Kuinka Firefox Sync-palvelu otetaan käyttöön?

Kun otat Firefox Sync-palvelun käyttöön tietokoneellasi, kaikki tietosi ja asetuksesi (kuten kirjanmerkkisi, historiatiedot, salasanat, avoimet välilehdet ja asennetut lisäosat) talletetaan turvallisesti Mozillan palvelimille. Voi jakaa nämä tiedot kaikille laitteillesi. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Firefox Sync -palvelu otetaan käyttöön laitteissasi.

Vaihe 1: Ota Firefox Sync -palvelu käyttöön tietokoneellasi

1. Napsauta Firefox-ikkunan yläosassa Firefox-painiketta valikkopalkissa Työkalut-valikkoa ja valitse Määritä Sync-palvelun asetukset.... Firefox Sync -palvelun asennus -ikkuna aukeaa.
  2. Napsauta Luo uusi tili-painiketta.
  3. Täytä tilitietosi:
    Sync Setup 10 - Win
    • sähköpostiosoite
    • valitsemasi salasana
    • valitsemasi salasana uudelleen
    • Hyväksy palvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö
    • Vahvista, että et ole robotti!
    • Valitse ja muuta synkronoitavia tietoja napsauttamalla Synkronointiasetukset-painiketta. Oletuksena synkronoidaan kirjanmerkit, salasanat, asetukset, sivuhistoria ja välilehdet.Oletuksena synkronoidaan lisäosat, kirjanmerkit, salasanat, asetukset, sivuhistoria ja välilehdet.
    • Napsauta seuraavaksi Seuraava >-painiketta.
  4. Näet ilmoituksen asennuksen onnistumisesta. Palaa Firefoxiin napsauttamalla Sulje-painiketta. Tietojesi salaaminen ja siirtäminen jatkuu taustalla.
    Huomaa: Ensisynkronointi tapahtuu yleensä nopeasti, mutta se voi kestää jopa yli puoli tuntia, jos synkronoitavaa tietoa on paljon.
  1. Napsauta valikkopalkissa Työkalut-valikkoa ja valitse Määritä Sync-palvelun asetukset.... Firefox Sync -palvelun asennus -ikkuna aukeaa.
  2. Napsauta Luo uusi tili-painiketta.
  3. Täytä tilitietosi:
    Sync Setup 10 - Mac
    • sähköpostiosoite
    • valitsemasi salasana
    • valitsemasi salasana uudelleen
    • Hyväksy palvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö
    • Vahvista, että et ole robotti!
    • Valitse ja muuta synkronoitavia tietoja napsauttamalla Synkronointiasetukset-painiketta. Oletuksena synkronoidaan kirjanmerkit, salasanat, asetukset, sivuhistoria ja välilehdet.Oletuksena synkronoidaan lisäosat, kirjanmerkit, salasanat, asetukset, sivuhistoria ja välilehdet.
    • Napsauta seuraavaksi Jatka-painiketta.
  4. Näet ilmoituksen asennuksen onnistumisesta. Palaa Firefoxiin napsauttamalla Sulje-painiketta. Tietojesi salaaminen ja siirtäminen jatkuu taustalla.
    Huomaa: Ensisynkronointi tapahtuu yleensä nopeasti, mutta se voi kestää jopa yli puoli tuntia, jos synkronoitavaa tietoa on paljon.
  1. Napsauta Firefox-ikkuna yläosassa Työkalut-valikkoa ja valitse Määritä Sync-palvelun asetukset.... Firefox Sync -palvelun asennus -ikkuna aukeaa.
  2. Napsauta Luo uusi tili-painiketta.
  3. Täytä tilitietosi:
    Sync Setup 10 - Lin
    • sähköpostiosoite
    • valitsemasi salasana
    • valitsemasi salasana uudelleen
    • Hyväksy palvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö
    • Vahvista, että et ole robotti!
    • Valitse ja muuta synkronoitavia tietoja napsauttamalla Synkronointiasetukset-painiketta. Oletuksena synkronoidaan kirjanmerkit, salasanat, asetukset, sivuhistora ja välilehdet.Oletuksena synkronoidaan lisäosat, kirjanmerkit, salasanat, asetukset, sivuhistoria ja välilehdet.
    • Napsauta Seuraava-painiketta.
  4. Näet ilmoituksen asennuksen onnistumisesta. Palaa Firefoxiin napsauttamalla Sulje-painiketta. Tietojesi salaaminen ja siirtäminen jatkuu taustalla.
    Huomaa: Ensisynkronointi tapahtuu yleensä nopeasti, mutta se voi kestää jopa yli puoli tuntia, jos synkronoitavaa tietoa on paljon.

Vaihe 2: Hanki helppo asennuskoodi toisella laitteella

Hanki koodi Android-laitteella

1. Napauta Valikko-painiketta (joko näytön alalaidassa tai oikeassa yläkulmassa) , valitse Asetukset (joissain laitteissa on napautettava Lisää ensin) ja Sync.
  2. Laitteen lisäämiseen tarvittava koodi näytetään.
    sync_recovery3

Hanki koodi toisella tietokoneella

Suorita nämä vaiheet sillä tietokoneella, jota olet yhdistämässä Firefox Sync -palveluun.

1. Valitse Firefoxin ikkunasta Firefox-painike ja valitse AsetuksetValitse Firefoxin ikkunasta Työkalut-valikko ja valitse AsetuksetValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja valitse Asetukset...Valitse Firefoxin ikkunasta Muokkaa-valikko ja valitse Asetukset

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse sitten Asetukset

2. Napsauta Sync-palvelu-kuvaketta.
  3. Napsauta Määritä Firefox Sync -palvelun asetukset.
    Sync Setup 1
  4. Napsauta tekstin Minulla on jo Firefox Sync -tili alla olevaa Yhdistä-painiketta jolloin tämän tietokoneen lisäämiseen tarvittava koodi näytetään.
    Comp Code
  1. Napsauta Firefox-ikkunan yläosassa olevaa Firefox-painikettaTyökalut-valikkoa ja valitse Määritä Sync. Firefox Sync -palvelun asennusikkuna aukeaa.
  2. Napsauta Minulla on tili-painiketta.
  3. Tämän tietokoneen lisäämiseen tarvittava koodi näytetään.
    Pair - Win
  1. Napsauta valikkopalkissa Työkalut-valikkoa ja valitse Määritä Sync. Firefox Sync -palvelun asennusikkuna aukeaa.
  2. Napsauta Minulla on tili-painiketta.
  3. Tämän tietokoneen lisäämiseen tarvittava koodi näytetään.
    Pair - Mac
  1. Napsauta Firefox-ikkunan yläosassa Työkalut-valikkoa ja valitse Määritä Sync. Firefox Sync -palvelun asennusikkuna aukeaa.
  2. Napsauta Minulla on tili -painiketta.
  3. Tämän tietokoneen lisäämiseen tarvittava koodi näytetään.
    Pair - Lin

Vaihe 3: Liitä muita laitteita Sync-tiliisi

Liitä muita laitteita Sync-tiliisi syöttämällä asennuskoodi tietokoneellasi.

1. In the Firefox Sync Account section, click on Add a Device and the Add a Device window will open.
    Add Device Win1 Add Device Mac1 Add Device Lin1

2. Enter the code in the Add a Device window as it's displayed on your second device. Then click NextContinue.
    Add Device Win2 Add Device Mac2 Add Device Lin2
  3. When the code is accepted you will see a Device Connected message in Firefox and your device will immediately begin syncing. Click FinishDone to close the setup window and go back to the Sync panel.
    Add Device Win3 Add Device Mac3 Add Device Lin3
  1. Napsauta Aloitussivu-painiketta (tai kirjoita about:home osoitepalkkiin) avataksesi Firefoxin oletusaloitussivun.
  2. At the bottom of the home page, click the Pair a Device link and the Firefox Sync Setup window will open.
    Add Device - Win 1 Add Device - Mac 1 Add Device - Lin 1
  3. Enter the twelve character code generated on your other device and click NextContinue.
    Add Device - Win 2 Add Device - Mac 2 Add Device - Lin 2
  4. When the code is accepted you will see a Device Connected message and your device will immediately begin syncing. Click FinishDone to close the setup window.
  1. Napsauta Aloitussivu-painiketta (tai kirjoita about:home osoitepalkkiin) avataksesi Firefoxin oletusaloitussivun.
  2. Napsauta aloitussivun alalaidassa Sync-linkkiä avataksesi Syncin asetusikkunan.
    Home Page Sync Button - Win - Finnish Home Page Sync Button - Mac Home Page Sync Button - Lin
  3. Napsauta sitten Liitä laite-linkkiä ja "Firefox Sync -palvelun asennus" -ikkuna aukeaa.
    Pair a device - Win - Finnish Pair a device - Mac Pair a device - Lin
  4. Kirjoita 12-merkkinen koodi, joka luotiin toisella laitteellasi ja napsauta SeuraavaJatka.
    Add Device - Win 2 - Finnish Add Device - Mac 2 Add Device - Lin 2
  5. Kun koodi hyväksytään, näet Laite yhdistetty -viestin. Laitteen tietoja aletaan synkronoida välittömästi. Napsauta Valmis sulkeaksesi asennusikkunan.

Entä jos en ole tietokoneeni lähellä?

Suorita nämä vaiheet laitteella jota olet liittämässä Sync-tiliisi.
Jos olet liittämässä laitetta Sync-tiliisi, etkä ole tietokoneesi lähellä, voit silti liittää laitteen käyttämällä tilitietojasi.

Liitä Android-laite

Suorita nämä vaiheet Android-laitteesi Firefoxilla.

1. Napauta Valikko-painiketta (joko näytön alalaidassa tai oikeassa yläkulmassa) , valitse Asetukset (joissain laitteissa on napautettava Lisää ensin) ja Sync.
  2. Napauta Lisäasetukset... -linkkiä.
    sync_recovery3
  3. Kirjoita niille varattuihin kenttiin Tilin nimesi (sähköpostiosoite), Salasana ja Palautusavain. Napauta sitten Yhdistä-painiketta.
    sync_recovery4

Liitä toinen tietokone

Suorita nämä vaiheet tietokoneella, jonka haluat liittää Sync-tiliisi.

1. Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidassa Firefox-painikettaTyökalut-valikkoa ja valitse Määritä Sync-palvelun asetukset. "Firefox Sync -palvelun asennus" -ikkuna avautuu.
  2. Napsauta Minulla on tili.
  3. Koska et ole sellaisen laitteesi lähellä, jossa Sync olisi jo asennettuna, valitse Laite ei ole mukanani -linkki.
  4. Kirjaudu Sync-tilillesi:
    • Anna tilisi sähköpostiosoite
    • Anna salasanasi
    • Anna palautusavaimesi
    • Napsauta sitten Seuraava
  5. Näet Asennus valmis -ikkunan. Napsauta Valmis lisätäksesi tämän laitteen Sync-tilillesi.
  1. Napsauta valikkopalkissa Työkalut-valikkoa ja valitse Määritä Sync-palvelun asetukset. "Firefox Sync -palvelun asennus" -ikkuna avautuu.
  2. Napsauta Minulla on tili.
  3. Koska et ole sellaisen laitteesi lähellä, jossa Sync olisi jo asennettuna, valitse Laite ei ole mukanani -linkki.
  4. Kirjaudu Sync-tilillesi:
    • Anna tilisi sähköpostiosoite
    • Anna salasanasi
    • Anna palautusavaimesi
    • Napsauta sitten Jatka
  5. Näet Asennus valmis -ikkunan. Napsauta Valmis lisätäksesi tämän laitteen Sync-tilillesi.
  1. Valitse Firefox-ikkunan ylälaidassa Työkalut-valikko ja valitse Määritä Sync-palvelun asetukset. "Firefox Sync -palvelun asennus" -ikkuna avautuu.
  2. Napsauta Minulla on tili.
  3. Koska et ole sellaisen laitteesi lähellä, jossa Sync olisi jo asennettuna, valitse Laite ei ole mukanani -linkki.
  4. Kirjaudu Sync-tilillesi:
    • Anna tilisi sähköpostiosoite
    • Anna salasanasi
    • Anna palautusavaimesi
    • Napsauta sitten Seuraava
  5. Näet Asennus valmis -ikkunan. Napsauta Valmis lisätäksesi tämän laitteen Sync-tilillesi.
Lisätietoa siitä, kuinka voit valita mitä tietoja synkronoidaan, saat artikkelista Kuinka hallinnoin Firefox Sync -tiliäni?

Poista laite Firefox Sync-palvelusta

Poista tietokone Firefox Sync-palvelusta

1. Valitse Firefoxin ikkunasta Firefox-painike ja valitse AsetuksetValitse Firefoxin ikkunasta Työkalut-valikko ja valitse AsetuksetValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja valitse Asetukset...Valitse Firefoxin ikkunasta Muokkaa-valikko ja valitse Asetukset

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse sitten Asetukset

2. Siirry Sync-palvelu -paneeliin ja napsauta linkkiä Irrota laite, jolloin kehote avautuu.
    unlink win old sync unlink mac old sync
  3. Vahvista poisto napsauttamalla painiketta Irrota. Laitteesi tietoja ei enää synkronoida palvelimen kanssa ja sinut kirjataan ulso Sync-palvelusta.

Poista Android-laite Firefox Sync-palvelusta

1. Avaa laitteesi Asetukset-valikko (ei siis Firefoxin Asetukset-valikko).
  2. Napauta osassa Tilit tai Tilit ja synkronointi, kohtaa Firefox.
  3. Tuo esiin tilisi asetukset napauttamalla tilinimeäsi (yleensä sähköpostiositteesi).
  4. Napauta laitteesi valikkopainiketta (joko näytön alalaidassa tai oikeassa yläkulmassa) ja valitse Poista tili.

Vaihe 1: Luo Firefox Sync-tili

Tämän vaiheen tarvitsee tehdä vain kerran. Käynnistä Firefox millä tahansa laitteellasi ja seuraa asianomaisia ohjeita jäljempänä.

Kirjudu Firefox Sync -palveluun tietokoneellasi

1. Napsauta valikkopainiketta new fx menu , Napsauta Kirjaudu sisään Sync-palveluun. Firefox Sync -välilehti aukeaa.
    Sync 29
    Huomaa: Jos et näe valikossa Kirjaudu sisään Sync-palveluun -vaihtoehtoa, olet kirjautunut Sync-palvelun vanhaan versioon. Katso ohjeita artikkelista Päivitys uuteen Firefox Sync -palveluun.
  2. Napsauta painiketta Aloitetaan.
  3. Luo tili täyttämällä lomakkeen kentät ja napsauttamalla Next-painiketta. Olet jo melkein valmis!
  4. Tarkista sähköpostistasi vahvistuslinkki ja vahvista tilin luominen napsauttamalla linkkiä. Nyt olet valmis! Lisää muita laitteita Firefox Sync -palveluun vaiheen 2 ohjeiden mukaan.

Kirjaudu Firefox Sync -palveluun Android-laitteellasi

1. Napauta Firefoxissa Valikko-painiketta (joko näytön alalaidassa tai oikeassa yläkulmassa) ja valitse Asetukset (joissain laitteissa on napautettava Lisää ensin) .
  2. Napauta Sync, ja napauta seuraavaksi avautuvalla näytöllä Aloitetaan-painiketta.
  3. Create a Firefox account -sivu aukeaa uuteen välilehteen.
  4. Luo tili täyttämällä lomakkeen kentät ja napsauttamalla Next-painiketta. Olet jo melkein valmis!
  5. Tarkista sähköpostistasi vahvistuslinkki ja vahvista tilin luominen napsauttamalla linkkiä. Nyt olet valmis! Lisää muita laitteita Firefox Sync -palveluun vaiheen 2 ohjeiden mukaan.

Vaihe 2: Liitä lisää laitteita Firefox Sync -palveluun

Sinun tarvitsee vain kirjautua sisään ja antaa Sync-palvelun tehdä loput. Muista sähköpostiosoitteesi ja salasanasi, joita käytit vaiheessa 1. Tarvitset niitä uusien laitteiden lisäämiseen.

Lisää toinen tietokone Firefox Sync -palveluun

1. Napsauta Firefoxissa valikkopainiketta new fx menu , ja valitse Kirjaudu sisään Sync-palveluun.
  2. Napsauta Aloitetaan-painiketta, jolloin Create a Firefox account -sivu aukeaa.
  3. Napsauta linkkiä Already have an account? Sign in sivun alalaidassa.
    Sync sign in - 29
  4. Syötä seuraavaan ikkunaan sähköpostiosoitteesi ja salasanasi, joita käytit luodessasi Firefox Sync -tiliä.
  5. Kun olet kirjautunut sisään, Firefox aloittaa tietojen synkronoinnin tilillesi liitettyjen laitteiden välillä.

Lisää Android-laite Firefox Sync -palveluun

1. Napauta Firefoxissa Valikko-painiketta (joko näytön alalaidassa tai oikeassa yläkulmassa) ja valitse Asetukset (joissain laitteissa on napautettava Lisää ensin) .
  2. Napauta Sync, ja napauta seuraavaksi avautuvalla näytöllä Aloitetaan-painiketta.
  3. Create a Firefox account -sivu aukeaa uuteen välilehteen.
  4. Napauta linkkiä Already have an account? Sign in sivun alalaidassa.
  5. Kun olet kirjautunut sisään, Firefox aloittaa tietojen synkronoinnin tilillesi liitettyjen laitteiden välillä.
Lisätietoa siitä, kuinka voit valita mitä tietoja synkronoidaan, saat artikkelista Kuinka hallinnoin Firefox Sync -tiliäni?

Poista laite Firefox Sync -palvelusta

Poista tietokone Firefox Sync -palvelusta

1. Napsauta Firefoxin valikkopainiketta new fx menu .
  2. Avaa Sync-palvelun asetukset napsauttamalla tilinimeäsi valikon alalaidassa.
  3. Napsauta avautuvassa ikkunassa Katkaise yhteys..., ja vahvista toimenpide napsauttamalla avautuvassa kehotteessa Jatka. Laitettasi ei enää synkronoida.

Poista Android-laite Firefox Sync -palvelusta

1. Avaa laitteesi Asetukset-valikko (ei siis Firefoxin Asetukset-valikko).
  2. Napauta osassa Tilit tai Tilit ja synkronointi, kohtaa Firefox.
  3. Tuo esiin tilisi asetukset napauttamalla tilinimeäsi (yleensä sähköpostiositteesi).
  4. Napauta laitteesi valikkopainiketta (joko näytön alalaidassa tai oikeassa yläkulmassa) ja valitse Poista tili.

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/KpeZJw