Suojaa tallennettuja käyttäjätunnuksia ja salasanoja pääsalasanalla

Firefox voi tallettaa käyttäjätunnukset ja salasanat, joita käytät verkkopalveluissa, kuten verkkopankissa ja sähköpostisivustoilla. Jos jaat tietokoneen jonkun kanssa, on suositeltavaa käyttää pääsalasanaa.

Kun olet määrittänyt pääsalasanan, sinua pyydetään syöttämään se, kun Firefoxin tarvitsee käsitellä tallennettuja salasanojasi.
Master Password - Win1

Huomaa: Kun olet määrittänyt pääsalasanan, se on syötettävä yhden kerran jokaisen Firefox-istunnon aikana ensimmäisen kerran kun tallennat salasanan tai muutat salasanan tai aina kun tarkastelet tallennettuja salasanoja.

Pääsalasanan määrittäminen

Firefox ei oletusarvoisesti käytä pääsalasanaa suojelemaan kirjautumistietoja. Määrittele pääsalasana näin:

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Napsauta Turvallisuus-paneelia.
  3. Valitse vaihtoehto Käytä pääsalasanaa.
    Master Password - Win2
    Vaihda pääsalasanaa -ikkuna aukeaa.
  4. Syötä haluamasi pääsalasana. Salasanan laadun mittari osoittaa, kuinka vaikeaa syöttämääsi salasanaa on arvata. Hyvän salasanan tulisi sisältää ainakin seuraavaa:
    • Vähintään yksi ISO kirjain
    • Yksi tai useampia numeroita
    • Vähintään yksi ei-alfanumeerinen merkki, kuten esimerkiksi: @ # $ % ^ & * ( ).
    • Muista myös valita sellainen salasana, että se on sinulle helppo muistaa, mutta toisille vaikeaa arvata. Tällä turvaat sen, että sinä, ja vain sinä, pääset käyttämään näitä tärkeitä tietoja. Lisätietoa hyvän salasanan valitsemisesta saat artikkelista Paranna tietoturvaasi vahvoilla salasanoilla.
  5. Syötä salasana toisen kerran, millä varmistat sen, että muistat sen oikein.Master Password - Win3
  6. Aseta pääsalasana napsauttamalla painiketta OK.
  7. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.

Pääsalasanan poistaminen

Jos et enää tarvitse pääsalasanaa, voit poistaa sen milloin tahansa:

Tärkeää: Ilman pääsalasanaa joku, jolla on pääsy koneellesi, voi tarkastella Firefoxiin tallentamiasi käyttäjätunnuksia ja salasanoja.
  1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Napsauta Turvallisuus-paneelia.
  3. Poista valinta kohdasta Käytä pääsalasanaa. Poista pääsalasana -ikkuna aukeaa.
  4. Syötä nykyinen pääsalasanasi, jolla vahvistat sen, että sinulla on oikeus poistaa pääsalasana.
  5. Napsauta painiketta Poista.
  6. Napsauta pääsalasanan poistamisen vahvistavassa sanomaruudussa OK-painiketta.
  7. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.

Pääsalasanan muuttaminen

Voit muuttaa pääsalasanaasi milloin tahansa:

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Napsauta Turvallisuus-paneelia.
  3. Napsauta painiketta Muuta pääsalasanaa....
  4. Syötä nykyinen pääsalasana, millä varmistat sen, että sinulla on oikeus muuttaa pääsalasanaa.
  5. Syötä uusi pääsalasana kaksi kertaa.
    • Kenttien jättäminen tyhjäksi poistaa pääsalasanasi.
  6. Hyväksy muutettu pääsalasana napsauttamalla OK.
  7. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.

Perustuu mozillaZinen informaatioon Master password (mozillaZine KB)