Thunderbirdin pääsalasana

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: Protect your Thunderbird passwords with a Primary Password

Thunderbird voi tallettaa käyttäjätunnukset ja salasanat, joita käytät sähköpostitileilläsi. Jos jaat tietokoneesi jonkun muun kanssa, on suositeltavaa, että käytät pääsalasanaa.

Kun olet luonut pääsalasanan, Thunderbird kysyy sitä aina, kun sen pitää käsitellä tallennettuja salasanojasi.

Huomaa: Pääsalasana tarvitsee syöttää vain kerran Thunderbird-istunnon aikana.

Pääsalasanan määrittäminen

Oletusarvoisesti Thunderbird ei käytä pääsalasanaa talletettujen käyttäjätietojen suojaamiseen. Voit määrittää pääsalasanan seuraavasti:

1. Napsauta Thunderbirdin ikkunan yläosassa Työkalut-valikkoa ja valitse Asetukset....
  2. Napsauta Turvallisuus-paneelia.
  3. Valitse Salasanat-välilehti.
  4. Valitse valintaruutu Ota pääsalasana käyttöön.

5. Vaihda pääsalasanaa -ikkuna aukeaa. Kun syötät pääsalasanaa, Salasanan laadun mittari näyttää, kuinka vaikeaa salasanaa on arvata. Hyvän salasanan tulisi täyttää seuraavat kriteerit:
    • Vähintään yksi SUURI kirjain
    • Yksi tai useampia numeroita
    • Vähintään yksi ei-alfanumeerinen merkki, kuten: @ # $ % ^ & * ( ).
    • Muista myös muodostaa salasana, joka sinun itsesi on helppo muistaa, mutta joka muiden on vaikeaa arvata. Näin varmistat, että sinä - ja vain sinä - pääset käsiksi näihin tärkeisiin tietoihin.
  6. Salasana tulee syöttää kahteen kertaan, jotta varmistetaan, että olet syöttänyt sen oikein.

7. Luo pääsalasana napsauttamalla OK-painiketta.
  8. Pääsalasana on luotu.

Pääsalasanan muuttaminen tai poistaminen

Voi poistaa tai muuttaa pääsalasanaasi milloin tahansa:

1. Napsauta Thunderbirdin ikkunan yläosassa Työkalut-valikkoa ja valitse Asetukset....
  2. Napsauta Turvallisuus-paneelia.
  3. Valitse Salasanat-välilehti.
  4. Napsauta painiketta Muuta pääsalasanaa....
  5. Syötä nykyinen pääsalasanasi, millä varmistetaan, että sinulla on oikeus muuttaa sitä.
  6. Syötä uusi pääsalasana kahteen kertaan.
    • Voi poistaa pääsalasanan jättämällä kentät Kirjoita uusi salasana ja Toista salasana tyhjiksi.
  7. Hyväksy pääsalasanan muutokset napsauttamalla OK-painiketta.
  8. Pääsalasana on nyt vaihdettu tai poistettu.

Unohtunut salasana

Jos olet unohtanut pääsalasanasi tai haluat poistaa sen kysymisen käytöstä, voit palauttaa pääsalasanan. Pääsalasanan palauttaminen poistaa kaikki tallennetut käyttäjä- ja salasanatiedot. Palauttamisen aikana kaikki Salasananhallintaan talletetut käyttäjä- ja salasanatiedot poistetaan, sillä tämä on Thunderbirdin sisäänrakennettu ominaisuus. Sillä turvataan se, että asiattomat eivät pääse käsiksi tilitietoihisi yksinkertaisesti palauttamalla pääsalasanan.

1. Napsauta Työkalut-valikkoa ja valitse Virhekonsoli
  2. Kopioi alla oleva teksti ja liitä se Koodi-kenttään

openDialog("chrome://pippki/content/resetpassword.xul")

3. Napsauta Suorita-painiketta.
  4. Hyväksy pääsalasanan poistaminen napsauttamalla avautuvassa varmistusikkunassa Poista-painiketta.

Perustuu mozillaZinen informaatioon Master password (mozillaZine KB)