Kuinka otan käyttöön seuraamisenestotoiminnon? | Ohje

Kuinka otan käyttöön seuraamisenestotoiminnon?

Monet suositut verkkosivut seuraavat käyttäjiensä toimintaa ja myyvät tai välittävät näitä tietoja eteenpäin muille yrityksille (kuten mainostajille). Firefoxin seuraamisenestotoiminto (Do Not Track) antaa käyttäjän kertoa verkkosivuille, ettei halua toimintaansa seurattavan. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä seuraaminen on, kuinka seuraamisenestotoiminto toimii ja miten sen saa päälle.

Mitä on seuraaminen?

Seuraaminen on termi, joka sisältää monia erilaisia keinoja, joilla verkkosivut, mainostajat ja muut osapuolet tutkivat toimintaasi verkossa. Toimintaa ovat muun muassa vierailemasi verkkosivut, asiat, joista pidät ja et pidä sekä ostoksesi. Näiden tietojen avulla näytetään usein sinulle kohdistettuja mainoksia, tuotteita tai palveluita.

Katso, kuka seuraa sinua verkossa: Lataa Lightbeam -lisäosa Firefoxiin.

Kuinka seuraamisenestotoiminto toimii?

Kun otat käyttöön seuraamisenestotoiminnon, Firefox kertoo kaikille vierailemillesi verkkosivuille (ja niiden mainostajille sekä muille sisällöntuottajille), ettet halua selailuasi seurattavan. Asetuksen kunnioittaminen on vapaaehtoista — yksittäisten verkkosivujen ei tarvitse huomioida sitä. Verkkosivut, jotka tätä asetusta kunnioittavat, lopettavat seuraamisesi automaattisesti ilman, että sinun tarvitsee tehdä enää mitään.

Seuraamisenestotoiminnon ottaminen käyttöön ei vaikuta verkkosivuille kirjautumiseen tai saa Firefoxia unohtamaan tietojasi — kuten ostoskorien sisältöjä, sijaintitietoja tai kirjautumistietoja.

Huomaa: Saatat nähdä vähemmän aiheeseen liittyviä mainoksia, jos otat käyttöön seuraamisenestotoiminnon.

Seuraamisenestotoiminnon käyttöönotto

Seuraamisenesto on oletuksena pois käytöstä. Saat sen käyttöön seuraavasti:

1. Valitse Firefoxin ikkunasta Firefox-painike ja valitse AsetuksetValitse Firefoxin ikkunasta Työkalut-valikko ja valitse AsetuksetValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja valitse Asetukset...Valitse Firefoxin ikkunasta Muokkaa-valikko ja valitse Asetukset

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse sitten Asetukset

2. Valitse Tietosuoja-paneeli.
  3. Valitse Seurantatiedot-osiosta vaihtoehto Ilmoita sivustoille, että en halua niiden seuraavan minua.
  4. Sulje Asetukset-ikkuna napsauttamalla OKSulje-painiketta.
Do Not Track - Win Do Not Track - Mac Do Not Track - Lin

Seuraamisenestotoiminnon käyttöönotto

Seuraamisenesto on oletuksena pois käytöstä. Saat sen käyttöön seuraavasti:

1. Valitse Firefoxin ikkunasta Firefox-painike ja valitse AsetuksetValitse Firefoxin ikkunasta Työkalut-valikko ja valitse AsetuksetValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja valitse Asetukset...Valitse Firefoxin ikkunasta Muokkaa-valikko ja valitse Asetukset

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse sitten Asetukset

.
  2. Valitse Tietosuoja-paneeli.
  3. Valitse Seurantatiedot-osiosta vaihtoehto Ilmoita sivustoille, etten halua niiden seuraavan minua.
  4. Sulje Asetukset-ikkuna napsauttamalla OKSulje-painiketta.
Do Not Track Win7 Fx 21 Do Not Track Mac Fx 21 FirefoxPreferences#21 - Lin

Seuraamisenestotoiminnon käyttöönotto

Seuraamisenesto on oletuksena pois käytöstä. Saat sen käyttöön seuraavasti:

1. Valitse Firefoxin ikkunasta Firefox-painike ja valitse AsetuksetValitse Firefoxin ikkunasta Työkalut-valikko ja valitse AsetuksetValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja valitse Asetukset...Valitse Firefoxin ikkunasta Muokkaa-valikko ja valitse Asetukset

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse sitten Asetukset

2. Valitse Tietosuoja-paneeli.
  3. Valitse Seurantatiedot-osiosta vaihtoehto Ilmoita sivustoille, etten halua niiden seuraavan minua.
  4. Sulje Asetukset-ikkuna napsauttamalla OKSulje-painiketta.
DNT Win 36 DNT Lin 36

Muut seurantatieto-vaihtoehdot

Seurantatiedoille on kaksi muuta vaihtoehtoa:

• Ilmoita sivustoille, että haluan niiden seuraavan minua: Jos valitset tämän viahtoehdon, kerrot sivustoille että haluat mainostajien ja muiden kolmansien osapuolten seuraavan selauskäyttäytymistäsi. Muista, että useat yhtiöt rakentavat selailukäyttäytymisesi pohjalta profiilin. Tämän vaihtoehdon valitseminen osoittaa, että tämä ei haittaa sinua.
  • Älä kerro sivustoille mitään seuranta-asetuksistani: Tämä on oletusarvoinen valinta. Valitsemalla tämän vaihtoehdon sivustoille ei kerrota mitään seuranta-asetuksistasi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö selaamiskäyttäytymistäsi seurattaisi. Käytännössä tämän vaihtoehdon vaikutukset ovat samat kuin edellisessäkin vaihtoehdossa ja selaamiskäyttäytymistäsi todennäköisesti seurataan.

Share this article: <a href="http://mzl.la/WL6fUP">http://mzl.la/WL6fUP</a>