Uusi välilehti -sivu – näytä, piilota ja muokkaa sivuja, joilla vierailet eniten

(Ohjattu sivulta Customize the New Tab page)

Kun avaat uuden välilehden, Firefox näyttää verkkosivut, joilla vierailet eniten, jotta niille siirtyminen olisi helpompaa. Näytämme tässä artikkelissa, kuinka voit kiinnittää Uuteen välilehteen sivuja, muuttaa niiden sijoittelua tai halutessasi poistaa toiminnon jopa kokonaan käytöstä.

Kuinka verkkosivuja järjestellään uudessa välilehdessä?

Firefox näyttää Uusi välilehti -sivulla verkkosivuja, jotka on järjestelty käyntitiheyden ja viimeisimmän käyntihetken mukaan. Voit kiinnittää, poistaa ja järjestellä Uusi välilehti -sivulla näkyviä sivuja helposti.

Verkkosivun kiinnittäminen

• Lukitse verkkosivun kuva nykyiseen kohtaan napsauttamalla nuppineulakuvaketta kuvan vasemmassa yläkulmassa.
    Pin site - Win

Verkkosivun lisääminen

Voit avata kirjanmerkkiarkiston ja raahata kirjanmerkkejä Uusi välilehti -sivulle.

1. Napsauta Arkisto-painiketta 57 library icon, ja sen jälkeen Kirjanmerkit. Vieritä alas ja napsauta Näytä kaikki kirjanmerkit. Napsauta Kirjanmerkki-painiketta Bookmarks-29 ja avaa Arkisto-ikkuna napsauttamalla Näytä kaikki kirjanmerkit.

2. Vedä ja pudota kirjanmerkki Uusi välilehti -sivulle.
    Add Bookmark to New Tab PageAdd Bookmark to New Tab Page - MacAdd Bookmark to New Tab Page - Lin

Verkkosivun poistaminen

• Poista verkkosivun kuva Uusi välilehti -sivulta napsauttamalla X-painiketta kuvan oikeassa yläkulmassa.
    Delete site - Win
Huomaa: Jos poistat sivun vahingossa, voit palauttaa sen napsauttamalla Kumoa sivun ylälaidassa. Voit palauttaa useampia poistettuja sivuja napsauttamalla Palauta kaikki.

Verkkosivujen järjestäminen uudelleen

• Vedä ja pudota sivu hiirellä haluamaasi kohtaan. Jos sivua ei oltu aiemmin "kiinnitetty", se kiinnitetään nyt.
    Rearrange sites - WinRearrange sites - MacRearrange sites - LinDrag tile 29 - WinDrag tile 29 - MacDrag tile 29 - Lin

Uusi välilehti -sivun käytöstä poistaminen

Jos et halua nähdä eniten vierailemiasi verkkosivuja uudessa välilehdessä, voit piilottaa ne helposti:

• Piilota verkkosivut tai tuo ne näkyviin avaamalla uusi välilehti ja napsauttamalla kuvaketta sivun oikeassa yläkulmassa.
    Hide New Tab - WinHide New Tab - MacHide New Tab - LinHide tiles 29 - WinHide tiles 29 - MacHide tiles 29 - Lin

Jos olet huolissasi tietosuojastasi, voit poistaa toiminnon kokonaan käytöstä:

1. Kirjoita osoitepalkkiin about:config ja paina EnterReturn.
    Varoitussivu saattaa avautua. Napsauta Hyväksyn riskin!Hyväksy riski ja jatka, jolloin about:config-sivu avautuu.
  2. Kirjoita browser.newtab.url hakukenttään.
  3. Kaksoisnapsauta browser.newtab.url -asetusta ja muuta kentän osoite osoitteesta about:newtab osoitteeseen about:blank. Voit vaihtaa sen myös osoitteeksi about:home, jolloin näytetään Firefoxin Google-aloitussivu, tai voit kirjoittaa omavalintaisen osoitteesi, esimerkiksi google.fi.
  4. Napsauta OK-painiketta ja sulje about:config-välilehti.

Kohtasitko ongelmia?