Firefoxin terveydentilaraportti kertoo selaimesi toiminnasta | Ohje

Firefoxin terveydentilaraportti kertoo selaimesi toiminnasta

Firefoxin terveydentilaraportti tarjoaa tietoa selaimen pitkän aikavälin suorituskyvystä ja vakaudesta. Näiden tietojen avulla Mozilla tarjoaa hyödyllisiä vertailuja ja vihjeitä. Koosteita näistä tiedoista käytetään myös Firefoxin kehitystyöhön Firefoxin parantamiseksi.

Huomaa: Tämä artikkeli ei koske versiotasi Firefoxista. Tarvitset viimeisimmän Firefox beta -version, jonka voit ladata osoitteesta mozilla.org/beta.

Firefoxin terveydentilaraportin tarkasteleminen

• Napsauta Firefox-ikkunan yläosassa Firefox-painiketta, siirry Ohje-alavalikkoon ja valitse Firefoxin terveydentilaraportti.Napsauta Firefox-ikkunan yläosassa Ohje-valikkoa ja valitse Firefoxin terveydentilaraportti.Napsauta valikkopalkissa Ohje-valikkoa ja valitse Firefoxin terveydentilaraportti.
Huomaa: Jos olet juuri asentamut Firefoxin, saattaa olla, että terveydentilaraportin sisältämä tieto ei ole täsmällistä. Tavallisesti kehityssuunnan näkyminen edellyttää 14 vuorokauden selainkäyttöä.

Tietojen jakamisen estäminen

Tietojen jakaminen on oletusarvoisesti päällä, mutta voit milloin tahansa kytkeä sen pois päältä Firefoxin Terveydentilaraportti -sivulta napsauttamalla sivun oikeassa yläkulmassa olevaa Tietojen jakaminen -linkkiä.

Voit ottaa tietojen jakamisen käyttöön tai poistaa sen käytöstä myös seuraavasti:

1. Valitse Firefoxin ikkunasta Firefox-painike ja valitse AsetuksetValitse Firefoxin ikkunasta Työkalut-valikko ja valitse AsetuksetValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja valitse Asetukset...Valitse Firefoxin ikkunasta Muokkaa-valikko ja valitse Asetukset

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse sitten Asetukset

2. Valitse Lisäasetukset-paneeli.
  3. Valitse Kerätyt tiedot -välilehti.
  4. Valitse tai poista valinta vaihtoehdosta Firefoxin terveydentilaraportti käytössä.
  5. Sulje Asetukset-ikkuna napsauttamalla OKSulje-painiketta.

Kun poistat tietojen jakamisen käytöstä, Mozilla ei enää lähetä tietoja selaimestasi palvelimillemme. Kaikki palvelimillamme valmiiksi oleva informaatio vanhenee 180 vuorokauden jälkeen.

Vaikka et jakaisi informaatiota Mozillan kanssa, voit silti käyttää Firefoxin terveydentilaraporttia selaimesi tietojen tarkastelemiseen. Et kuitenkaan näe mitään vertailutietoja muihin selaimiin.

Käynnistysaikakuvaaja

Käynnistysaika päivän mukaan -kuvaaja näyttää, kuinka pitkään selaimeltasi kesti käynnistyä kunakin päivänä. Oletusnäkymä (Keskiarvo), näyttää kunkin päivän käynnistysajan mediaanin. Napsauttamalla linkkiä "Kaikki" saat näkyviin kyseisen päivän kaikki käynnistysajat. Kuvaajassa näytetään enintään 90 vuorokauden tiedot.

Kerätyn raakadatan tarkasteleminen

Voit tarkastella Firefoxin terveydentilaraportin keräämää raakadataa napsauttamalla "Raakadata" -linkkiä. Näet datan tekstitiedoston sisällön juuri siinä muodossa jossa se lähetetään Mozillalle, jos jakaminen on käytössä.