Miksi liitännäiset käynnistetään napsauttamalla? | Ongelmanmääritys

Miksi liitännäiset käynnistetään napsauttamalla?

Kaikki Adobe Flash Player -liitännäisen versiot on oletusarvoisesti estetty, kunnes Adobe julkaisee päivitetyn version, jossa kriittiset turvallisuuspuutteet on korjattu.

Aikaisemmin Firefox pystyi suojaamaan sinua liitännäisen vakaus- tai turvallisuusongelmilta vain poistamalla sen käytöstä. Nyt Firefox voi estää liitännäisiä käynnistymästä automaattisesti (millä estetään monia ongelmia) ja antaa sinun valita, haluatko käynnistää tai päivittää liitännäisen.

Huomaa: Tämä artikkeli ei koske versiotasi Firefoxista. Tarvitset viimeisimmän Firefox release -version, jonka voit ladata osoitteesta mozilla.org/.

Huomaa: Tässä artikkelissa kerrotaan kuinka toimitaan, kun Mozilla on estänyt liitännäisen automaattisen käynnistymisen vakaus- tai turvallisuusongelmien vuoksi. Useimmat liitännäiset on silti otettava erikseen käyttöön, vaikka Mozillan Liitännäisten tarkistus ja päivitys -sivu ilmoittaa niiden olevan ajan tasalla. Tämä johtuu siitä, että Firefox asettaa Lisäosien hallinnassa oletusarvoisesti liitännäisten tilaksi "Kysy käynnistetäänkö" (Adobe Flash on poikkeus). Lisätietoa saat tästä englanninkielisestä blogipostauksesta.

Napsauttamalla käynnistäminen

1. Kun Firefox estää liitännäisen, näet alla olevan kaltaisen ilmoituksen:
    Click to play 1
  2. Voit valita, haluatko käynnistää liitännäisen vai päivittää sen (jos päivitys on saatavilla).
    • Jos käynnistät liitännäisen napsauttamalla, sen sisältö latautuu normaalisti. Kuitenkin seuraavalla kerralla - kun vierailet samalla tai muulla sivulla, joka käyttää samaa liitännäistä - näet saman ilmoituksen uudestaan.
    Click to play 2
    • Jos liitännäisessä on linkki "Etsi päivityksiä" tai "Check for updates..." ja napsautat sitä...
    Click to play 3
    Click to play 4
  1. Kun Firefox estää liitännäisen, näet alla olevan kaltaisen ilmoituksen:
    Click to play 1 new
  2. Voit valita, haluatko käynnistää liitännäisen vai päivittää sen (jos päivitys on saatavilla).
    • Jos käynnistät liitännäisen napsauttamalla, sen sisältö latautuu normaalisti (jos näin ei käy, lataa sivu uudelleen). Kuitenkin seuraavalla kerralla - kun vierailet samalla tai muulla sivulla, joka käyttää samaa liitännäistä - näet saman ilmoituksen uudestaan.
    Click to play 2 new
    • Jos liitännäisessä on linkki "Etsi päivityksiä" tai "Check for updates..." ja napsautat sitä...
    Click to play 3 new
    AdobeFlash-plugincheck

Milloin on turvallista käynnistää liitännäinen päivittämisen sijasta?

Liitännäisen päivittäminen on aina turvallisin vaihtoehto, mutta aina se ei ole mahdollista. Saattaa olla, että esimerkiksi työpaikalla tai koulussa sinulla ei ole lupaa päivittää tietokonettasi. Tällaisissa tilanteissa voit tehdä harkitun päätöksen riippuen siitä, mitä olet tekemässä:

• Jos käytät luotettua sivustoa kuten YouTube tai työpaikkasi/koulusi oma erityinen sivusto, voit melko turvallisesti sallia liitännäisen suorittamisen.
  • Jos et täysin luota sivustoon jolle saavuit mahdollisesti esimerkiksi linkin välityksellä, kannattaa ehkä jättää liitännäinen käynnistämättä.

Liitännäisen pysyvä salliminen luotetulla sivustolla

Jos et pysty päivittämään liitännäistä ja käytät luotettua sivustoa, voit asettaa liitännäisen käynnistymään automaattisesti aina, kun käytät sivustoa:

1. Napsauta osoitepalkin punaista liitännäiskuvaketta, jolloin aukeaa pieni sanomaikkuna.
  2. Napsauta sanomaikkunan alalaidassa olevaa Käynnistä liitännäiset-alasvetovalikkoa ja valitse Käynnistä liitännäiset aina tällä sivustolla.
    Always activate Win 8
  1. Napsauta osoitepalkin punaista liitännäiskuvaketta, jolloin aukeaa pieni sanomaikkuna.
  2. Napsauta sanomaikkunan alalaidassa olevaa Salli ja muista valinta-painiketta.
    Blocklisted-ActivateFlash

Kun seuraavan kerran vierailet tällä sivustolla, liitännäinen käynnistetään automaattisesti, eikä "Käynnistä napsauttamalla" -ilmoitusta enää näytetä.

Share this article: http://mzl.la/1xKuGJj