Miten ongelmasta otetaan kuvakaappaus? | Ohje

Miten ongelmasta otetaan kuvakaappaus?

Kuvakaappaus on tietokoneen näytöllä olevasta sisällöstä tai sen osasta otettava kuva. Mozillan tukifoorumeilla ei kannata turhaan ujostella kuvakaappausten liittämistä tukipyyntöihin, sillä kuva auttaa ongelman ratkaisemista merkittävästi ja säästää aikaa.

Kuvakaappauksen ottaminen Windows-käyttöjärjestelmässä

Kuvakaappauksen ottaminen, kun kaapattava alue on näytöllä:

1. Paina Print Screen-, Prnt Scrn- tai PrtSc-näppäintä, näppäimessä oleva teksti voi olla hieman erilainen tietokoneesta riippuen. Näppäin on yleensä näppäimistön oikean yläreunan lähellä. Pidä myös Alt-näppäin pohjassa kuvan ottamisen aikana, jos haluat ottaa kuvan vain aktiivisesta ikkunasta.
  2. Napsauta Windowsin Käynnistä-painiketta ja käynnistä Paint-niminen ohjelma. Se löytyy Ohjelmat-ryhmästä löytyvästä Apuohjelmat-kansiosta.
  3. Kun Paint on avautunut, napsauta ohjelman valikosta Muokkaa ja valitse Liitä, jolloin kuvakaappauksen pitäisi ilmestyä kuvankäsittelyikkunaan.
  4. Tallenna kuva PNG-muodossa johonkin paikkaan, josta löydät sen myöhemmin, kuten työpöydälle.

Kuvakaappauksen voi nyt liitää tukipyyntöön napsauttamalla Selaa-painiketta tukipyynnössä.

Työkaluja

Kuvakaappauksen ottaminen Macissa

Kuvakaappauksen ottaminen, kun kaapattava alue on näytöllä:

• Ota kuvakaappaus koko näytöstä pitämällä pohjassa Command + Shift + 3.
  • Ota kuvakaappaus itse määriteltävästä alueesta pitämällä pohjassa command + Shift + 4 ja valitse sitten kuvattava alue vetämällä hiiren ykköspainike pohjassa.
  • Ota kuvakaappaus yksittäisestä ikkunasta pitämällä pohjassa Command + Shift + 4 ja paina sitten Välilyönti. Napsauta kuvattavaa ikkunaa.

Tämän jälkeen työpöydälle pitäisi ilmestyä PNG-tiedosto, jonka nimi on Kuva 1. Kuvakaappauksen voi nyt liitää tukipyyntöön napsauttamalla Selaa-painiketta tukipyynnössä.

Työkaluja

Kuvakaappauksen ottaminen Linux-käyttöjärjestelmässä

Kuvakaappauksen ottaminen GNU/Linux-käyttöjärjestelmässä

Kuvakaappauksen ottaminen, kun kaapattava alue on näytöllä:

• Ubuntussa avaa Unity-valikko, kirjoita hakusanaksi kuvakaappaus ja valitse Ota kuvakaappaus.
  • Muissa jakeluissa, ota kuvakaappaus työpöydästä KSnapshot- tai Gnome-screenshot-sovelluksilla, tai ota kuvakaappaus painamalla Print Screen- tai Prnt Scrn -näppäintä.

Kuvakaappauksen voi nyt liitää tukipyyntöön napsauttamalla Selaa-painiketta tukipyynnössä.

Työkaluja

Share this article: http://mzl.la/1BASaxT