Miten ongelmasta otetaan kuvakaappaus?

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 31621
  • Luotu:
  • Luonut: Aleksi Kinnunen
  • Kommentti: Artikkeli suomennettu
  • Tarkistettu: Kyllä
  • Tarkistettu:
  • Tarkistaja: alluk.
  • Onko hyväksytty? Kyllä
  • Onko nykyinen versio? Ei
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen sisältö

Kuvakaappaus on tietokoneen näytöllä olevasta sisällöstä tai osasta siitä otettava kuva. Firefoxin tukifoorumeilla ei kannata turhaan ujostella kuvakaappausten liittämistä tukipyyntöihin, sillä kuva auttaa ongelman ratkaisemista merkittävästi ja säästää merkittävästi aikaa.

Kuvakaappauksen ottaminen Windows-käyttöjärjestelmässä

Kuvakaappauksen ottaminen, kun kuvatuksi haluttava alue on näytöllä:

1. Paina Print Screen-, Prnt Scrn- tai PrtSc-näppäintä, näppäimessä oleva teksti voi olla hieman erilainen tietokoneesta riippuen. Näppäin on yleensä näppäimistön oikeassa yläkulmassa, F12-näppäimen läheisyydessä. Pidä myös Alt-näppäin pohjassa kuvan ottamisen aikana, jos haluat ottaa kuvan vain aktiivisesta ikkunasta.
  2. Avaa Windowsin Käynnistä-valikko ja käynnistä Paint-niminen ohjelma. Se löytyy Ohjelmat-luettelosta löytyvästä Apuohjelmat-kansiosta.
  3. Kun Paint on avautunut, napsauta Liitä, jolloin kuvakaappauksen pitäisi ilmestyä kuvankäsittelyikkunaan.
  4. Tallenna kuva PNG-muodossa johonkin paikkaan, josta löydät sen myöhemmin, kuten työpöydälle.

Kuvakaappauksen voi nyt liitää tukipyyntöön napsauttamalla Selaa-painiketta pyynnön vastausnäkymässä.

Toimintoja

Kuvakaappauksen ottaminen Macissa

Kuvakaappauksen ottaminen, kun kuvatuksi haluttava alue on näytöllä:

• Ota kuvakaappaus koko näytöstä pitämällä pohjassa Command + Shift + 3.
  • Ota kuvakaappaus itse määriteltävästä alueesta pitämällä pohjassa command + Shift + 4 ja valitse sitten kuvattava alue vetämällä hiiren ykköspainike pohjassa.
  • Ota kuvakaappaus yksittäisestä ikkunasta pitämällä pohjassa Command + Shift + 4 ja paina sitten Välilyönti. Napsauta kuvattavaa ikkunaa.

Tämän jälkeen työpöydälle pitäisi ilmestyä PNG-tiedosto, jonka nimi on Kuva 1. Kuvakaappauksen voi nyt liitää tukipyyntöön napsauttamalla Selaa-painiketta pyynnön vastausnäkymässä.

Tools

Kuvakaappauksen ottaminen Linux-käyttöjärjestelmässä

Kuvakaappauksen ottaminen, kun kuvatuksi haluttava alue on näytöllä:

• Ubuntussa avaa Unity-valikko ja kirjoita hakusanaksi kuvakaappaus ja valitse Ota kuvakaappaus.
  • Muissa jakeluissa ota kuvakaappaus työpöydästä riippuen KSnapshot- tai Gnome-screenshot-sovelluksia tai ottaa kuvakaappauksen painamalla Print Screen- tai Prnt Scrn -näppäintä.

Kuvakaappauksen voi nyt liitää tukipyyntöön napsauttamalla Selaa-painiketta pyynnön vastausnäkymässä.

Ohjelmistoja