Salasanojen hallinta - Tarkista, poista ja muuta Firefoxin tallentamia salasanoja

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: Password Manager - Remember, delete and edit logins and passwords in Firefox

Firefoxin salasanojen hallinta tallentaa turvallisesti verkkosivustoilla käytetyt käyttäjätunnukset ja salasanat ja täyttää ne kirjautumiskenttiin seuraavan kerran sivustolla vierailtaessa. Tässä artikkelissa kerrotaan kuinka salasanojen hallintaa käytetään salasanojen tallentamiseen, katselemiseen ja poistamiseen sekä kuinka salasanoja suojataan.

Aseta Firefox muistamaan käyttäjätunnuksesi ja salasanasi

Kun syötät verkkosivustolle käyttäjätunnuksen ja salasanan, joita Firefox ei ole jo tallentanut, sinulta kysytään haluatko Firefoxin muistavan käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.

Remember Password Prompt WinRemember Password Prompt MacRemember Password Prompt LinPassword 29 - WinPassword 29 - MacPassword 29 - Lin
Vihje: Voit piilottaa Muista salasana -kehotteen napsauttamalla jotain kohtaa sen ulkopuolella. Saat sen uudelleen esiin napsauttamalla osoitepalkin vasemmalla puolella olevaa avain-kuvaketta. Jos Firefox ei kysy salasanan tallentamisesta, katso ohjeita artikkelista Usernames and passwords are not saved.

Tallennetaanko salasana -kehotteessa:

• Jos haluat Firefoxin muistavan käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, napsauta painiketta Tallenna salasana. Seuraavan kerran sivustolla vieraillessasi Firefox täyttää automaattisesti käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.
    • Jos olet tallentanut väärän käyttäjätunnuksen tai salasanan, voit korjata virheen syöttämällä sivustolle oikean käyttäjätunnuksen ja salasanan, jolloin Firefox kysyy, haluatko tallentaa ne. Tallenna uusi käyttäjätunnus ja salasana napsauttamalla painiketta Päivitä.
  • Jos et halua Firefoxin tallentavan käyttäjätunnusta ja salasanaa kyseiselle sivustolle, napsauta Tallenna salasana-painikkeen vieressä olevaa nuolta ja valitse ponnahdusvalikosta vaihtoehto Älä koskaan tallenna salasanaa tälle palvelimelle. Kun vastaisuudessa kirjaudut kyseiselle sivustolle, Firefox ei kysy käyttäjätietojen tallentamisesta.
    • Jos myöhemmin muutat mielesi ja haluat Firefoxin kysyvän käyttäjätietojen tallentamisesta kyseisellä sivustolla, on sinun poistettava sivusto poikkeuslistalta Turvallisuus-paneelissa.Jos myöhemmin muutat mielesi ja haluat Firefoxin kysyvän käyttäjätietojen tallentamisesta kyseisellä sivustolla, on sinun poistettava sivusto poikkeuslistalta Ominaisuus-ikkunan Turvallisuus-paneelissa.
  • Jos et halua Firefoxin tallentavan käyttäjätunnusta ja salasanaa tällä kerralla, napsauta Tallenna salasana-painikkeen vieressä olevaa nuolta ja valitse ponnahdusvalikosta vaihtoehto x Ei nyt. Seuraavan kerran sivustolla vieraillessasi Firefox kysyy uudelleen käyttäjätunnuksen ja salasanan tallentamisesta.
Huomaa: Jotkin verkkosivustot tarjoavat mahdollisuutta pysyä kirjautuneena kyseisellä sivustolla napsauttamalla sivulla olevaa valintaa. Tämä on kyseisen verkkosivuston ominaisuus ja sen toiminta ei riipu siitä, onko Firefox määritetty muistamaan kyseisen sivuston käyttäjätiedot vai ei.

Salasanojen katseleminen ja poistaminen

Firefoxin tallentamia käyttäjätunnuksia voi hallita helposti.

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Napsauta Turvallisuus -paneelia.
  3. Napsauta painiketta Tallennetut salasanat... jolloin salasananhallinta aukeaa.

Saved Passwords WinSaved Passwords MacSaved Passwords Lin

• Katsele tallennettuja salasanoja napsauttamalla painiketta Näytä salasanat. Kun suljet ikkunan, salasanasi piilotetaan jälleen automaattisesti.
  • Etsi tiettyä verkkosivustoa tai käyttäjätunnusta Etsi-palkilla Kun napsautat etsintäpalkin oikeassa laidassa olevaa X-painiketta, hakuruutu tyhjennetään ja näet jälleen koko luettelon.
  • Poista käyttäjätunnus ja salasana valitsemalla se luettelosta ja napsauttamalla Poista-painiketta.
  • Poista kaikki tallennetut käyttäjätunnukset ja salasanat napsauttamalla painiketta Poista kaikki. Kun olet vahvistanut toimenpiteen, kaikki tallennetut käyttäjätunnuksesi ja salasanasi poistetaan.

Suojaa salasanojasi

Käyttämällä yhtä ja samaa yksinkertaista salasanaa kaikilla sivustoilla altistat itsesi identiteettivarkaudelle. Artikkelissa Paranna tietoturvaasi vahvoilla salasanoilla kerrotaan helppoja tapoja luoda turvallisia salasanoja, jotka Firefoxin salasananhallinta muistaa puolestasi.

Vaikka salasanojen hallinta tallettaa käyttäjätunnuksesi ja salasanasi tietokoneesi kovalevylle salatussa muodossa, voi joku jolla on pääsy tietokoneellesi silti katsella tai hyväksikäyttää niitä. Artikkelissa Suojaa tallennettuja käyttäjätunnuksia ja salasanoja pääsalasanalla kerrotaan, kuinka estät tämän ja suojaat käyttäjätietosi, vaikka koneesi katoaisi tai varastettaisiin.

Ongelmat käyttäjätunnusten ja salasanojen kanssa

Seuraavat artikkelit auttavat ratkaisemaan ongelmia, jotka johtuvat käyttäjätunnuksista tai salasanoista: