Käynnistys-, aloitussivu- ja latausasetukset

Tässä artikkelissa kuvaillaan Firefoxin AsetuksetAsetukset -ikkunan Yleiset-paneelissa olevat asetukset.

Yleiset-paneelissa voidaan:

• asettaa Firefox tarkistamaan käynnistyessään, onko se järjestelmän oletusselain sekä asettamaan Firefox oletusselaimeksi
  • määrittää sivu tai sivut, jotka näytetään selaimen käynnistyessä tai aloitussivukuvaketta napsautettaessa
  • määrittää, mitä ladattaville tiedostoille tehdään
  • hallita välilehtiasetuksia.

Yleiset-paneelissa voidaan:

• asettaa Firefox tarkistamaan käynnistyessään, onko se järjestelmän oletusselain sekä asettamaan Firefox oletusselaimeksi
  • määrittää sivu tai sivut, jotka näytetään selaimen käynnistyessä tai aloitussivukuvaketta napsautettaessa
  • määrittää, mitä ladattaville tiedostoille tehdään.

Yleiset-paneelissa voidaan:

• määrittää sivu tai sivut, jotka näytetään selaimen käynnistyessä tai aloitussivukuvaketta napsautettaessa
  • määrittää, mitä ladattaville tiedostoille tehdään.
Huomaa: Firefoxin versiossa 37 ja aiemmissa versioissa välilehtien asetukset löytyvät Välilehdet-paneelista. Nämä asetukset kuvataan artikkelissa Välilehtiasetukset.

fx20 options - general Options General Win 20 Prefs General Mac 20 Prefs General Lin 20

Fx34OptionsGeneral-Win7 Fx34GeneralPanel-Mac Fx34GeneralPanel-Lin

Fx38OptionsGeneral

Käynnistys

• Firefox tarkistaa käynnistyessään, onko se oletusselain: Valitse tämä asetus, jos haluat Firefoxin käynnistyessään tarkistavan, onko se järjestelmän oletusselain. Asettamalla Firefox oletusselaimeksi varmistetaan, että aina kun jokin sovellus yrittää näyttää verkkosivun, käytetään tähän Firefoxia.
    • Jos Firefox ei ole tällä hetkellä oletusselain, asetat sen oletusselaimeksi napsauttamalla painiketta Aseta Firefox järjestelmän oletusselaimeksi. Lisäohjeita löydät artikkelista Firefoxin asettaminen oletusselaimeksi.
  • Tarkista aina, onko Firefox oletusselain: Valitse tämä asetus, jos haluat Firefoxin käynnistyessään tarkistavan, onko se järjestelmän oletusselain. Asettamalla Firefox oletusselaimeksi varmistetaan, että aina kun jokin sovellus yrittää näyttää verkkosivun, käytetään tähän Firefoxia.
    • Jos Firefox ei ole tällä hetkellä oletusselain, asetat sen oletusselaimeksi napsauttamalla painiketta Aseta oletukseksi. Lisäohjeita löydät artikkelista Firefoxin asettaminen oletusselaimeksi.

Lataukset

• Latausikkuna on auki ladattaessa tiedostoa:
    Määrittää, avataanko Firefoxin latausikkuna, kun lataat tiedoston. Lue lisätietoja artikkelista Ladattujen tiedostojen hallinta.
  • Sulje se, kun kaikki lataukset ovat valmiina:
    Jos valitsit asetuksen Latausikkuna on auki ladattaessa tiedostoa (yltä), tämä asetus määrittää sen, sulkeeko Firefox latausikkunan automaattisesti, kun lataukset valmistuvat.
  • Tallenna kansioon:
    Jos asetus on valittu, Firefox tallentaa kaikki lataukset automaattisesti määriteltyyn kansioon (kuten työpöydällesi tai latauskansioosi). Jos haluat määritellä toisen kansion, napsauta Selaa...Valitse....
  • Kysy aina tiedoston tallennuskansio:
    Jos asetus on valittu, Firefox kysyy jokaisen latauksen kohdalla erikseen, mihin kansioon se tallennetaan.

Välilehdet

• Avaa uudet ikkunat uusiin välilehtiin: Tämä asetusasetus määrittelee sen, avataanko sivu viimeisimmän ikkunan uudessa välilehdessä vai uudessa ikkunassa kun jokin sovellus tai verkkosivu pyytää avaamaan uuden ikkunan.
Huomaa: Vaikka olisit valinnut uudet sivut avautumaan uudessa välilehdessä, Firefox ohittaa tämän asetuksenasetuksen ja avaa uuden ikkunan, jos sivun tekijä on erityisesti määritellyt, että uuden sivun tulee olla tietyn kokoinen. Joidenkin sivujen näyttäminen oikeanlaisena onnistuu ainoastaan, jos ne ovat oikeankokoisia.
  • Varoita, kun yritän sulkea useita välilehtiä samanaikaisesti: Kun suljet ikkunan, jossa on useita avoimia välilehtiä, Firefox pyytää vahvistamaan ikkunan sulkemisen. Tämä estää sulkemasta vahingossa kaikkia välilehtiä, kun tarkoituksena oli sulkea vain nykyinen välilehti. Jos valinta tästä asetuksestaasetuksesta poistetaan, varoitusta ei näytetä ja Firefox sulkee koko ikkunan.
Huomaa: Tällä asetuksella ei ole vaikutusta varoituksiin, kun suljetaan ikkunan muita välilehtiä.
  • Varoita, kun usean välilehden avaaminen voi hidastaa Firefoxin toimintaa: Kun avaat kerralla useita välilehtiä, Firefox varmistaa toimenpiteen. Tällä estetään tahaton järjestelmän hidastuminen sivuja ladattaessa. Varoituksia ei näytetä, jos tämä asetusasetus ei ole valittu.
  • Lataa välilehdet vasta valittaessa: Firefox lataa käynnistyessään ja palauttaessaan edellistä istuntoa vain aktiivisen välilehden. Tämä nopeuttaa käynnistymistä, kun palautetaan useampia välilehtiä. Muut välilehdet ladataan, kun niitä napsautetaan.
  • Valitse linkistä avattu välilehti: Kun linkkiä napsautetaan hiiren keskipainikkeella (tai napsautettaessa pidetään näppäimiä Ctrlcommand painettuina), linkki aukeaa uuteen taustavälilehteen. Sivua ei näytetä, vaan se ladataan uuteen välilehteen taustalla. Kun tämä asetusasetus valitaan, sivu ladataan ja näytetään uudessa välilehdessä, joka näytetään.
  • Näytä esikatselut välilehdistä Windowsin tehtäväpalkissa: Kun siirrät kohdistimen Firefoxin kuvakkeen päälle Windowsin tehtäväpalkissa, Windows näyttää esikatselun Firefoxin ikkunasta. Kun tämä asetus valitaan, Windows näyttää erikseen esikatselun jokaiselle välilehdelle.

Share this article: http://mzl.la/1Sdozli