Toistuvan tapahtuman luominen

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka kalenterissa luodaan toistuva tapahtuma. Jos haluat luoda uuden yksilöllisen tapahtuman tai tehtävän, lue ohjeet artikkelista Uuden tapahtuman tai tehtävän luominen.

Nämä ohjeet olettavat, että uusi kalenteri on luotu. Jos uutta kalenteria ei ole luotu, lue ohjeet ensin artikkelista Creating new calendars.

Toistuvan tapahtuman luominen

Uuden tapahtuman luominen

• Napsauta Thunderbirdin valikkopalkissa Tiedosto-valikkoa ja valitse Uusi. Napsauta avautuvasta alavalikosta Tapahtuma.... Voit myös napsauttaa Thunderbirdin valikkopainiketta New Fx Menu, ja valita Uusi viesti ja alavalikosta Tapahtuma....
  • Täytä kentät Otsikko, Osoite, Alkaa: ja Päättyy:.
  • Valitse Kalenteri:-alasvetovalikosta se kalenteri, johon haluat luoda tapahtuman.
  • Valitse tapahtuman toistumisväli alasvetovalikosta Toista:.
  • Jos valitsit toistumisväliksi Oma..., aukeaa Muokkaa toistuvuutta ikkuna.

Muokkaa toistuvuutta -ikkuna

• Valitse Toista-alasvetovalikosta tapahtumalle perustoistumisväli (kerran päivässä, kerran viikossa, kerran kuukaudessa tai kerran vuodessa).
  • Kirjoita päivän välein -tekstiruutuun kuinka usein tapahtuma toistetaan. Jos esimerkiksi haluat tapahtuman toistuvan joka toinen viikko, valitse kerran viikossa ja kirjoita viikon välein -ruutuun 2.
  • Jos valitsit toistumisväliksi kerran viikossa tai kerran kuussa, ilmestyy viikonpäiväpalkki, josta valitaan, minä viikonpäivänä tai viikonpäivinä tapahtuma toistuu. Valitse tai poista valinta napsauttamalla viikonpäivää.
  • Jos haluat tämän tapahtuman toistuvan ilman takarajaa, valitse osiossa Toistuvuuden takaraja vaihtoehto Ei mitään.
  • Jos haluat rajoittaa toistuvan tapahtuman kestoa, valitse joko Luo XX ajanvarausta tai Toista seuraavaan päivään asti ja valitse joko tapahtumakertojen lukumäärä tai päättymispäivämäärä.
  • Sulje Muokkaa toistuvuutta -ikkuna napsauttamalla OK.
  • Luo tapahtuma napsauttamalla Uusi tapahtuma -ikkunan työkalupalkissa Tallenna ja sulje-painiketta.

Uusi toistuva tapahtuma luodaan valitsemaasi kalenteriin.