Olen kadottanut Firefox Sync -tilitietoni - Mitä teen? | Ongelmanmääritys

Olen kadottanut Firefox Sync -tilitietoni - Mitä teen?

Firefox Sync -palvelu tallettaa tietosi Mozillan palvelimille ja tahdistaa ne tietokoneidesi ja laitteitesi kanssa. Sync-palvelua käyttöönotettaessa syötetään käyttäjätunnus ja salasana, joilla estetään asiattomien pääsy tietoihisi. Lisäksi tiedot salataan synkronointiavaimellapalautusavaimella, jolloin ne ovat turvassa myös palvelimella. Tässä artikkelissa kerrotaan miten tulee toimia, jos unohdat tai kadotat tilisi hallintaan tarvittavia tietoja, etkä voi käyttää Sync-tiliäsi.

Huomaa: Tämä artikkeli ei koske versiotasi Firefoxista. Tarvitset viimeisimmän Firefox -version, jonka voit ladata osoitteesta mozilla.org/firefox.

Olen kadottanut palautusavaimeni

Jos et ole tallettanut palautusavaintasi, eikä sinulla ole toista synkronoitua tietokonetta tai mobiililaitetta (katso lisää artikkelista Where can I find my Recovery Key?), voit luoda uuden avaimen.

Varoitus:Uuden avaimen luominen poistaa kaikki palvelimelle tallennetut tietosi. Uudet tiedot salataan uudella avaimella ja ladataan sen jälkeen palvelimelle. Muut laitteesi lopettavat synkronoinnin, ellet päivitä niihin uutta palautusavainta.
  1. Valitse Firefoxin ikkunasta Firefox-painike ja valitse AsetuksetValitse Firefoxin ikkunasta Työkalut-valikko ja valitse AsetuksetValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja valitse Asetukset...Valitse Firefoxin ikkunasta Muokkaa-valikko ja valitse Asetukset

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse sitten Asetukset

2. Napsauta Sync-palvelu -paneelia.
  3. Napsauta Määritä Firefox Sync -palvelun asetukset, jolloin uusi ikkuna aukeaa.
  4. Napsauta Minulla on jo Firefox Sync -tili tekstin alapuolella Yhdistä-painiketta.
  5. Napsauta Laite ei ole mukanani.
  6. Syötä tilille määrittämäsi sähköpostiosoite ja salasana.
  7. Napsauta sitten Toinen synkronoitava laitteeni on kadonnut ja sinulle luodaan uusi palautusavain.
    Vihje: Kannattaa tulostaa tai tallettaa palautusavain niin, että voit käsitellä tilitietojasi vaikka et olisi koneellasi.
  8. Napsauta seuraavaksi Muuta palautusavainta-painiketta, niin saat ilmoituksen asennuksen onnistumisesta.
  9. Sulje ikkuna napsauttamalla ValmisValmis-painiketta.

Olen kadottanut synkronointiavaimeni

Jos et ole tallettanut synkronointiavaintasi, eikä sinulla ole toista synkronoitua tietokonetta tai mobiililaitetta (katso lisää artikkelista Where can I find my Sync Key?), voit luoda uuden avaimen.

Varoitus:Uuden avaimen luominen poistaa kaikki palvelimelle tallennetut tietosi. Uudet tiedot salataan uudella avaimella ja ladataan sen jälkeen palvelimelle. Muut laitteesi lopettavat synkronoinnin, ellet päivitä niihin uutta synkronointiavainta.
  1. Valitse Firefoxin ikkunasta Firefox-painike ja valitse AsetuksetValitse Firefoxin ikkunasta Työkalut-valikko ja valitse AsetuksetValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja valitse Asetukset...Valitse Firefoxin ikkunasta Muokkaa-valikko ja valitse Asetukset

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse sitten Asetukset

2. Napsauta Sync-palvelu -paneelia.
  3. Napsauta Määritä Firefox Sync -palvelun asetukset, jolloin uusi ikkuna aukeaa.
  4. Napsauta Minulla on jo Firefox Sync -tili tekstin alapuolella Yhdistä-painiketta.
  5. Napsauta Laite ei ole mukanani.
  6. Syötä tilille määrittämäsi sähköpostiosoite ja salasana.
  7. Napsauta sitten Toinen synkronoitava laitteeni on kadonnut ja sinulle luodaan uusi synkronointiavain.
    Vihje: Kannattaa tulostaa tai tallettaa synkronointiavain niin, että voit käsitellä tilitietojasi vaikka et olisi koneellasi.
  8. Napsauta seuraavaksi Muuta synkronointiavainta-painiketta, niin saat ilmoituksen asennuksen onnistumisesta.
  9. Sulje ikkuna napsauttamalla ValmisValmis-painiketta.

Olen unohtanut Sync-tilini salasanan — kuinka saan uuden?

Saat uuden salasanan seuraamalla näitä ohjeita.

Varoitus: Muut laitteesi lakkaavat synkronoimasta ellet päivitä uutta salasanaa myös niihin.
  1. Mene osoitteeseen https://account.services.mozilla.com.
  2. Napsauta Forget your password?.
  3. Anna käyttäjätunnuksesi Username:-kenttään (tämä on sähköpostiosoite jota käytit luodessasi Sync-tilin) ja täytä reCAPTCHA-kenttä, jolla varmistetaan että et ole robotti.
  4. Napsauta Email Reset Key-painiketta. Saat hetken päästä sähköpostin, jossa on linkki.
  5. Avaa sähköposti ja napsauta linkkiä, jolloin avautuu uusi sivu.
  6. Kirjoita valitsemasi uusi salasana kahdesti.
  7. Napsauta painiketta Change My Password, niin uusi salasana tallennetaan.

Salasanasi on nyt uusittu. Muista päivittää uusi salasanasi myös kaikkiin synkronoituihin laiteisiisi valitsemalla Synkronoi-valikko ja Asetukset...-painike sivun alaosan virhepalkista.

Olen unohtanut Sync-tilin sähköpostiosoitteen tai osoite ei ole enää käytössä

Valitettavasti ei ole mitään keinoa muuttaa tai palauttaa Sync-tiliin liitettyä sähköpostiosoitetta. Sinun on luotava uusi Sync-tili ohjeilla, jotka kerrotaan artikkelissa Kuinka Firefox Sync-palvelu otetaan käyttöön?.

Olen unohtanut Firefoxin pääsalasanan

Turvallisuussyistä Firefoxin pääsalasanaa ei synkronoida. Jos olet unohtanut pääsalasanasi ja haluat laitteittesi pysyvän synkronoituina, on sinun nollattava pääsalasanasi ja lisättävä laitteesi uudelleen Firefox Sync-palveluun.

Varoitus: Tämä toiminto tyhjentää kaikki laitteellesi tallennetut käyttäjänimesi ja salasanasi sekä katkaisee yhteytesi Sync-palveluun. Käyttäjätunnustasi ja salasanaasi ei kuitenkaan poisteta Sync-palvelun palvelimelta.
  1. Nollaa pääsalasanasi seuraamalla artikkelin Reset your Master Password if you've forgotten it ohjeita.
  2. Paina Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painiketta ja napsauta LopetaValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse LopetaValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja napsauta Lopeta FirefoxValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse Lopeta

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

3. Käynnistä Firefox.
  4. Lisää laitteesi uudelleen Firefox Sync -palveluun.

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/LrMuzf