Liitännäinen Adobe Flash kaatui - Estä sen tapahtuminen uudelleen | Ongelmanmääritys

Liitännäinen Adobe Flash kaatui - Estä sen tapahtuminen uudelleen

Viesti Liitännäinen Adobe Flash kaatui näytetään, kun Flash-liitännäinen lopettaa odottamattomasti toimintansa. Sivun päivittäminen saa videon, pelin tai animaation useimmiten toimimaan.

Jos Flashin kaatuminen jatkuu, Flashin päivittäminen korjaa yleensä ongelman. Tässä artikkelissa kerrotaan kuinka Flash päivitetään.

Plugin crash notification
Plugin crash notification Fx21

Päivitä Flash

Flash-liitännäisen uusin versio toimii yleensä paremmin ja kaatuu harvemmin. Voit tarkistaa, onko Flash ajan tasalla käymällä Mozillan Liitännäisten tarkistus ja päivitys-sivulla. Jos Flash tarvitsee päivitystä, asenna uusin versio manuaalisesti alla olevien ohjeiden mukaan.

1. Mene Flash Playerin lataussivulle Adobe.comissa ja lataa Flashin asennusohjelma.
    Varoitus: Adoben lataussivu saattaa sisältää valintalaatikon, jolla valitaan asennuksen yhteydessä asennettavat lisäohjelmat (kuten Google Chrome tai McAfee Security Scan). Ellet poista valintaa ennen latausta, nämä ohjelmat asennetaan tietokoneellesi Flashin asennuksen päätyttyä.
  2. Kun lataus on valmis, sulje Firefox:

Paina Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painiketta ja napsauta LopetaValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse LopetaValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja napsauta Lopeta FirefoxValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse Lopeta

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

3. Avaa lataamasi Flash-asennusohjelma ja seuraa ohjeita.
Huomaa: Jos Flash-asennusohjelman kanssa on ongelmia, voit ladata täyden Flash-asennusohjelman suoraan Adobe.comista.
  1. Siirry Flash Player -lataussivulle Adobe.comissa ja lataa Flash-asennusohjelma.
  2. Paina Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painiketta ja napsauta LopetaValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse LopetaValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja napsauta Lopeta FirefoxValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse Lopeta

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

3. Avaa lataamasi tiedosto (install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. Suorita asennusohjelma avaamalla Finderissa Install Adobe Flash Player.app ja seuraa sen ohjeita.
  1. Siirry Flash Player -lataussivulle Adobe.comissa.
  2. Kun ilmoitus aukeaa, tallenna tiedosto (i.e. install_flash_player_"versio"_linux."prosessori".tar.gz).
  3. Paina Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painiketta ja napsauta LopetaValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse LopetaValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja napsauta Lopeta FirefoxValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse Lopeta

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

4. Avaa Pääte-ikkuna (Terminal) (napsauta Gnomessa Sovellukset (Applications) -valikkoa, valitse Apuohjelmat (Accessories) ja valitse sitten Pääte (Terminal).)
  5. Siirry Pääte-ikkunassa hakemistoon, johon latasit tiedoston (esim. cd /home/user/Downloads).
  6. Pura libflashplayer.so lataamastasi tiedostosta komennolla tar -zxvf install_flash_player_"versio"_linux."prosessori".tar.gz.
  7. Vaihda pääkäyttäjäksi (super user), kopioi purettu tiedosto, libflashplayer.so, Firefoxin asennushakemistossa alikansioon plugins. Jos Firefox on esimerkiksi asennettu hakemistoon /usr/lib/mozilla, käytä komentoa sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins ja anna pääkäyttäjän salasana kysyttäessä.

Estä Flashin laitteistokiihdytys

Monet Flashin ongelmista voidaan ratkaista estämällä laitteistokiihdytys Flash Playerin asetuksissa (Adoben englanninkielisellä Flash Player Help - Display Settings page-sivulla on lisätietoa). Estä Flashin laitteistokiihdytys seuraavasti:

1. Mene sivulle Adobe Flash Player Help
  2. Napsauta hiiren kakkospainikkeellaPidä Ctrl pohjassa ja napsauta sivulla olevaa Flash Player logoa.
  3. Valitse avautuvasta valikosta Settings..., jolloin Adobe Flash Player Settings -ikkuna aukeaa.
  4. Napsauta Adobe Flash Player Settings -ikkunan vasemmassa alalaidassa olevaa kuvaketta, jolloin Display-välilehti avautuu.

5. Poista napsauttamalla valinta ruudusta Enable hardware acceleration.
  6. Sulje Adobe Flash Player Settings -ikkuna napsauttamalla Close-painiketta.
  7. Käynnistä Firefox uudelleen.

Muita ratkaisuja

Lisää apua Flash-ongelmiin saat artikkelista Flash-liitännäinen - Pidä se ajan tasalla ja korjaa sen ongelmia.

Viimeisenä vaihtoehtona voit poistaa käytöstä Flashin suojatun tilan. Adoben ohjeet tähän löytyvät otiskolla "Last Resort": Adobe Forums: How do I troubleshoot Flash Player's protected mode for Firefox?.

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/LIoF7y