Maildirin käyttö Thunderbirdissä

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: Maildir in Thunderbird

Thunderbirdissä on ollut jo vuosia piilotettu tuki Maildir sähköpostiviestien tallennusformaatille, mutta Maildir ei silti ole vielä täysin valmis käyttäjille. Maildir onkin oletuksena estetty. Tässä artikkelissa esitellään tämä formaatin muutos ja kerrotaan kuinka Maildir-formaattia voi testata Thunderbirdissä versiosta 38 alkaen. (Maildir ei ole testausvalmis aikaisemmissa versioissa).

VAROITUS!!: Jos et ole edistynyt käyttäjä, etkä tiedä, kuinka sähköpostit varmuuskopioidaan ennen Maildirin käyttöönottoa, etkä osaa palauttaa niitä varmuuskopiosta, jos jokin menee pieleen, suosittelemme vahvasti että jätä Maildir-kokeilut sikseen. Tukifoorumi ei tarjoaa minkäänlaista tukea Maildir-ongelmille.

Maildir on formaatti, jossa jokaista viestiä vastaa yksi tiedosto (EML), toisin kuin nykyisessä mbox-formaatissa, jossa kunkin postikansion viestit tallennetaan yhteen jättimäiseen tiedostoon. Maildir-formaatilla on merkittäviä etuja:

• Varmuuskopiointi helpottuu, koska varmuuskopioitavien viestien lukumäärä ja siten myös varmuuskopioitavan datan määrä pienenee vain niihin viesteihin, jotka ovat muuttuneet edellisen varmuuskopioinnin jälkeen.
  • Virustorjuntaohjelmien on helpompaa skannata ja tarkistaa viestit, jotka ovat kukin omassa erillisessä tiedostossaan. Lisäksi saastuneet viestit voidaan poistaa ilman, että menetetään koko postikansion sisältöä. Kaikki virustorjuntaohjelmat eivät osaa käsitellä yhdessä tiedostossa olevia viestejä erillisinä.

Tämä on suuri muutos Thunderbirdissä, koska se muuttaa koko viestien tallennusmekanismin. Kehitystiimi on käyttänyt erittäin paljon aikaa Maildirin kehittämiseen.

Ajan ja testaajien puute ennen Thunderbirdin version 38 julkaisemista on kuitenkin estänyt muutosten perusteellisen testaamisen, joka normaalisti edeltää näin suuria muutoksia.

Maildirin käyttöönottaminen

VAROITUS!!!: Vielä kerran: Tämä ominaisuus on puhtaasti kokeellinen ja suosittelemme vahvasti pitäytymään Maildir-kokeiluista, ellet tiedä, kuinka Bugzillaan luodaan virheraportti, kuinka sähköpostit varmuuskopioidaan ja kuinka ne palautetaan.

Maildir otetaan käyttöön seuraavasti:

1. Varmuuskopioi sähköpostisi. Jos et tiedä, miten sähköpostiviestit varmuuskopioidaan ja kuinka varmuuskopioidut viestit palautetaan, ei sinulla ole riittävästi teknistä osaamista Maildirin kokeilemiseen.
  2. Napsauta Thunderbirdin valikkopainiketta New Fx Menu.
  3. Napsauta AsetuksetAsetukset ja seuraavaksi AsetuksetAsetukset.
  4. Valitse Lisäasetukset-paneeli ja siinä Yleiset-välilehti.
  5. Osiossa Kaikkien asetusten muokkaus on kohta Viestisäilö uusilla tileillä. Ja sen perässä pudotusvalikko. Valitse pudotusvalikosta vaihtoehto Tiedosto per viesti (maildir).
  6. Kaikki tästä lähtien luotavat tilit käyttävät nyt Maildir-formaattia. Olemassa olevilla tileillä kuitenkin jatketaan mbox-formaatin käyttöä. Ole ystävällinen ja luo Bugzillan virheraportti (englanniksi), jos kohtaat ongelmia Maildirin käytössä.