Lisäasetukset esteettömyyteen, selaamiseen, järjestelmän oletuksiin, verkkoon, päivityksiin ja salaukseen | Ohje

Lisäasetukset esteettömyyteen, selaamiseen, järjestelmän oletuksiin, verkkoon, päivityksiin ja salaukseen

Tässä artikkelissa kuvaillaan kaikki Firefoxin Asetukset-ikkunan Lisäasetukset-paneelin asetukset. Nämä ovat harvoin tarvittavia asetuksia, kuten oletusselaimen tarkistaminen, tai erilaisia edistyneitä asetuksia, joita tarvitsevat vain harvat.

Yleiset-välilehti

Options - Advanced - Win1 Fx7 Prefs - Advanced - Mac1 - Fx7 Prefs - Advanced - Lin1 - Fx7

Options - Advanced - Win1 Fx13 Options - Advanced - Mac1 Fx13 Options - Advanced - Lin1 Fx13

Options - Advanced - Win1 Fx15 Options Advanced General Mac 15 Options Advanced General Lin 15

fx20 options advanced general tab Adv General Win 20 Adv General Mac 20 Adv General Lin 20

Options - Advanced - Win1 23 Adv Gen Mac Fx23 Adv Gen Linux Fx23

Esteettömyystoiminnot

• Liiku sivuilla nuolinäppäimillä: Kun tämä vaihtoehto on valittuna, Firefox näyttää verkkosivuilla nuolinäppäimillä liikuteltavan kohdistimen ja antaa mahdollisuuden valita tekstiä näppäimistöllä. Tilan saa päälle tai pois painamalla F7-näppäintä.
  • Ala etsiä tekstistä heti kirjoitettaessa: Kun tämä vaihtoehto on valittuna, Firefox alkaa etsiä avoimelta verkkosivulta näppäimistöllä kirjoitettua tekstiä. Myös ikkunan alareunassa oleva pikahakupalkki aukeaa automaattisesti kun tekstiä ruvetaan kirjoittamaan.
  • Varoita, kun sivustot yrittävät päivittää sivua tai uudelleenohjata toiselle sivulle: Kun tämä vaihtoehto on valittuna, Firefox estää verkkosivustoja uudelleenohjautumasta tai päivittymästä automaattisesti.

Selaus

• Vieritä sivua automaattisesti: Voit vierittää sivua automaattisella tekstinvierityksellä napsauttamalla hiiren keskimmäistä painiketta (yleensä hiiren rulla) ja liikuttamalla hiirtä eteen- tai taaksepäin. Jos toiminto häiritsee, sen voi poistaa käytöstä poistamalla tämän valinnan.
  • Vieritä sivua portaattomasti: Portaaton tekstinvieritys voi olla hyödyllinen luettaessa pitkiä sivuja. Normaalisti Page Down -näppäin siirtää näkymän yhden sivun alaspäin. Kun portaaton vieritys on valittuna, näkymä siirtyy pehmeämmin jolloin näet paremmin, paljonko sivulla edetään. Tämä helpottaa lukemisen jatkamista aiemmasta kohdasta.
  • Käytä laitteistokiihdytystä jos mahdollista: Firefox voi käyttää tietokoneesi grafiikkaprosessoria näyttämään joitakin sivuja, jotka sisältävät videoita tai animaatiota. Koska tietokoneesi grafiikkaprosessori käsittelee kuvainformaatiota huomattavasti paremmin kuin pääprosessori, toimii Firefox nopeammin. Tämä asetus on oletuksena valittu, mutta toiminto ei välttämättä ole käytettävissä kaikkien grafiikkaprosessorien kanssa. Firefox käyttää toimintoa, jos se on mahdollista. Lue lisää laittestokiihdytyksestä artikkelista https://hacks.mozilla.org/2010/09/hardware-acceleration/.
    Jos muutat tätä asetusta, on Firefox käynnistettävä uudelleen.
    Käynnistä Firefox uudelleen seuraavasti:
    1. Paina Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painiketta ja napsauta LopetaValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse LopetaValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja napsauta Lopeta FirefoxValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse Lopeta

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

2. Käynnistä Firefox normaalisti.
  • Oikolue käyttäjän kirjoitukset:Kun tämä asetus on valittuna, Firefox oikolukee käyttäjän kirjoitukset ja ehdottaa korjauksia. Oikea oikolukusanasto täytyy olla asennettuna, jotta oikoluku on mahdollista. Lataa sanasto haluamaasi kieleen napsauttamalla hiiren oikealla painikkeellapainamalla Ctrl ja napsauttamalla mitä tahansa tekstikenttää, asettamalla ponnahdusvalikosta oikoluku päälle jos se ei jo ole, ja sitten valitsemalla ponnahdusvalikosta Kielet > Hae sanastoja....

Järjestelmän oletukset

• Firefox tarkistaa käynnistyessään, onko se oletusselain: Valitse tämä asetus, jos haluat Firefoxin käynnistyksen yhteydessä tarkistavan, onko se järjestelmän oletusselain. Tällöin Firefoxilla avataan oletuksena kaikista ohjelmista avatut verkkosivustot. Napsauta Tarkista heti jos haluat heti tarkistaa oletusselaintilan.
  • Firefox tarkistaa käynnistyessään, onko se oletusselain: Valitse tämä asetus, jos haluat Firefoxin käynnistyksen yhteydessä tarkistavan, onko se järjestelmän oletusselain. Tällöin Firefoxilla avataan oletuksena kaikista ohjelmista avatut verkkosivustot.
    • Jos Firefox ei ole tällä hetkellä oletusselain, voit asettaa sen oletusselaimeksi napsauttamalla painiketta Aseta Firefox oletusselaimeksi.
  • Lähetä kaatumisilmoitukset: Jos Firefox kaatuu, Mozilla Crash Reporter aukeaa ja kysyy, haluatko lähettää kaatumisilmoituksen Mozillalle. Kun tämä asetus on valittu, Crash Reporterin Lähetä Mozillalle kaatumisilmoitus, jotta ongelma voidaan korjata-valintaruutu on oletusarvoisesti valittu.
  • Lähetä suorituskykytietoja: Kun tämä asetus on valittu, Mozillalle lähetetään Firefoxin toiminnasta käyttäjää yksilöimätöntä dataa, jota käytetään Firefoxin toiminnan parantamiseen. Saat lisätietoja artikkelista Send performance data to Mozilla to help improve Firefox.

Kerätyt tiedot -välilehti

fx20 options - advanced - data choices Adv Data Win 20 Adv Data Mac 20 Adv Data Lin 20

Kaukomittaustiedot

• Kaukomittaus käytössä: Kun tämä asetus on valittu, Mozillalle lähetetään Firefoxin toiminnasta käyttäjää yksilöimätöntä dataa, jota käytetään Firefoxin toiminnan parantamiseen. Saat lisätietoja artikkelista Send performance data to Mozilla to help improve Firefox.

Kaatumisilmoitukset

• Kaatumisilmoitukset käytössä: Jos Firefox kaatuu, Mozilla Crash Reporter aukeaa ja kysyy, haluatko lähettää kaatumisilmoituksen Mozillalle. Kun tämä asetus on valittu, Crash Reporterin Lähetä Mozillalle kaatumisilmoitus, jotta ongelma voidaan korjata-valintaruutu on oletusarvoisesti valittu.

Kerätyt tiedot -välilehti

Data Choices Fx 21 WinXP Data Choices Fx 21 Win7 Data Choices Fx 21 Mac Data Choices Fx 21 Linux

Data Choices Fx 23 Win7 Adv Data Mac Fx23 Adv Data Linux Fx23

Kaukomittaustiedot

• Kaukomittaus käytössä: Kun tämä asetus on valittu, Mozillalle lähetetään Firefoxin toiminnasta käyttäjää yksilöimätöntä dataa, jota käytetään Firefoxin toiminnan parantamiseen. Saat lisätietoja artikkelista Send performance data to Mozilla to help improve Firefox.

Firefoxin terveydentilaraportti

• Firefoxin terveydentilaraportti käytössä: Firefoxin terveydentilaraportti (katso lisätietoja artikkelista Firefoxin terveydentilaraportti kertoo selaimesi toiminnasta) antaa tietoa selaimen toiminnasta ja vakaudesta ajan kuluessa. Mozilla käyttää tätä tietoa tarjotakseen vertailuja ja ohjeita selaimen tilasta. Tätä tietoa käytetään myös Firefoxin parantamiseen.

Kaatumisilmoitukset

• Kaatumisilmoitukset käytössä: Jos Firefox kaatuu, Mozilla Crash Reporter aukeaa ja kysyy, haluatko lähettää kaatumisilmoituksen Mozillalle. Kun tämä asetus on valittu, Crash Reporterin Lähetä Mozillalle kaatumisilmoitus, jotta ongelma voidaan korjata-valintaruutu on oletusarvoisesti valittu.

Verkko-välilehti

Options - Advanced - Win2 Prefs - Advanced - Mac2 Prefs - Advanced - Lin2

Fx11Options-Adv-Net_Win7 Prefs - Advanced - Mac2 Fx11 Prefs - Advanced - Lin2 Fx11

Adv Network WinXP 20 Adv Network Win 20 Adv Network Mac 20 Adv Network Lin 20

Adv Network Win7 23 Adv Net Mac Fx23 Adv Net Linux Fx23

Yhteys

Organisaatio tai internet-palveluntarjoaja saattaa tarjota tai jopa edellyttää välityspalvelimen käyttöä. Välityspalvelin toimii välittäjänä tietokoneen ja internetin välillä. Se käsittelee kaiken internetiin lähtevän liikenteen ja tutkii, voiko se hakea halutut tiedot omasta välimuististaan. Välityspalvelimia käytetään tehostamaan suorituskykyä, suodattamaan liikennettä ja turvallisuuden lisäämiseksi piilottamaan tietokoneita internetistä. Välityspalvelimet ovat usein osa organisaation palomuuria.

Yhteysasetukset-ikkuna

• Ei välityspalvelinta: Valitse tämä, jos et halua käyttää välityspalvelinta.
  • Automaattiset välityspalvelinasetukset: Valitse tämä, kun haluat Firefoxin hakevan itse verkkosi välityspalvelinasetukset.
  • Käytä järjestelmän välityspalvelinasetuksia: Valitse tämä, jos haluat käyttää käyttöjärjestelmääsi määritettyjä välityspalvelinasetuksia.
    • Tämä on oletusvalinta.
  • Aseta välityspalvelinasetukset käsin: Valitse tämä, jos sinulla on luettelo välityspalvelimista. Kysy järjestelmäsi ylläpitäjältä lisätietoa näistä asetuksista. Jokaisella välityspalvelimella on oltava palvelinnimi ja porttinumero.
    • Jos samaa välityspalvelinta ja porttinumeroa käytetään kaikille yhteyskäytännöille, valitse Sama välityspalvelin kaikille yhteyskäytännöille-valintaruutu.
    • Ei välitystä osoitteille: Luettelo palvelinnimistä tai IP-osoitteista, joihin kohdistuvia pyyntöjä ei haeta välityspalvelimelta.
  • Nouda välityspalvelinasetukset osoitteesta: Valitse tämä, jos käytössäsi on proxy configuration (.pac)-tiedosto. Syötä osoite ja napsauta Päivitä muutosten tallentamiseksi ja välityspalvelintietojen lataamiseksi.
    • Päivitä: Napsauttamalla tätä päivitetään nykyiset välityspalvelinasetukset.

Yhteydetöntä tilaa varten tallennetut tiedot

Sivu jolla olet vieraillut tallentuu normaalisti välimuistikansioon, jolloin sitä ei tarvitse ladata uudestaan, kun palaat sille. Tässä voit määritellä, kuinka paljon levytilaa Firefox voi käyttää väliaikaistiedostoille. Voit myös tyhjentää välimuistin.

• Tyhjennä heti: Tyhjentää välittömästi väliaikaistiedostokansion ja vapauttaa levytilaa välimuistille.
  • Ohita automaattinen väliaikatiedostojen hallinta: Valitsemalla tämän voi määritellä, kuinka paljon levytilaa megatavuina välimuisti voi käyttää väliaikaistiedostoille.
  • Näytä ilmoitus, kun sivusto pyytää lupaa tallentaa tietoa yhteydetöntä tilaa varten: Antaa verkkosivulle luvan tallettaa tietoa sivun käyttämiseksi ilman internet-yhteyttä. Jos olet aikaisemmin estänyt verkkosivun tietojen tallennuksen ja muutat mielesi, voit napsauttaa Poikkeukset...-painiketta. Avautuvassa ikkunassa voit valita sivun, jonka eston haluat poistaa ja poistaa eston napsauttamalla Poista sivusto-painiketta. Jos haluat poistaa kaikkien luettelossa olevien sivujen eston, napsauta Poista kaikki sivustot-painiketta.

Välimuistissa oleva verkkosisältö

Sivu jolla olet vieraillut tallentuu normaalisti välimuistikansioon, jolloin sitä ei tarvitse ladata uudestaan, kun palaat sille. Tässä voit määritellä, kuinka paljon levytilaa Firefox voi käyttää väliaikaistiedostoille. Voit myös tyhjentää välimuistin.

• Tyhjennä heti: Tyhjentää välittömästi väliaikaistiedostokansion ja vapauttaa levytilaa välimuistille.
  • Ohita automaattinen väliaikatiedostojen hallinta: Valitsemalla tämän voi määritellä, kuinka paljon levytilaa megatavuina välimuisti voi käyttää väliaikaistiedostoille.

Yhteydetöntä tilaa varten tallennetut tiedot

• Tyhjennä heti: Tyhjentää välittömästi kaiken verkkosivujen yhteydetöntä tilaa varten tietokoneellesi tallettaman datan.
  • Näytä ilmoitus, kun sivusto pyytää lupaa tallentaa tietoa yhteydetöntä tilaa varten: Antaa verkkosivulle luvan tallettaa tietoa sivun käyttämiseksi ilman internet-yhteyttä. Jos olet aikaisemmin estänyt verkkosivun tietojen tallennuksen ja muutat mielesi, voit napsauttaa Poikkeukset...-painiketta. Avautuvassa ikkunassa voit valita sivun, jonka eston haluat poistaa ja poistaa eston napsauttamalla Poista sivusto-painiketta. Jos haluat poistaa kaikkien luettelossa olevien sivujen eston, napsauta Poista kaikki sivustot-painiketta.

Päivitys-välilehti

Options - Advanced - Win3 Prefs - Advanced - Mac3 Prefs - Advanced - Lin3

Fx10Options-Adv-Upd_Win7 Prefs - Advanced - Mac3 Fx 10 Prefs - Advanced - Lin3 Fx 10

Fx11Options-Adv-Upd_Win7 Prefs - Advanced - Mac3 Fx 11 Prefs - Advanced - Lin3 Fx 11

Fx12OptionsAdvUpd-Win7

Adv Update WinXP 20 Adv Update Win 20 Adv Update Mac 20 Adv Update Lin 20

Adv Update Win7 23 Adv Update Mac Fx23 Adv Update Linux Fx23

Firefox voi tarkistaa, onko asennetuille lisäosille tai Firefoxille itselleen julkaistu päivityksiä.

• Hae päivityksiä väliajoin: Valitse kohteet, jotka haluat Firefoxin tarkistavan. Firefox voi hakea päivityksiä itseensä ja asennettuihin lisäosiin (paitsi liitännäisiin. jotka päivitetään sivulla Liitännäisten tarkistus ja päivitys) sekä hakukoneisiin.
  • 'Kun päivitys Firefoxiin löytyy:
    • Kysy, mitä tehdään: Firefox päivitykset asennetaan oletuksena automaattisesti. Valitsemalla tämän vaihtoehdon, voit päättää milloin ja miten päivitykset asennetaan.
    • Lataa ja asenna päivitykset automaattisesti: Kun tämä vaihtoehto on valittuna, Firefoxin päivitykset ladataan ja asennetaan automaattisesti kun ohjelma käynnistetään seuraavan kerran. Jos kohta Varoita, jos päivitys poistaa käytöstä lisäosia on valittuna, Firefox varoittaa jos asennettuun epäyhteensopivaan lisäosaan ei löydy päivitystä. Varoituksen yhteydessä on mahdollista jättää päivitys myöhemmäksi ajankohdaksi, mutta silloin päivityksen korjaukset jäävät saamatta.

Jos kaikki laajennukset ja teemat ovat yhteensopivia päivityksen kanssa tai ne voidaan päivittää samalla, päivitys asennetaan automaattisesti. Käynnistettäessä Firefoxia kysytään tarvittaessa lupa päivittää lisäosat, jotta niitä voidaan käyttää.
  • Näytä päivityshistoria: Tiedot asennetuista päivityksistä tallennetaan automaattisesti. Näitä tietoja voi tarkastella napsauttamalla tätä painiketta.
Huomaa: Firefoxin päivitys onnistuu vain järjestelmänvalvojanapääkäyttäjänä (root) tai käyttäjänä, joka alunperin asensi Firefoxin.

Firefoxin päivitykset

• Asenna päivitykset automaattisesti (suositeltu: turvallisin): Firefox lataa ja asentaa automaattisesti kaikki löytämänsä päivitykset.
    • Varoita, jos päivitys poistaa käytöstä lisäosia: Jos haluat ilmoituksen, kun päivitykset estävät jonkin asennetun lisäosan toiminnan, valitse tämä vaihtoehto.
  • Hae päivityksiä, mutta minä päätän asennetaanko ne: Firefox antaa sinun päättää ladataanko ja asennetaanko päivitykset. Jos et halua tehdä sitä, voi ladata ja asentaa ne myöhemmin.
  • Älä hae päivityksiä (ei suositeltu: turvallisuusriski): Firefox ei tarkista päivityksiä.
    Varoitus: Jos valitset tämän vaihtoehdon, et saa ilmoituksia tärkeistä turvallisuuspäivityksistä, jotka suojaavat sinua verkon tietoturvariskeiltä. Tällöin sinun tulee tarkistaa päivitykset säännöllisesti itse.
  • Voit tarkastella historiatietoja ladatuista ja asennetuista päivityksistä napsauttamalla Näytä päivityshistoria-painiketta.
Huomaa: Firefozin päivitysten asentaminen edellyttää, että käytät Firefoxia järjestelmänvalvojana tai käyttäjänä, joka alun perin asensi Firefoxin.
Huomaa: Firefoxin päivitysten asentaminen edellyttää, että käytät Firefoxia pääkäyttäjänä tai käyttäjänä, joka alun perin asensi Firefoxin.
Huomaa: Firefoxin päivitysten asentaminen edellyttää, että käytät Firefoxia pääkäyttäjänä (root) tai käyttäjänä, joka alun perin asensi Firefoxin.

Päivitä automaattisesti

• Lisäosat: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat päivittää lisäosat automaattisesti (paitsi liitännäiset. jotka päivitetään sivulla Liitännäisten tarkistus ja päivitys).
  • Hakukoneet: Valitsemalla tämänvaihtoehdon saat automaattiset päivitykset hakukoneisiisi.

Firefoxin päivitykset

• Asenna päivitykset automaattisesti (suositeltu: turvallisin): Firefox lataa ja asentaa automaattisesti kaikki löytämänsä päivitykset.
    • Varoita, jos päivitys poistaa käytöstä lisäosia: Jos haluat ilmoituksen, kun päivitykset estävät jonkin asennetun lisäosan toiminnan, valitse tämä vaihtoehto.
  • Hae päivityksiä, mutta minä päätän asennetaanko ne: Firefox antaa sinun päättää ladataanko ja asennetaanko päivitykset. Jos et halua tehdä sitä, voi ladata ja asentaa ne myöhemmin.
  • Älä hae päivityksiä (ei suositeltu: turvallisuusriski): Firefox ei tarkista päivityksiä.
    Varoitus: Jos valitset tämän vaihtoehdon, et saa ilmoituksia tärkeistä turvallisuuspäivityksistä, jotka suojaavat sinua verkon tietoturvariskeiltä. Tällöin sinun tulee tarkistaa päivitykset säännöllisesti itse.
  • Voit tarkastella historiatietoja ladatuista ja asennetuista päivityksistä napsauttamalla Näytä päivityshistoria-painiketta.
Huomaa: Firefozin päivitysten asentaminen edellyttää, että käytät Firefoxia järjestelmänvalvojana tai käyttäjänä, joka alun perin asensi Firefoxin.
Huomaa: Firefoxin päivitysten asentaminen edellyttää, että käytät Firefoxia pääkäyttäjänä tai käyttäjänä, joka alun perin asensi Firefoxin.
Huomaa: Firefoxin päivitysten asentaminen edellyttää, että käytät Firefoxia pääkäyttäjänä (root) tai käyttäjänä, joka alun perin asensi Firefoxin.

Päivitä automaattisesti

• Hakukoneet: Valitsemalla tämänvaihtoehdon saat automaattiset päivitykset hakukoneisiisi.

Firefoxin päivitykset

• Asenna päivitykset automaattisesti (suositeltu: turvallisin): Firefox lataa ja asentaa automaattisesti kaikki löytämänsä päivitykset.
    • Varoita, jos päivitys poistaa käytöstä lisäosia: Jos haluat ilmoituksen, kun päivitykset estävät jonkin asennetun lisäosan toiminnan, valitse tämä vaihtoehto.
  • Hae päivityksiä, mutta minä päätän asennetaanko ne: Firefox antaa sinun päättää ladataanko ja asennetaanko päivitykset. Jos et halua tehdä sitä, voi ladata ja asentaa ne myöhemmin.
  • Älä hae päivityksiä (ei suositeltu: turvallisuusriski): Firefox ei tarkista päivityksiä.
    Varoitus: Jos valitset tämän vaihtoehdon, et saa ilmoituksia tärkeistä turvallisuuspäivityksistä, jotka suojaavat sinua verkon tietoturvariskeiltä. Tällöin sinun tulee tarkistaa päivitykset säännöllisesti itse.
  • Voit tarkastella historiatietoja ladatuista ja asennetuista päivityksistä napsauttamalla Näytä päivityshistoria-painiketta.
  • Asenna päivitykset taustalla toimivalla palvelulla: Firefox käyttää Mozilla ylläpitopalvelua asentaessaan päivityksiä. Tämä poistaa tarpeen antaa Firefoxille lupa muutosten tekemiseen Käyttäjätilien valvonnan kautta Windows 7:ssä ja Vistassa.
Huomaa: Firefozin päivitysten asentaminen edellyttää, että käytät Firefoxia järjestelmänvalvojana tai käyttäjänä, joka alun perin asensi Firefoxin.

Päivitä automaattisesti

• Hakukoneet: Valitsemalla tämänvaihtoehdon saat automaattiset päivitykset hakukoneisiisi.

Firefoxin päivitykset

• Asenna päivitykset automaattisesti (suositeltu: turvallisin): Firefox lataa ja asentaa automaattisesti kaikki löytämänsä päivitykset.
    • Varoita, jos päivitys poistaa käytöstä lisäosia: Jos haluat ilmoituksen, kun päivitykset estävät jonkin asennetun lisäosan toiminnan, valitse tämä vaihtoehto.
  • Hae päivityksiä, mutta minä päätän asennetaanko ne: Firefox antaa sinun päättää ladataanko ja asennetaanko päivitykset. Jos et halua tehdä sitä, voi ladata ja asentaa ne myöhemmin.
  • Älä hae päivityksiä (ei suositeltu: turvallisuusriski): Firefox ei tarkista päivityksiä.
    Varoitus: Jos valitset tämän vaihtoehdon, et saa ilmoituksia tärkeistä turvallisuuspäivityksistä, jotka suojaavat sinua verkon tietoturvariskeiltä. Tällöin sinun tulee tarkistaa päivitykset säännöllisesti itse.
  • Voit tarkastella historiatietoja ladatuista ja asennetuista päivityksistä napsauttamalla Näytä päivityshistoria-painiketta.
Huomaa: Firefoxin päivitysten asentaminen edellyttää, että käytät Firefoxia pääkäyttäjänä tai käyttäjänä, joka alun perin asensi Firefoxin.
Huomaa: Firefoxin päivitysten asentaminen edellyttää, että käytät Firefoxia pääkäyttäjänä (root) tai käyttäjänä, joka alun perin asensi Firefoxin.

Päivitä automaattisesti

• Hakukoneet: Valitsemalla tämänvaihtoehdon saat automaattiset päivitykset hakukoneisiisi.

Salaus-välilehti

Options - Advanced - Win4 Prefs - Advanced - Mac4 Prefs - Advanced - Lin4

Adv Encryption WinXP 20 Adv Encryption Win 20 Adv Encryption Mac 20 Adv Encryption Lin 20

Yhteyskäytännöt

• Salli SSL 3.0 -turvakäytäntö: Jos kohta on valittuna, voit lähettää ja vastaanottaa tietoja käyttäen SSL3 -turvakäytäntöä (Secured Sockets Layer taso 3). Jos turvakäytäntöä ei sallita, kaikki Internet-sivut eivät toimi.
  • Salli TLS 1.0 -turvakäytäntö Jos kohta on valittuna, voit lähettää ja vastaanottaa tietoja käyttäen TLS-turvakäytäntöä (Transport Layer Security), joka on ominaisuuksiltaan SSL3:a vastaava avoin standardi suojatusta yhteyskäytännöstä. Jos turvakäytäntöä ei sallita, kaikki Internet-sivut eivät toimi.

Varmenteet

Varmenteet-välilehti

Options - Advanced - Win4 23 Adv Cert Mac Fx23 Adv Cert Linux Fx23

Varmenteiden avulla yhteys suojattuun sivustoon voidaan salata ja purkaa.

• Sivuston pyytäessä varmennettani: Jotkin palvelimet vaativat henkilökohtaista varmennettasi muodostaessaan suojattua yhteyttä. Firefox luo sinulle tällaisen varmenteen automaattisesti. Kun vierailet sivulla seuraavan kerran, Firefox kysyy, mitä varmennetta käytetään. Jos haluat Firefoxin valitsevan varmenteen automaattisesti, valitse vaihtoehto Valitse sellainen automaattisesti.
    Huomaa: Henkilökohtainen varmenne saattaa sisältää käyttäjän yksilöivää tietoa, kuten nimen tai osoitteen. Yksityisyydensuojasi saattaa siksi vaarantua, jos valitset tämän vaihtoehdon. Jos valitset tämän vaihtoehdon, et saa enää ilmoitusta kun sivusto pyytää henkilökohtaista varmennettasi ja saatat altistaa henkilökohtaiset tietosi ulkopuolisten tarkasteltavaksi.
  • Näytä varmenteet: Tätä painiketta napsauttamalla voit tarkastella tallennettuja varmenteita, tuoda uusia varmenteita ja varmuuskopioida tai poistaa vanhoja varmenteita.
  • Sulkulistat: Firefox voi tarkistaa varmenteiden kelvollisuuden sulkulistoilta (lyhenteenä CRL). Voit lisätä tai tutkia olemassa olevia sulkulistoja napsauttamalla tätä painiketta.
  • Varmennus: OCSP eli yhteydenaikainen varmenteiden tilantarkistusyhteyskäytäntö on tapa tarkistaa varmenteen kelvollisuus jokaisella käyttö- tai näyttökerralla. Firefox käyttää oletuksena OCSP:tä jos varmenne sisältää tiedot OCSP-palvelimesta. Voit myös määrittää OCSP-palvelimen, jota käytetään aina. Jos Internet-liittymäsi vaatii tietyn OCSP-palvelimen käyttämistä, voit muuttaa OCSP-asetuksia valitsemalla Varmennus.
  • Turvallisuuslaitteet: Turvallisuuslaitteet voivat salata ja purkaa verkkoliikennettä ja säilyttää varmenteita ja salasanoja. Jos tarvitset jotain muuta turvallisuuslaitetta, kuin Firefoxin tarjoama, Napsauta tätä painiketta.

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/KQZXSU