Sähköpostiviestin peruuttaminen

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Viestien peruuttamiselle lähettämisen jälkeen ei ole olemassa mitään sisäänrakennettua ominaisuutta sähköpostiprotokollissa.

Joissakin asiakas/palvelin -sähköpostiyhdistelmissä on mahdollisuus perua sähköposteja, mutta tämä toteutetaan erityisillä mekanismeilla. Esimerkiksi, kun Microsoft Outlookia käytetään Microsoft Exchange -palvelimen kanssa, käyttäjät voivat perua sähköpostin, joka konkreettisesti poistetaan vastaanottajan postilaatikosta. Tämä ei ole sähköpostin perusominaisuus, vaan se riippuu siitä, pääseekö sähköpostipalvelin käsiksi sekä lähettäjän että vastaanottajan sähköpostitileihin. Yksityiskohtaisen kuvauksen löydät Microsoftin tukiartikkelista Lähetetyn viestin peruuttaminen tai korvaaminen.

Jotkin sähköpostipalvelut, kuten Google Mail, viivästyttävät viestin lähettämistä. Voit estää viestin lähettämisen edellyttäen, että toimit ennen viiveen päättymistä. Tämä ei kuitenkaan ole samassa mielessä viestin peruuttamista, se on vain viestin lähettämisen estämistä.

Jos haluat samanlaisen ominaisuuden Thunderbirdiin, lisäosa Lähetä Myöhemmin viivästyttää jokaisen viestin lähetystä ja tarjoaa mahdollisuuden muuttaa mieltä ja poistaa sähköposti Lähtevät-kansiosta ennen kuin se lähetetään.

Yksinkertaisin tapa viivästyttää lähetystä, on Thunderbirdin asettaminen yhteydettömään tilaan:

1. Napsauta valikkopalkissa Tiedosto-valikkoa.
  2. Valitse Yhteydetön tila.
  3. Napsauta alavalikosta Työskentele yhteydettömässä tilassa.

Kaikki viestisi tallennetaan paikallisesti, eikä niitä lähetetä, ennen kuin poistut yhteydettömästä tilasta ja napsautat Nouda viestit -painiketta.