Oikoluvun käyttäminen ja kielisanastojen asentaminen

Thunderbird sisältää oikolukuominaisuuden, jolla voidaan tarkistaa lähetettävien viestien oikeinkirjoitus. Thunderbirdin asennuksessa mukana asennetaan myös kieliversion mukainen oikolukusanasto.

Tällä hetkellä (Thunderbirdin versiossa 31) Thunderbirdiin ei kuitenkaan ole saatavilla määritysten mukaista suomenkielistä oikolukusanastoa. Tämän vuoksi suomenkielisen Thunderbirdin mukana ei asenneta mitään oikolukusanastoja, eikä oikoluku toimi asennuksen jälkeen. Vieraan kielen oikoluvun saa käyttöön asentamalla kyseisen kielen sanaston.

Suomen kielen oikoluvun saa käyttöön asentamalla kolmannen osapuolen laajennuksen.

Suomenkielisen sanaston asentaminen

Huomaa: Mozilla ei vastaa kolmansien osapuolten lisäosien ja laajennusten toiminnasta, eikä myöskään tarjoa niille tukea. Jos lisäosan käytössä on ongelmia, ota yhteyttä suoraan lisäosan valmistajaan.

Vaikka Thunderbird ei nykyisellään tue suomenkielistä oikolukua, voi suomen kielen oikoluvun ottaa käyttöön asentamalla lisäosan:

1. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta Lisäosat tai napsauta Thunderbirdin valikkopalkissa Työkalut-valikkoa ja napsauta Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti aukeaa.
  2. Kirjoita välilehden yläosan Hae lisäosista -ruutuun sana "Voikko" ja paina Enter.
  3. Thunderbird löytää lisäosan Suomen kielen oikolukusanasto x.x.x.
  4. Napsauta oikolukusanaston oikealla puolella olevaa Asenna-painiketta.
  5. Kun tiedosto on ladattu, Thunderbird ilmoittaa, että Finnish spellchecker asennetaan, kun seuraavan kerran käynnistät Thunderbirdin.
  6. Napsauta Käynnistä uudelleen -linkkiä, jolloin Thunderbird käynnistyy uudelleen.

Suomenkielinen oikoluku on nyt käytössä. Koska oikolukusanasto ei ole Thunderbirdin määritysten mukainen, suomenkielinen oikolukusanasto ei kuitenkaan näy Thundebirdin Asetukset-ikkunan Viestin kirjoitus-paneelin Oikoluku-välilehden sanastoluettelosssa. Suomenkielinen oikolukusanasto ei näy myöskään Lisäosien hallinta -välilehden Oikoluvut-paneelissa. Sen sijaan lisäosa löytyy muiden lisäosien kanssa Laajennukset-paneelista.

Vieraskielisen sanaston asentaminen ja käyttäminen

Jos lähetät viestejä useammalla kielellä, voit lisätä Thunderbirdiin näiden kielten sanastoja. Kun sanasto on asennettu, on kielestä toiseen vaihtaminen helppoa.

Sanastot jaellaan Thunderbirdin laajennuksina. Katso lisätietoja artikkelista Usein kysytyt kysymykset lisäosista ja laajennuksista.

Sanaston asentaminen

1. Mallia "optionspreferences tb" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.
  2. Napsauta Viestien kirjoitus -paneelia.
  3. Napsauta Oikoluku-välilehteä.
  4. Napsauta linkkiä Hae sanastoja. Taustalle aukeaa Oikolukusanastot ja kielipaketit -välilehti.
  5. Sulje Asetukset-ikkuna.
  6. Selaa Oikolukusanastot ja kielipaketit -välilehteä, kunnes löydät haluamasi kielen oikolukusanaston.
  7. Napsauta kielen kohdalla olevaa Lataa oikolukusanasto -linkkiä. Valitsemasi oikolukusanaston sivu aukeaa.
  8. Napsauta sivulla olevaa + Add to Thunderbird -painiketta.
  9. Kun Thunderbird kysyy, mitä tiedostolle tehdään, valitse vaihtoehto Tallenna tiedosto. Valitse sijainti, jonka muistat, esimerkiksi Työpöytä.
  10. Voit nyt sulkea oikolukusanaston välilehden.
  11. Avaa Lisäosien hallinta -välilehti napsauttamalla valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauttamalla Lisäosat tai napsauttamalla Työkalut-valikkoa ja napsauttamalla Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti aukeaa.
  12. Napsauta Lisäosien hallinta -välilehden ylälaidassa olevaa rataskuvaketta ja valitse ponnahdusvalikosta Asenna lisäosa tiedostosta....
  13. Navigoi avautuvassa tiedostonvalintaikkunassa sijaintiin, johon talletit lataamasi tiedoston, valitse tämä tiedosto ja napsauta Avaa.
  14. Thunderbird esittää varoituksen Ohjelman asennus -ikkunassa. Napsauta tämän ikkunan Asenna heti -painiketta.
  15. Thunderbird ilmoittaa asennuksen onnistumisesta Lisäosien hallinta -välilehden ylälaidassa. Samalla huomaat, että välilehden vasemman laidan paneelinäkymän alimmaiseksi on ilmestynyt kohta Oikoluvut. Myös Asetukset-ikkunassa on Viestin kirjoitus -paneelin Oikoluku-välilehden Kieli-alasvetovalikkoon ilmestynyt valitsemasi kieli.
  16. Käynnistä Thunderbird uudelleen, sillä oikoluku ei toimi ennen uudelleenkäynnistystä, vaikka lisäosan sivulla näin sanotaankin.

dictionary screenshot

Eri kielten välillä vaihtaminen

1. Mallia "optionspreferences tb " ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.
  2. Napsauta Viestin kirjoitus -paneelia.
  3. Napsauta Oikoluku-välilehteä.
  4. Valitse haluamasi kieli Kieli:-alasvetovalikosta.
  5. Sulje Asetukset-ikkuna napsauttamalla OK-painiketta.

Dictionary popup menu