Lue lisää uuden Firefoxin ulkoasusta

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Firefoxin uusin versio sisältää visuaalisia parannuksia käyttöliittymään sen yhdenmukaistamiseksi ja sujuvoittamiseksi. Tämän lisäksi uudet ominaisuudet tekevät käyttöliittymän muokkaamisesta helpompaa. Tässä artikkelissa käydään läpi muutokset sekä ajatukset niiden takana.

Huomaa: Tämä koskee vain uusinta Firefox Beta -versiota, jonka voi ladata osoitteesta mozilla.org/beta.

Yksinkertaistettu päänäkymä

Firefoxin käytön tehokkuus perustuu siihen, kuinka nopeasti ja vaivattomasti pääset käsiksi käyttämiisi toimintoihin. Sen sijaan, että hukuttaisimme käyttäjän kaikkiin ominaisuuksiin ja asetuksiin, tunnistimme lämpökarttatutkimuksilla toiminnot, joita useimmat käyttäjät yleensä käyttävät. Sijoitimme nämä toiminnot lähelle sijainti- ja hakupalkkia. Painikkeiden määrän rajoittaminen käyttöliittymässä nopeuttaa niiden löytämistä. Selaimen pitäminen yksinkertaisena ja selkeänä auttaa myös verkkosivujen sisältöön keskittymisessä.

Oletustyökalupalkki on rakennettu tämän ajattelutavan pohjalta tarkasti ja säästellen. Ajattelutavalla on ollut vaikutusta myös välilehtien esitystapaan. Välilehdet ovat nyt korkeammalla otsikkopalkissa ja taustalla olevia välilehtiä ei liioin korosteta, jotta ylhäällä oleva tila pysyisi selkeänä ja maltillisena.

New tabs and toolbar - Win8

Uusi kätevä valikko

Koska päänäkymä sisältää vain käytetyimmät toiminnot, pitää muiden toimintojen löytyä ilman turhaa etsimistä eri valikkojen alta. Tästä syystä Firefoxin uudessa versiossa on uusi valikko, joka avautuu työkalupalkin oikeassa laidassa olevalla painikkeella. Toiminnot, kuten lähennys, sivulta etsiminen ja tulostus, on liitetty tähän valikkoon ja merkitty selkeillä kuvakkeilla, jotta ne olisi helpompaa tunnistaa.

New Menu - Win8

Helppokäyttöinen muokkausnäkymä

Selain on välttämätön työkalu verkkoselailuun ja kaikki käyttävät sitä eri tavoin. Lisäämällä muokkauspainikkeen uuden valikon alalaitaan halusimme helpottaa uuden muokkaustyökalun löytämistä, jotta Firefoxin muokkaaminen omiin tarpeisiin sopivaksi olisi vaivattomampaa.

Uuden muokkausnäkymän avulla valikon, työkalupalkin ja välilehtipalkin toimintoja voidaan asettaa tärkeysjärjestykseen yksinkertaisesti raahaamalla painikkeita halutuille paikoille. Jos et esimerkiksi käytä hakupalkkia, voit raahata sen pois työkalupalkista tai siirtää sen valikkoon.

Kokeile uutta toimintoa:

1. Napsauta valikkopainiketta Kuvaa "new fx menu" ei ole olemassa. ja valitse Muokkaa.
    Customize Fx 29 Win8
  2. Kun olet valmis, napsauta vihreää Lopeta muokkaus -painiketta.

Firefoxille on luonnollisesti olemassa monia muitakin työkaluja kuin vain ne, jotka tulevat oletuksena selaimen mukana. Yksi parhaista ominaisuuksista Firefoxissa ovat aina olleet ne tuhannet lisätoiminnot, jotka on rakennettu Firefoxin lisäosiksi. Uuden muokkausnäkymän avulla voidaan siirtää myös lisäosia työkalupalkin ja uuden valikon välillä. Tämän ansiosta juuri oikeat toiminnot, olivat ne sitten sisäänrakennettuja tai lisäosia, ovat aina juuri oikeassa paikassa.

Lue lisää: