Miksi liitännäiset käynnistetään napsauttamalla?

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Kaikkien muiden NPAPI-liitännäisten paitsi Flashin tuki on lopetettu 7. maaliskuuta 2017 julkaistusta Firefoxin versiosta 52 alkaen. Katso lisätietoja seuraavasta englanninkielisestä yhteensopivuusdokumentista ja tästä tukiartikkelista.

Kaikkien muiden NPAPI-liitännäisten, paitsi Flashin tuki on lopetettu Firefoxin versiosta 52 alkaen. Katso lisätietoja seuraavasta englanninkielisestä yhteensopivuusdokumentista ja tästä artikkelista.

Firefox ei käynnistä NPAPI-liitännäisiä, kuten Adobe Flashia oletusarvoisesti, koska haluamme pitää selaamisen nopeana ja turvallisena. Sen sijaan Firefox antaa mahdollisuuden valita, käynnistetäänkö liitännäinen verkkosivulla vai ei.

Näin napsauttamalla aktivoiminen toimii

Jos Firefox estää liitännäisen sen sijaan, että se näyttäisi sisällön, se näyttää kehotteen jossa pyydetään napsauttamaan liitänäisen - kuten Adobe Flashin - suorittamiseksi.

activate_flash_58

Joillakin sivustoilla näet vain mustan nelikulmion ja liitännäisen huomiokuvake ilmestyy osoitepalkin vasempaan laitaan.

Fx58AllowFlashOptionsFirefox 69 Plugin Activation Choices - Flash

Jos aktivoit liitännäisen napsauttamalla viestiä tai huomiokuvaketta, Firefox esittää kehotteen, jossa on nämä vaihtoehdot:

• Salli: Aktivoi liitännäisen sivustolla nykyisen vierailun ajaksi. Voit sallia aktivoimisen nykyisen ja kaikkien tulevien vierailujen ajaksi valitsemalla Muista valinta.
  • Älä salli: Poistaa aktivoimiskehoteen ilman liitännäisen käynnistämistä.

Jos päätät aktivoida ja sallia liitännäisen, puuttuva sisältö ladataan normaalisti. (Jos näin ei tapahdu, lataa sivu uudelleen napsauttamalla Päivitä-painiketta FxReloadButton työkalupalkissa.)

Tilanteet, joissa liitännäisen aktivoiminen on turvallista

Tämänkaltaisissa tilanteissa valinta riippuu siitä, mitä aiot tehdä:

• Jos olet luotetulla sivustolla kuten työpaikkasi tai opiskelupaikkasi erityissivustolla, saattaa liitännäisen salliminen olla turvallista sivuston sisällön näyttämiseksi.
  • Jos et täysin luota sivustoon, kun olet esimerkiksi päätynyt sivustolle seuraamalla linkkiä, ei todennäköisesti kannata aktivoida liitännäistä.

Liitännäisen salliminen pysyvästi

NPAPI-liitännäisen, kuten Adobe Flashin salliminen pysyvästi ei ole suositeltua.

Aseta Firefox käynnistämään liitännäinen aina seuraavasti:
Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Liitännäiset. Etsi haluamasi liitännäinen ja napsauta kuvaketta, jossa on kolme pistettä, sen jälkeen valitse alasvetovalikosta Käynnistä aina. Tämän jälkeen liitännäinen käynnistyy automaattisesti, eikä ilmoituksia sen käynnistämisestä enää näytetä.

Vaihtoehto käynnistää Adobe Flash -liitännäinen automaattisesti poistettiin alkaen Firefoxin versiosta 69. Yksityiskohtaisia tietoja voit lukea englanniksi tästä yhteensopivuusdokumenteista.