Profiilit - kirjanmerkkien, salasanojen ja muiden käyttäjätietojen säilö

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 2622
  • Luotu:
  • Luonut: Ville
  • Kommentti: +screencast englanniksi
  • Tarkistettu: Kyllä
  • Tarkistettu:
  • Tarkistaja: funky
  • Onko hyväksytty? Kyllä
  • Onko nykyinen versio? Ei
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen lähde
Muutoksen sisältö

Firefox tallentaa henkilökohtaiset tietosi kuten kirjanmerkit, salasanat ja muut asetukset tiedostoihin, joita kutsutaan profiileiksi. Profiilit ovat erillään Firefoxin ohjelmatiedostoista.

Mikä on profiili?

Kaikki muutokset, jotka teet Firefoxiin sen käytön aikana, tallennetaan tiedostoihin, jotta voisit käyttää muutoksia seuraavan kerran avatessasi Firefoxin. Nämä muutokset voivat olla näennäisiä, kuten aloitussivusi, tai kaikki tekemäsi muutokset työkalupalkkiin. Profiilit säilövät myös sivuhistoriasi ja tekstit, jotka olet kirjoittanut tekstikenttiin, esimerkiksi hakukenttiin. Nämä kaikki tiedot ovat säilöttynä paikkaan, jota kutsutaan profiilikansioksi.

Nämä tiedostot pidetään erillään Firefoxin ohjelmatiedostoista, jotka eivät muutu. Tämän takia voit poistaa Firefoxin asennuksen menettämättä asetuksiasi.

Nähdäksesi listan tiedostoista, joita pidetään profiilikansiossasi, katso sivu Profile folder contents.

Profiilikansion paikantaminen

Jokainen profiili on tallennettu profiilikansioon kiintolevyllä. Alla olevassa taulukossa on merkitty profiilikansioiden oletussijainnit.

• Alla olevat esimerkit ovat polkuja default-profiiliin. Tämä profiili on nimeltään xxxxxxxx.default, jossa xxxxxxxx esittää satunnaisesti valittua kirjainyhdistelmää.

||::Käyttöjärjestelmä::|::Profiilikansion sijainti:: Windows Vista/XP/2000 | %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default\ Windows 98/Me | C:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default\||

• (Windows Vista, XP ja 2000) %APPDATA% on pikapolku C:\Users\<käyttäjätunnus>\AppData\Roaming\ -kansiolle (Windows Vista) tai C:\Documents and Settings\<käyttäjätunnus>\Application Data\ -kansiolle (Windows XP/2000), joka on Windows-käyttäjätunnuksesi alla.

Windows Vista

1. Napsauta Windows-painiketta tehtäväpalkissa ja kirjoita Aloita haku -kenttään %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ Käynnistä-valikon alaosassa, painamatta Enter-painiketta. Lista profiileista ilmestyy ylävasemmalle valikossa.
  2. Klikkaa mitä tahansa profiileista (esimerkiksi xxxxxxxx.default) avataksesi sen Resurssienhallintaan.

Windows 2000 ja XP

1. Napsauta Käynnistä-painiketta tehtäväpalkissa ja valitse Suorita....

2. Kirjoita kenttään %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ ja napsauta OK.

3. Resurssienhallinta käynnistyy näyttäen kaikki Firefoxin profiilit.
  4. Tuplaklikkaa sitä profiilikansiota, jonka haluat avata (esimerkiksi xxxxxxxx.default).

Jokainen profiili on tallennettu profiilikansioon kiintolevyllä. Profiilikansion oletussijainti on ~/Library/Application Support/Firefox/Profiles/xxxxxxxx.default/.

• xxxxxxxx esittää satunnaisesti valittua kirjainyhdistelmää.
  1. Avaa Finder ja siirry kotikansioosi. Huomautus: Kotikansiosi on yleensä sama kuin Macin käyttäjätunnuksesi
  2. Avaa kotikansiossasi /Library/, sitten /Application Support/, seuraavaksi /Firefox/ ja lopuksi /Profiles/.
  3. Avaa profiilikansiosi. Oletuksena se on /xxxxxxxx.default/, jossa xxxxxxxx esittää satunnaisesti valittua kirjainyhdistelmää.

Jokainen profiili on tallennettu profiilikansioon kiintolevyllä. Profiilikansion oletussijainti on ~/.mozilla/firefox/xxxxxxxx.default/.

• xxxxxxxx esittää satunnaisesti valittua kirjainyhdistelmää.
  1. Napsauta Sijainnit-valikkoa näytön ylävasemmalla ja valitse Kotikansio. Tiedostoselain käynnistyy.
  2. Avaa Näytä-valikko ja valitse Näytä piilotiedostot, jos se ei ole jo valittuna.
  3. Tuplaklikkaa kansiota .mozilla.
  4. Tuplaklikkaa kansiota firefox. Profiilikansiosa ovat tässä kansiossa.

Muutosten tekeminen profiileihin

Kokeneemmat käyttäjät voivat tehdä tiettyjä muutoksia profiileihin. Sinua voidaan myös opastaa tekemään kyseisiä muutoksia, kun Firefoxissa on ongelma.

Profiilien hallinta

Luo ja poista Firefoxin profiileja profiilien hallinnalla kertoo, kuinka uusi profiili luodaan ja vanha poistetaan.

Profiilin siirtäminen toiseen paikkaan

Varmuuskopioi ja palauta Firefoxin profiilien tietoja kertoo, kuinka profiili varmuuskopioidaan, kuinka varmuuskopio palautetaan, ja kuinka profiilitiedot siirretään toiseen paikkaan koneella tai levyllä.