Toista Windows Media -tiedostoja Firefoxissa Windows Media -liitännäisellä

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Tärkeää: Jos päädyit tähän artikkeliin Babylon-työkalupalkin linkin kautta ja haluat päästä työkalupalkista eroon, lue artikkelista Babylon-työkalupalkin, -aloitussivun ja -hakukoneen poistaminen ohjeita.

Jotta voisit toistaa Windows Media -tiedostoja Firefoxissa, sinulla pitää olla Windows Media Player -selainliitännäinen asennettuna. Liitännäisestä on kaksi versiota:

• Alkuperäinen, joka on liitetty mukaan Windowsiin XP:hen saakka.
  • Uusi versio, joka on kehitetty erityisesti Windows XP:lle ja uudemmille ja joka saatavilla vain latauksella.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit asentaa Windows Media Playerin Firefox-liitännäisen.Monilla Windows XP -käyttäjillä on jo ennestään vanha liitännäinen, mutta on silti suositeltavaa, että asennat uuden version.

Huomaa: Vaikka tietokoneellasi olisi Windows Media Player asennettuna, sinulta saattaa silti puuttua liitännäinen, jolla Windows Media -muotoista ääntä ja videota voitaisiin toistaa verkkosivuilla.

Windows Media Player oli aiemmin saatavilla Mac-järjestelmälle, mutta ei ole enää Microsoftin tukema. Flip4Mac on korvaava ohjelmisto, joka lisää Windows Median toistomahdollisuudet QuickTimeen.

Mplayer on suosittu mediasoitin Linuxille, joka pystyy toistamaan Windows Media -tiedostoja. Jotta voit käyttää Mplayeria toistamaan Windows Media -sisältöä Firefoxissa, sinun pitää asentaa kaksi pakettia: gnome-mplayer ja gecko-mediaplayer. Nämä kaksi pakettia saattavat olla valmiina Linux-jakelusi paketinhallinnassa.

Tarkista, onko liitännäinen jo asennettu

Tärkeää: Windows Media -liitännäinen on nyt oletuksena pois käytöstä eikä sitä näy Lisäosien hallinta -ikkunassa. Lue tämän artikkelin ohjeet ottaaksesi liitännäisen jälleen käyttöön.

Voit tarkistaa, onko liitännäinen jo asennettu, seuraavilla ohjeilla:

1. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Liitännäiset.
  2. Selaa listaa ja etsi kohdetta
    Microsoft® Windows Media Player Firefox Plugin
    np-mswmp.dll

WMP - Win1 - Finnish

WMP Fx23
    • Jos kohde on näkyvissä, liitännäinen on asennettu.
    • Jos kohdetta ei löydy, jatka liitännäisen asennusohjeisiin.

Liitännäisen asentaminen

1. Mene liitännäisen lataussivulle Interoperability Bridges -sivustolla.
    • Interoperability Bridges -sivustolla ovat myös tarkemmat asennusohjeet.
  2. Napsauta "Download Now" Sinulta kysytään tiedoston tallentamista.
  3. Tallenna tiedosto työpöydällesi.
  4. Kun tiedosto on ladattu, suorita se ja liitännäinen asennetaan.
  5. Kun asennus on valmis, sulje Firefox:
    • Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

6. Kun Firefox on sulkeutunut kokonaan, käynnistä se uudestaan.
  1. Mene liitännäisen lataussivulle Interoperability Bridges -sivustolla.
    • Interoperability Bridges -sivustolla ovat myös tarkemmat asennusohjeet.
  2. Napsauta "Download Now" Sinulta kysytään tiedoston tallentamista.
  3. Tallenna tiedosto työpöydällesi.
  4. Kun tiedosto on ladattu, suorita se ja liitännäinen asennetaan.
  5. Kun asennus on valmis, sulje Firefox:
    • Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

6. Kun Firefox on sulkeutunut kokonaan, käynnistä se uudestaan.
  7. Kirjoita osoitepalkkiin about:config ja paina EnterReturn.
    Varoitussivu saattaa avautua. Napsauta Hyväksyn riskin!Hyväksy riski ja jatka, jolloin about:config-sivu avautuu.
  8. Etsi asetus plugins.load_appdir_plugins
  9. Kaksoisnapsauta kohdetta plugins.load_appdir_plugins muuttaaksesi sen arvoksi true.
  10. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

. Kun käynnistät Firefoxin uudestaan, liitännäiset ovat käytössä.

Asennus

Lataa ja asenna Flip4Macin WMV-komponentit QuickTimelle Flip4Macin verkkosivulta. Verkkosivulla on myös tarkemmat asennus- ja käyttöohjeet. Jos tarvitset lisätietoja QuickTimesta, lue artikkeli Use the QuickTime plugin to play audio and video.

Liitännäisen kokeileminen

Seuraavasta linkistä aukeaa verkkosivu, joka vaatii Windows Media PlayerFlip4Mac -liitännäisen. Jos soitin latautuu ja aloittaa toistamisen, liitännäinen on asennettu onnistuneesti:

Huomaa: Mac OS X 10.6:lla ja uudemmilla Firefox suoritetaan oletuksena 64-bittisessä tilassa. Jos näet keltaisen ilmoituspalkin, sinun pitää napsauttaa Käynnistä uudelleen 32-bittisenä -painiketta käynnistääksesi Firefoxin uudelleen ennen kuin mediasisältöä voidaan toistaa.

Liitännäisen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Voit ottaa tai poistaa Windows Media PlayerFlip4Mac -liitännäisen käytöstä Firefoxin lisäosien hallinnassa.

1. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Liitännäiset.
  2. Valitse liitännäisten listalta Windows Media PlayerFlip4Mac.
    • Jos haluat poistaa liitännäisen käytöstä, napsauta Poista käytöstä -painiketta.
    • Jos haluat ottaa liitännäisen takaisin käyttöön, napsauta Ota käyttöön -painiketta.
  1. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Liitännäiset.
  2. Etsi liitännäisten listasta Windows Media PlayerFlip4Mac -liitännäinen.
    • Jos haluat poistaa liitännäisen käytöstä, valitse Älä käynnistä koskaan liitännäisen kohdalla olevasta alasvetovalikosta.
    • Jos haluat ottaa liitännäisen uudelleen käyttöön, valitse Käynnistä aina liitännäisen kohdalla olevasta alasvetovalikosta.

Jos liitännäinen poistetaan käytöstä, sivut, joilla on Windows Media -sisältöä (kuten yllä mainittu "Windows Media -testi"), eivät toimi. Jos lataat Windows Media -tiedoston, Firefox saattaa kysyä mitä tiedostolla tehdään, sen sijaan, että se avattaisiin Firefoxissa automaattisesti.

Linkit mediatiedostoihin

Liitännäisen suorittamiin Windows Media -formaatteihin kuuluvat asf, asx, wm, wma, wax, wmp, wmv ja wvx. Kun napsautat linkkiä ladataksesi Windows Media -tiedoston, se avautuu automaattisesti Firefoxissa liitännäistä käyttäen. Jos et halua tämän tapahtuvan, voit valita muun lataustoiminnon Firefoxin asetuksista. Jos tarvitset lisätietoja, lue artikkeli Manage file types and download actions in Firefox.

Vianetsintä

Jos havaitset ongelmia Windows Media -sisällön kanssa, lue artikkeli Fix common audio and video issues.

Based on information from Windows Media Player (mozillaZine KB)