkalut-valikkoa ja valitse AsetuksetNapsauta valikkopalkissa Thunderbird-valikkoa ja valitse AsetuksetNapsauta Thunderbird-ikkunan yläosassa Muokkaa-valikkoa ja valitse Asetukset, tai napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuKuvaa "fx57menu" ei ole olemassa. ja valitse AsetuksetAsetukset.
    • Valitse Turvallisuus-paneelista Salasanat-välilehti ja napsauta Tallennetut salasanat...-painiketta.
    • Valitse luettelosta ongelmatili ja napsauta Poista-painiketta.
    • Sulje Thunderbird ja käynnistä se uudelleen. Kun Thunderbird käynnistyy, se kysyy tilin salasanaa.
  • Jos olet juuri päivittänyt Thunderbirdin, tietoturvaohjelmistosi palomuuri on mahdollisesti estänyt Thunderbirdin uuden version yhteyden internetiin. Jos näin tapahtuu, saattavat myös tilin IMAP-kansiot kadota. Joillakin tunnetuilla tietoturvaohjelmistoilla on havaittu ongelmia Thunderbirdin kanssa. Perustietoa näistä ongelmista voit lukea Mozilla Wikin englanninkielisestä artikkelista.

Poista Thunderbird palomuuriohjelmasi luotettujen ohjelmien luettelosta, ja lisää se sitten takaisin manuaalisesti (tai jos ohjelma pyytää sitä). Muussa tapauksessa etsi ohjeita tietoturvaohjelmistosi tukidokumenteista tai tukisivustolta.
  • Jos olet juuri päivittänyt Thunderbirdin versioon 38, tarkista, aiheuttaako ongelman mahdollisesti Logjamiin liittyvät muutokset.

Vain osa sähköposteista tulee perille

• Sähköpostin palveluntarjoajallasi saattaa olla käytössä roskapostisuodatin, joka poistaa viestit tai pysäyttää ne saapuvien viestien palvelimelle.
  • Saattaa olla, että olet luonut Thunderbirdiin viestisuodattimia, jotka käsittelevät saapuvia viestejä virheellisesti.