Thunderbird ja roskaposti

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 253584
  • Luotu:
  • Luonut: Jarmo
  • Kommentti: Päivitetty version 228980 mukaiseksi
  • Tarkistettu: Kyllä
  • Tarkistettu:
  • Tarkistaja: jjuslin
  • Onko hyväksytty? Kyllä
  • Onko nykyinen versio? Ei
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen sisältö

Suurin osa ihmisistä joutuu tulemaan toimeen ei-toivotun sähköpostin (roskaposti, spam, junk mail) kanssa. Thunderbird käyttää mukautuvaa suodatinta, joka oppii käyttäjän valinnoista, mitkä viestit ovat toivottuja ja mitkä viestit ovat roskapostia.

Roskapostisuodattimen asetukset

Yleiset asetukset

Roskapostisuodatin on oletusarvoisesti päällä. Thunderbirdissä voidaan asettaa järjestelmänlaajuisia asetuksia, jotka määrittävät, mitä roskapostiksi merkityille viesteille tehdään. Näitä asetuksia käytetään kaikilla sähköpostitileillä (joitakin asetuksia pystytään ohittamaan tilien asetuksissa, kuten myöhemmin kerrotaan). Asetuksiin pääsee napsauttamalla Thunderbird ja valitsemalla AsetuksetTyökalut ja valitsemalla AsetuksetMuokkaa ja valitsemalla Asetukset, napsauttamalla Asetukset-ikkunassa Turvallisuus-paneelia ja valitsemalla Roskaposti-välilehden.

Junk preferences

Tilikohtaiset asetukset

Tilien asetuksissa määritettävät tilikohtaiset roskapostiasetukset korvaavat edellä kuvatut yleiset asetukset. Näitä asetuksia voi tarkastella napsauttamalla TyökalutMuokkaa ja seuraavaksi Tilien asetukset ja valitsemalla tililuettelossa halutun sähköpostitilin alta kohdan Roskapostiasetukset. Näissä asetuksissa voidaan myös määrittää osoitekirja, jota voidaan käyttää "valkoisena listana". Jos viestin lähettäjä on yhteyshenkilönä osoitekirjassa, joka on määritelty valkoiseksi listaksi, ei viestiä merkitä roskapostiksi.

adaptive filter config

Roskapostisuodattimen opettaminen

Kerro Thunderbirdille mikä on roskapostia

Jotta roskapostisuodatin olisi tehokas, on sitä opetettava tunnistamaan sellaiset viestit, joita pidät roskapostina ja viestit joita et pidä roskapostina. Merkitse siis viestit roskapostiksi, älä poista niitä.

Viestin voi merkitä roskapostiksi viestiluettelossa napsauttamalla sen Roskapostitila-saraketta:

junk message list

Viestin voi merkitä roskapostiksi myös viestinäkymässä napsauttamalla viestin otsikkotiedoissa painiketta Roskapostia:

junk message window

Voit myös käyttää näppäintä j viestin merkitsemiseen roskapostiksi.

Huomaa: Mukautuvan suodattimen opettaminen edellyttää, että merkitset useita viestejä, myös sellaisia, jotka eivät ole roskapostia. Lisätietoja tästä seuraavassa.

Kerro Thunderbirdille mikä ei ole roskapostia

On myös tärkeää kertoa mukautuvalle suodattimelle, mitkä viestit eivät ole roskapostia.

Tarkista ensin säännöllisesti - päivittäin tai viikoittain - onko roskapostikansioon joutunut viestejä, jotka eivät ole roskapostia ja napsauta näiden kohdalla Ei roskapostia-painiketta tai paina näppäimistöltä Shift + j.

Toiseksi, opeta suodatinta säännöllisesti merkitsemällä asiallisia viestejä ei-roskapostiksi Saapuneet-kansiossa ja muissa kansioissa. Valitse viesti ja paina näppäimistöltä Shift + j. Muutaman asiallisen viestin merkitseminen joka viikko riittää.

Jos viestien estämisessä on edelleen ongelmia

Mukautuva suodatin ei ole sataprosenttinen este tietynlaisille viesteille tai viesteille tietyistä osoitteista. Jos tarvitset vahvempaa viestien estoa, voit kokeilla lähettäjän estämistä. Voit myös luoda viestisuodattimen, joka estää haluamasi viestit.