Mikä on winmail.dat liitetiedosto?

Kun postia lähetetään Microsoft Outlook-ohjelmasta, jonka asetuksia ei ole tehty oikein, saattaa viesteihin sisältyä liitetiedosto, jonka nimi on winmail.dat. Tiedosto sisältää muotoilutietoja viesteille, jotka noudattavat Microsoftin omaa TNEF-standardia, sekä liitetiedostoille, jotka on lähetetty viestin liitteenä. Muut sähköpostiohjelmat eivät tunnista tätä tiedostoa. Tämän vuoksi alkuperäisen viestin mukana lähetettyjä liitteitä ei näytetä Thunderbirdin viesti-ikkunassa.

Jos winmail.dat -tidostoa yritetään avata, aukeaa todennäköisesti ikkuna, jossa kysytään, millä ohjelmalla tiedosto pitäisi avata. Koska tämä tiedosto on Microsoftin omassa Outlook/Exchange formaatissa, ei järjestelmässä todennäköisimmin ole ohjelmaa, joka osaisi näyttää tämän tiedoston oikein. Vaikka tiedoston pystyisi avaamaan, ei se tarjoaisi mitään hyödyllistä informaatiota.

Viestin lähettäjä tai hänen järjestelmänsä järjestelmävastaava voi estää tämän tiedoston liittämisen viesteihin muuttamalla asetusta, joka on kuvailtu tässä Microsoftin tukiartikkelissa.

Thunderbirdin lisäosa LookOut yrittää tulkita TNEF-liitettä (winmail.dat) ja näyttää alkuperäiset liitteet Thunderbirdin viesti-ikkunassa. Tämä lisäosa ei ole Mozillan tarjoama tai tukema, eikä sen toimintavarmuutta tai yhteensopivuutta tulevien versioiden kanssa ole taattu. Paras ratkaisu on olla yhteydessä viestin lähettäjään ja pyytää tätä muuttamaan sähköpostiohjelmansa asetuksia siten, kuin Microsoftin tukiartikkelissa on kuvailtu.