Seurannan suojaus on nyt osa sisällön estoa

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Seurannan suojauksen yksityisyyden suoja on nyt osa sisällön estoa. Kun näet kilpikuvakkeen osoitepalkissa, on sisällön esto aktiivinen. Tällä hetkellä sisällön esto suojaa tietyntyyppisiltä seuraimilta. Firefox lisää uusia yksityisyyden suojauksen ominaisuuksia tulevissa versioissa.

Voit lukea lisää seurannan suojauksesta ja sisällön estosta artikkelista Sisällön esto.

Yleisesti, seuranta viittaa sisältöön, evästeisiin tai skripteihin, jotka kokoavat tietoa selaamisestasi useilla sivustoilla. Firefox tarjoaa käyttäjille työkaluja näiden seuraimien estämiseksi. Tätä ominaisuutta kutsuttiin aikaisemmin seurannan estoksi. Firefoxin versiosta 63 alkaen seurannan esto on sisällytetty ominaisuutena sisällön estoon. Nykyään saat saman seurannan eston valitsemalla asetuksen, joka estää kaikki havaitut seuraimet.

Ota sisällön esto ja viimeiset turvallisuus- ja vakauspäivitykset käyttöön päivittämällä Firefox uusimpaan versioon.

Ota sisällön esto käyttöön tai poista se käytöstä

Firefoxin versiosta 63 alkaen sisällön esto sisältää asetukset seuraimille ja seurantaevästeille. Oletusarvoisesti Firefox estää seuraimet ainoastaan yksityisessä ikkunassa. Voit ottaa seurainten eston käyttöön asetuksissaasetuksissa. AsetuksissaAsetuksissa voit myös poistaa sisällön eston kokonaan käytöstä.

Napsauta Firefoxin valikko-painiketta Kuvaa "fx57menu" ei ole olemassa. ja valitse Sisällön esto. Tämä avaa uudelle AsetuksetAsetukset-välilehdelle Sisällön esto-osion.

Fx63menuContentBlockingFx65ContentBlocking
  1. Voit estää seuraimet kaikille selainistunnoille muuttamalla Kaikki havaitut seuraimet-asetuksen valinnasta Vain yksityisissä ikkunoissa asetukseen Aina.
  2. Voit ottaa sisällön eston kokonaan pois käytöstä poistamalla valintaruudun asetuksesta Kaikki havaitut seuraimet.
Lue lisää näistä ominaisuuksista artikkelista Content Blocking.

Ota seurannan esto käyttöön tai poista se käytöstä

1. Napsauta Firefoxin valikko-painiketta Kuvaa "fx57menu" ei ole olemassa..
  2. Ota käyttöön seurannan suojaus tai poista se käytöstä napsauttamalla valikkokomennon Seurannan suojaus oikealla puolella olevaa kytkintä.

Seurannan suojauksen käyttöönotto tai poistaminen tietyissä istunnoissa

Oletusarvoisesti Firefox estää seuraimet ainoastaan yksityisessä ikkunassa. Voit muokata seurannan suojausta niin, että se on käytössä koko ajan, ainoastaan yksityisessä ikkunassa tai ei koskaan.

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Napsauta Tietosuoja ja turvallisuus -paneelia ja siirry Seurannan suojaus -osioon.
    Fx57TrackingProtection-new
  3. Valitse seuraavista vaihtoehdoista:
    • Aina: Seurannan suojaus on aina käytössä.
    • Vain yksityisen selaamisen ikkunoissa: Ottaa seurannan suojauksen käyttöön ainoastaan silloin, kun selaat yksityisessä ikkunassa.
    • Ei koskaan: Poistaa seurannan suojauksen käytöstä kokonaan kaikilla sivustoilla.

Ota seurannan suojaus käyttöön tai poista se käytöstä yksityisessä ikkunassa

Seurannan suojaus on oletusarvoisesti käytössä yksityisessä ikkunassa.

PrivateBrowsingWithTrackingProtectionON

Napsauta Yksityinen selaus -ikkunan Seurannan suojaus -osion oikealla puolella olevaa kytkintä. (Jos et näe Seurannan suojaus -kytkintä, olet muokannut FIrefoxin AsetuksetAsetukset siten, että seurannan suojaus on aina käytössä.)

Poista seurannan suojaus käytöstä yksittäisillä sivustoilla

Voi halutessasi poistaa seurannan suojauksen käytöstä jollakin tietyllä sivustolla.

1. Jos Firefox estää seuraimia sivulla, näkyy osoitepalkissa kilpi-kuvake. Napsauta kilpi-kuvaketta, jolloin sivuston tiedot aukeaa.
  2. Napsauta painiketta Poista suojaus tältä sivustoltaPoista suojaus tältä sivustolta tavallisessa selainikkunassa, tai Poista suojaus tästä istunnosta yksityisessä ikkunassaPoista käytöstä tältä sivustolta tavallisessa ikkunassa, tai Poista käytöstä tästä istunnosta yksityisessä ikkunassa.
    tracking protection off 57Fx62TrackingProtection-Always
  3. Kun seurannan suojaus on poistettu käytöstä, osoitepalkin kilpikuvakkeeseen ilmestyy punainen vinoviiva tracking protection off fxos.
Jos haluat ottaa seurannan suojauksen uudelleen käyttöön:
Napsauta kilpikuvaketta, ja valitse Ota suojaus käyttöönOta käyttöön tälle sivustolle.

Koska yksityisen selauksen tila ei säilytä mitään tietoja selainistunnostasi, seurannan eston poistaminen vaikuttaa vain tämän selausistunnon ajan. Kun käynnistät uuden yksityisen selauksen ikkunan, seurannan esto on jälleen käytössä.