Thunderbirdin vikasietotila

(Ohjattu sivulta Safe Mode Thunderbird)

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: Troubleshoot Mode Thunderbird

Vikasietotila on Thunderbirdin erikoistila, jota voidaan käyttää Thunderbirdin ongelmien selvittämiseen. Vikasietotilassa voi palauttaa joitakin asetuksia ja poistaa käytöstä lisäosia, jotka voivat aiheuttaa ongelmia. Vertaamalla Thunderbirdin käyttäytymistä normaalitilassa ja vikasietotilassa, voidaan löytää ongelmia, jotka aiheutuvat tietystä lisäosasta.

Huomaa: Windows-käyttäjät saattavat tuntea Windowsin vikesietotilan. Thunderbirdin vikasietotilalla ei ole mitään yhteyttä Windowsin vikasietotilaan.
Huomaa: Thunderbirdin versioon 5 asti Windowsin Käynnistä-valikossa oli pikakomento Thunderbirdin vikasietotilaan. Alkaen Thunderbirdin versiosta 5 tämä pikakuvake on poistettu ja korvattu Thunderbirdin Ohje-valikon valikkokomennolla Käynnistä uudelleen lisäosat pois päältä....

Thunderbirdin käynnistäminen vikasietotilassa

1. Jos Thunderbird ei ole käynnissä: Käynnistä Thunderbird vikasietotilassa pitämällä shift-näppäintä painettuna kun käynnistät Thuderbirdin.pitämällä option-näppäintä painettuna kun käynnistät Thunderbirdin. käynnistämällä Terminal-sovellus ja suorittamalla: thunderbird -safe-mode
    Saattaa olla, että joudut määrittelemään myös Thunderbird-asennuksen polun (esim. /usr/lib/thunderbird).

Jos Thunderbird on jo käynnissä: Napsauta Thunderbirdin valikkopalkissa Ohje-valikkoa ja valitse Käynnistä uudelleen lisäosat pois päältä.... Napsauta varmistusikkunassa Käynnistä uudelleen -painiketta.
  2. Thunderbirdin vikasietotila -ikkuna avautuu:

thunderbird safe mode

3. Vahvista käynnistäminen napsauttamalla Jatka vikasietotilassa.

Varmista, että vikasietotila on käytössä

Varmista, että Thunderbird on vikasietotilassa: Napsauta Työkalut-valikkoa ja valitse Lisäosat ja avaa sen jälkeen Laajennukset-paneeli. Asennettujen lisäosien yläpuolella on palkki joka kertoo, että Thunderbird on vikasietotilassa.

Vikasietotilasta poistuminen

1. Sulje Thunderbird kokonaan: Napsauta valikkopalkissa Thunderbird-valikkoa ja valitse Lopeta Thunderbird.
  2. Käynnistä Thunderbird normaalisti.
  1. Sulje Thunderbird kokonaan: Napsauta Thunderbirdin valikkopalkissa Tiedosto-valikkoa ja valitse Lopeta.
  2. Käynnistä Thunderbird normaalisti.

Perustuu mozillaZinen informaatioon Safe mode (mozillaZine KB)