Kirjanmerkkien varmuuskopiointi ja palauttaminen

Firefox luo automaattisesti varmuuskopiot kirjanmerkeistäsi ja tallentaa kymmenen viimeisintä varmuuskopiota. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka kirjanmerkit palautetaan Firefoxin automaattisesti luomasta varmuuskopiosta, kuinka voit itse luoda varmuuskopioita kirjanmerkeistä ja kuinka kirjanmerkkejä siirretään toiselle tietokoneelle.

Varmuuskopiointi ja palauttaminen

Varmuuskopiointi käsin

1. Napsauta Arkisto-painiketta 57 library icon, ja sen jälkeen Kirjanmerkit. Vieritä alas ja napsauta Näytä kaikki kirjanmerkit. Napsauta Kirjanmerkki-painiketta Bookmarks-29 ja avaa Arkisto-ikkuna napsauttamalla Näytä kaikki kirjanmerkit.

2. Napsauta Arkisto-ikkunassa e3f62ffc25d52f883aa490cc65d71e2d-1252097598-804-1.png Tuo ja varmuuskopioi-painiketta ja valitse Varmuuskopioi....

ff17bcklib
  3. Valitse avautuvassa tiedostonimen valintaikkunassa sijainti, johon varmuuskopiotiedosto tallennetaan. Tiedosto on oletuksena nimeltään bookmarks-"päiväys".json. Työpöytä on usein hyvä vaihtoehto, mutta mikä tahansa helposti muistettava sijainti käy myös hyvin.
  4. Tallenna kirjanmerkkien JSON-tiedosto. Tiedostonimen valintaikkuna sulkeutuu ja voit sulkea Arkisto-ikkunan.

Varmuuskopiosta palauttaminen

Varoitus: Kirjanmerkkien palauttaminen varmuuskopiosta korvaa kaikki nykyiset kirjanmerkkisi varmuuskopiolla.
  1. Napsauta Arkisto-painiketta 57 library icon, ja sen jälkeen Kirjanmerkit. Vieritä alas ja napsauta Näytä kaikki kirjanmerkit. Napsauta Kirjanmerkki-painiketta Bookmarks-29 ja avaa Arkisto-ikkuna napsauttamalla Näytä kaikki kirjanmerkit.

2. Napsauta Arkisto-ikkunassa e3f62ffc25d52f883aa490cc65d71e2d-1252097598-804-1.png Tuo ja varmuuskopioi-painiketta ja valitse Palauta.

ff17bcklib2
  3. Valitse varmuuskopio, jonka haluat palauttaa:
    • Päivätyt valinnat ovat automaattisia varmuuskopioita.
    • Voit palauttaa itse tekemäsi varmuuskopion Valitse tiedosto... -valinnalla.
  4. Kun olet valinnut varmuuskopion, kirjanmerkit palautetaan valitusta tiedostosta. Sulje Arkisto-ikkuna.

Kirjanmerkkien siirtäminen toiselle tietokoneelle

Firefox Sync -palvelun käyttäminen

Voit siirtää kirjanmerkit toiselle tietokoneelle Firefox Sync -palvelun avulla.

Huomaa: Firefox Sync päivittää itseään sitä mukaa, kun muutat kirjanmerkkejä, joten se ei tarjoa todellista varmuuskopiointipalvelua eikä ole suunniteltu sellaiseksi.

Firefox Sync on paras tapa pitää kirjanmerkkisi (ja muut profiilitietosi) synkronoituna kaikkien käyttämiesi tietokoneiden välillä. Lue lisätietoja artikkelista Firefox Sync - ota kirjanmerkit, välilehdet ja muut tiedot mukaasi ja palvelun käyttöön ottamisen ohjeet artikkelista Synkronoi kirjanmerkit, välilehdet ja muut muiden tietokoneiden kanssa.

Kirjanmerkkien varmuuskopiotiedoston käyttäminen

Voit myös käyttää yhdellä koneella luotua kirjanmerkkien varmuuskopiotiedosta ja palauttaa ne toisella tietokoneella. Tämä on käytännöllistä, jos et jostain syystä voi synkronoida tietokoneita keskenään.

Kirjanmerkkien varmuuskopiotiedosto voi olla joko käsin varmuuskopioitu tai automaattisesti luotu, päivätty varmuuskopio, joka sijaitsee Firefoxin profiilikansiossa bookmarkbackups-kansiossa. Siirrä kirjanmerkkien varmuuskopiointitiedosto siirrettävään mediaan (esimerkiksi USB-muistitikulle tai Flash-asemaan) ja kopioi se toisen tietokoneen työpöydälle tai johonkin muuhun sijaintiin. Voit tämän jälkeen palauttaa varmuuskopion Firefoxin Arkisto-ikkunassa käyttämällä Valitse tiedosto... -vaihtoehtoa. Ohjeita tähän löydät yllä olevasta Varmuuskopiosta palauttaminen -osiosta.