Ohjelmavälilehdet - pidä suosikkiverkkosivusi aina käden ulottuvilla

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 12199
  • Luotu:
  • Luonut: Atte
  • Kommentti: ohjelmavälilehdet sovellusvälilehdiksi Mozillan virallisen infotekstin mukaan (mozilla-europe.org/fi/firefox/features)
  • Tarkistettu: Kyllä
  • Tarkistettu:
  • Tarkistaja: funky
  • Onko hyväksytty? Kyllä
  • Onko nykyinen versio? Ei
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen lähde
Muutoksen sisältö

Sovellusvälilehtien avulla voit pitää suosikkiverkkosovelluksesi, kuten Facebookin, Gmailin ja Twitterin avoinna ja vain yhden napsautuksen päässä. Sovellusvälilehdet ovat pieniä, niitä ei voi sulkea vahingossa ja ne avautuvat automaattisesti, kun käynnistät Firefoxin. Tässä artikkelissa käydään läpi sovellusvälilehtien toiminnot ja opastetaan niiden käytössä.

Mallia "Only in Fx4" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.

Miksi minun pitäisi käyttää sovellusvälilehtiä?

Verkko on nykyään täynnä sivustoja, jotka muistuttavat enemmän tietokoneohjelmia kuin staattisia verkkosivuja. Suositut sivustot, kuten Facebook ja Gmail, ovat juuri tällaisia – niitä käytetään tehtävien suorittamiseen (tai tehtävien suorittamatta jättämiseen), ne päivittyvät automaattisesti ja ilmoittavat muutoksista. Sovellusvälilehtien avulla voit kiinnittää minkä tahansa verkkosivun välilehtipalkin vasemmalle puolelle, jotta se on aina saatavilla. App Tab example

Kuinka luon sovellusvälilehden?

Helpoin tapa nähdä sovellusvälilehtien hyödyllisyys on luoda sellainen.

1. Napsauta hiiren oikealla painikkeellaPidä Ctrl-painiketta pohjassa ja napsauta välilehteä, jonka haluat muuttaa sovellusvälilehdeksi, ja valitse valikosta Kiinnitä ohjelmalehdeksi.

Kokeile: Tee jostain suosikkisivustasi (sähköpostista, internet-radiosta, sosiaalisesta verkostosta) sovellusvälilehti. Niitä on helppo luoda ja ne ovat erittäin käteviä.

Kuinka poistan sovellusvälilehden?

Sovellusvälilehden muuttaminen takaisin tavalliseksi on helppoa.

1. Napsauta hiiren oikealla painikkeellaPidä Ctrl-painiketta pohjassa ja napsauta sovellusvälilehteä ja valitse valikosta Irrota välilehti.

Miten sovellusvälilehdet eroavat tavallisista välilehdistä?

• Sovellusvälilehdet ovat pieniä – ne näyttävät vain sivustojen pikkukuvakkeet eivätkä niiden otsikkoa – ja ne ovat sijoittuneena välilehtipalkin vasemmalle puolelle.
  • Sovellusvälilehdillä ei ole sulkemispainiketta, joten et voi sulkea niitä vahingossa.
    • Voit edelleen sulkea niitä napsauttamalla hiiren oikealla painikkeellapitämällä Ctrl-painiketta pohjassa ja napsauttamalla niitä ja valitsemalla valikosta Sulje välilehti tai käyttämällä näppäinoikotietä Ctrl + WCommand + W.
  • Sovellusvälilehdet ilmoittavat sivuilla tapahtuvista muutoksista sinisellä korostusvärillä.
    • Jos olet asettanut esimerkiksi Gmailin sovellusvälilehdeksi, ja käytät toista välilehteä, kun saat uuden sähköpostin, Gmail-välilehti muuttuu siniseksi.
  • Kaikki ennen Firefoxin sulkemista asetetut sovellusvälilehdet avautuvat uudelleen sovellusvälilehtinä, kun Firefox avataan seuraavan kerran.
  • Linkit uusille verkkosivuille aukeavat uudessa välilehdessä, jotta sovellusvälilehtesi ei muutu.
    • Monet verkkosovellukset, kuten Facebook, osaavat jo tehdä tämän, mutta sovellusvälilehdet tekevät tämän, vaikka verkkosivua ei olisi asetettu niin tekemään.

Sovellusvälilehdet välilehtiryhmissä

Välilehtiryhmät (myös nimellä Panorama) ovat loistava tapa organisoida ja ryhmitellä välilehtiä. Välilehtiryhmien ikkunassa sovellusvälilehdet ovat jokaisen ryhmän oikeassa reunassa.