Tekstin koko ja suurennus - suurenna verkkosivujen kokoa | Ohje

Tekstin koko ja suurennus - suurenna verkkosivujen kokoa

Sivun suurennus on toiminto, jolla voidaan suurentaa tai pienentää joko verkkosivujen tai sivulla näytettävän tekstin kokoa luettavuuden parantamiseksi. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka verkkosivukohtaisesti voidaan suurentaa tai pienentää sivujen tai tekstien kokoa.

• Jos haluat asettaa oletuskoon kaikille sivuille, voit käyttää esimerkiksi NoSquint-laajennusta.

Kuinka sivun suurennusta ja pienennystä käytetään?

Suurennus ja pienennys voidaan tehdä usealla eri tavalla.

Näppäimistö

• Suurentaaksesi sivun kokoa paina ja pidä pohjassa CmdCtrl-näppäintä ja paina +-näppäintä.
  • Pienentääksesi sivun kokoa paina ja pidä pohjassa CmdCtrl-näppäintä ja paina --näppäintä.
  • Palauttaaksesi sivun koon normaaliksi paina ja pidä pohjassa CmdCtrl-näppäintä ja paina 0-näppäintä.

Hiiri

Jos hiiressäsi on vierityspainike, paina ja pidä pohjassa näppäimistön Ctrl-painiketta ja vieritä hiirellä ylöspäin suurentaaksesi tai alaspäin pienentääksesi.

Valikko

1. Paina Alt-näppäintä avataksesi väliaikaisesti perinteiset Firefox-valikot. Valitse Firefox-ikkunan ylälaidassaValitse valikkopalkista Näytä-valikko ja valitse Sivun suurennus.
  2. Valitse Suurenna, Pienennä tai Palauta.

Työkalupalkki

1. Napsauta hiiren oikealla painikkeella tyhjää kohtaa välilehtipalkissa ja valitse Muokkaa..., jolloin Muokkaa työkalupalkkia -ikkuna aukeaa.
  2. Raahaa "Suurennussäädöt"-työkalupalkkikohde Muokkaa työkalupalkkia -ikkunasta haluamaasi kohtaan työkalupalkeissasi.
  3. Napsauta Valmis tallentaaksesi muutokset työkalupalkkeihin. Kaksi uutta suurennuslasikuvaketta lisätään työkalupalkkiisi, toisessa on plusmerkki (+) ja toisessa miinus (-).
    Zoom Controls
  4. Voit nyt käyttää +-suurennuslasia-kuvaketta suurentaaksesi ja --suurennuslasia-kuvaketta pienentääksesi.
    Zoom Control - Win

Jos haluat muokata muita työkalupalkin osia, lue artikkeli Firefoxin painikkeiden ja työkalupalkkien muokkaaminen.

Kuinka tekstin suurennusta ja pienennystä käytetään?

Kuinka vaihdan tekstin suurennukseen?

Jos haluat siirtyä käyttämään tekstin suurennusta:

1. for fx4, win}Paina Alt-näppäintä avataksesi väliaikaisesti perinteiset Firefox-valikot. Valitse Firefox-ikkunan ylälaidassaValitse valikkopalkista Näytä-valikko ja valitse Sivun suurennus.
  2. Valitse Muuta vain tekstin kokoa, joka tekee komennot toimiviksi vain tekstiin, ei kuviin.

Kuinka määritän tekstin minimikoon tekstin suurennuksessa?

Voit määrittää Firefoxin näyttämän tekstin minimikoon. Jos verkkosivun tekstin koko on pienempi kuin määrittämäsi koko, Firefox suurentaa tekstin vastaamaan kyseistä kokoa. Asettaaksesi tekstin minimikoon:

1. Valitse Firefoxin ikkunasta Firefox-painike ja valitse AsetuksetValitse Firefoxin ikkunasta Työkalut-valikko ja valitse AsetuksetValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja valitse Asetukset...Valitse Firefoxin ikkunasta Muokkaa-valikko ja valitse Asetukset

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse sitten Asetukset

2. Valitse Sisältö -paneeli.
  3. Valitse Kirjasinlajit ja värit -osiossa Lisäasetukset....
  4. Valitse Pienin kirjasinkoko -valikosta pikseleissä tekstin minimikoko, jolla kaikki teksti pitää vähintään näyttää.

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/LGna5e