Ladattujen tiedostojen hallinta

Mikä on latausikkuna?

Firefoxin latausikkunan avulla pysyt selvillä aiemmista ja meneillään olevista latauksista, sekä voit hallinnoida niitä. Se on näppärä tapa pitää lataustiedot saatavilla täyttämättä ruutua useilla latausikkunoilla.

Kuinka avaan latausikkunan?

Latausikkuna avautuu, kun

• lataat tiedostoa,
  • valitset Työkalut > Lataukset tai
  • annat näppäinkomennon CtrlKomento+JCtrlKomento+Y.

Mitä latausikkunassa voi tehdä?

Sen lisäksi, että latausikkunassa on lueteltu tietoja aiemmista ja meneillään olevista latauksista, voit myös suorittaa joitain toimintoja latausmerkinnöille.

Pysäytä lataus: Voit väliaikaisesti pysäyttää minkä tahansa latauksen napsauttamalla tiedostonimen vieressä olevaa Pysäytä-linkkiä. Tätä voit käyttää esimerkiksi kun olet juuri aloittanut suuren tiedoston latauksen ja haluat välillä avata jonkin pienemmän tiedoston. Toiminnolla voit itse päättää, mikä latauksista on tärkein. Kun haluat jatkaa pysäytettyä latausta, napsauta vain Jatka-linkkiä. Peruuta lataus: Jos latauksen alettua huomaatkin, ettet halua ladata tiedostoa, voit peruuttaa latauksen napsauttamalla tiedostonimen vierestä Peruuta -linkkiä. Näin myös vapautat kaistan muille latauksille. Avaa tiedosto: Kun lataus on valmis, tiedostonimen viereen ilmestyy Avaa -linkki. Sitä napsauttamalla voit avata tiedoston. Poista tiedosto listasta: Jos et halua säilyttää jonkin latauksen tietoja listassa, voit poistaa sen valitsemalla latausmerkinnän kohdalla ponnahdusvalikostapainamalla Ctrl napsautettaessa latausmerkintää ja valitsemalla avautuvasta ponnahdusvalikosta Poista listasta. Yritä latausta uudestaan: Jos lataus syystä tai toisesta ei onnistu, voit yrittää latausta uudelleen. Napsauttamalla tiedostonimen vieressä olevaa Yritä uudestaan -linkkiä, Firefox aloittaa latauksen alusta uudelleen.

Latausikkunan asetukset

Latausikkunan asetukset ja yleiset latausasetukset löytyvät asetusikkunan Yleiset-paneelista. Paneelista voi säätää useita latausasetuksia. Lue lisää latausasetuksista Asetukset-sivulta.