Hakupalkki - valitse helposti suosikkihakukoneesi | Ohje

Hakupalkki - valitse helposti suosikkihakukoneesi

Hakupalkki löytyy osoitepalkin oikealta puolelta. Se mahdollistaa suosittujen hakukoneiden käytön ilman hakukoneiden sivuille siirtymistä.

Search Bar - Win1 Search Bar - Mac1 Search Bar - Lin1

• Tehdäksesi haun, kirjoita hakusana hakupalkkiin, paina EnterReturn ja Firefox siirtyy hakutulossivulle.

Hakukoneiden vaihtaminen

Saat selville Firefoxin käyttämän hakukoneen hakupalkissa näkyvästä kuvakkeesta. Oletuksena käytetty hakukone on Google, mutta sen voi vaihtaa milloin tahansa.

• Vaihtaaksesi hakukonetta, napsauta tämän hetkisen hakukoneen kuvakkeen vieressä olevaa alaspäin osoittavaa nuolta ja valitse uusi hakukone.
    Search Bar - Win3 Fx8 Search Bar - Lin3
Huomaa: Valitsemasi uusi hakukone on käytössä siihen asti, kunnes vaihdat hakukoneen uudelleen.

Valittavissa olevat hakukoneet

Oletuksena Firefox tarjoaa seuraavat hakukoneet, joista kaikki soveltuvat tietynlaisiin hakuihin:

• Google tiedonhakemiseen verkosta Googlen avulla
  • Yahoo tiedonhakemiseen verkosta Yahoon avulla
  • Bing tiedonhakemiseen verkosta Bingin avulla
  • Amazon.com etsimään tietoa Amazon.com-jälleenmyyntisivustolta
  • eBay myynnissä tai huutokaupattavana olevien esineiden etsimiseen eBayssä.
  • Twitter ihmisten hakemiseen Twitterissä.
  • Wikipedia (fi) hakemaan tietoa suomenkielisestä Wikipediasta
  • Google tiedonhakemiseen verkosta Googlen avulla
    Huomaa: Oletusarvoinen Google-haku on salattu.
  • Yahoo tiedonhakemiseen verkosta Yahoon avulla.
  • Bing tiedonhakemiseen verkosta Bingin avulla.
  • Amazon.com etsimään tietoa Amazon.com-jälleenmyyntisivustolta.
  • eBay myynnissä tai huutokaupattavana olevien esineiden etsimiseen eBayssä.
  • Twitter ihmisten etsimiseen Twitterissä.
  • Wikipedia (fi) hakemaan tietoa suomenkielisestä Wikipediasta.

Muokkaa hakukoneita

Avaamalla Muokkaa hakukoneita -ikkunan, voit ladata ja asentaa uusia hakukoneita Firefoxiin. Voit tarvita uusia hakukoneita etsiäksesi tiettyä sisältöä, kuten tietosanakirjan artikkeleita, reseptejä tai sanoituksia.

• Avataksesi Muokkaa hakukoneita -ikkunan, napsauta hakukoneen kuvakkeen vieressä olevaa alaspäin osoittavaa nuolta ja valitse Muokkaa hakukoneita....
Search Bar - Win4 Fx8 Search Bar - Lin4

Hakukoneiden lisääminen

Muokkaa hakukoneita -ikkunassa

Muokkaa hakukoneita -ikkunassa voit lisätä uusia hakukoneita, jotka ovat käytettävissä Firefoxissa.

1. Avataksesi Muokkaa hakukoneita -ikkunan, napsauta hakukoneen kuvaketta ja valitse Muokkaa hakukoneita....
  2. Lisätäksesi hakukoneen, napsauta Hae lisää hakukoneita.... Sivu Mozilla Add-ons Search Tools page aukeaa.
  3. Lisätäksesi yhden valittavissa olevista hakukoneista, napsauta Lisää Firefoxiin -painiketta. Hakukoneen lisäämisen vahvistava ikkuna tulee näkyviin.
    Search Bar - Win5 Search Bar - Lin5
  4. Aloittaaksesi hakukoneen käytön heti sen lisäämisen jälkeen, napsauta Aloita käyttö heti.
  5. Lisätäksesi valitun hakukoneen, napsauta Lisää.
  6. Hakukone on nyt valittavana hakukoneiden listassa hakupalkissa.

Vieraillessasi verkkosivustolla

Osa verkkosivustoista tarjoaa hakukoneita, jotka voit lisätä Firefoxiin. Nämä hakukoneet on tarkoitettu tiedon hakuun kyseiseltä sivustolta.

1. Esimerkiksi vieraillessasi sivustolla YouTube, verkkosivusto tarjoaa hakukoneen, jonka voi asentaa Firefoxiin.
  2. Lisätäksesi sivustolle tarkoitetun hakukoneen, avaa hakukonelista ja valitse Lisää "YouTube Video Search".
    Search Bar - Win6 Fx8 Search Bar - Lin6
  3. Hakukone tulee näkyviin hakukonelistassa.
Huomaa: Mycroft Project antaa sinulle pääsyn satoihin eri hakukoneisiin samassa paikassa. Esimerkiksi tämä sivu mahdollistaa minkä tahansa Googlen hakukoneen kieliversion lisäämisen (kuten google.ca, google.ch or google.fr).

Hakukoneen poistaminen

1. Napsauta hakukoneen kuvaketta ja valitse Muokkaa hakukoneita..., avataksesi Muokkaa hakukoneita -ikkunan.
  2. Poistaaksesi hakukoneen, valitse se listasta ja napsauta Poista.
    Removesearchengine

Jos poistat vahingossa oletuksena olevan hakukoneen, napsauta Palauta oletukset palauttaaksesi oletushakukoneen.

• Jos poistat vahingossa asentamasi hakukoneen, se tulee asentaa uudelleen.

Hakukoneiden uudelleen järjestäminen

1. Napsauta hakukoneen kuvaketta ja valitse Muokkaa hakukoneita..., avataksesi Muokkaa hakukoneita -ikkunan.
  2. Muokkaa hakukoneita -ikkunassa valitse hakukone, jota haluat siirtää. Siirtääksesi sitä ylös listassa, napsauta Siirrä ylös. Siirtääksesi sitä alas listassa, napsauta Siirrä alas.

Avainsanat

Avainsanat ovat helppo tapa etsiä tietoa tietyiltä verkkosivustoilta käyttämällä Firefoxin osoiteriviä hakukonepalkin sijasta. Voit kirjoittaa avainsanaksi esimerkiksi ebay eBayn hakukoneeseen, kirjoittaa sitten ebay lamput, minkä jälkeen Firefox etsii eBaysta lamput. Lisää tietoa aiheesta on artikkelissa How to search IMDB, Wikipedia and more from the address bar.

Muokkaa hakukoneita -ikkunassa voit valita avainsanoja, joilla suoritat hakuja hakupalkin hakukoneiden avulla.

1. Napsauta hakukoneen kuvaketta ja valitse Muokkaa hakukoneita..., avataksesi Muokkaa hakukoneita -ikkunan.
  2. Muokkaa hakukoneita -ikkunassa voit valita hakukoneen, johon haluat kirjoittaa avainsanan.
  3. Napsauta Muokkaa pikatoimintoa....
  4. Muokkaa pikatoimintoa -ikkunassa voit kirjoittaa avainsanan, jota haluat käyttää kyseisellä hakukoneella ja napsauta OK.

Hakukonelistassa on "pikatoiminto"-palsta, jossa voit nähdä hakukoneille asetetut avainsanat.

Hakuehdotukset

Kirjoittaessasi hakupalkkiin, Firefox esittää listan ehdotetuista hauista kirjoittamiesi kirjainten perusteella. Haun loppuun kirjoittamisen sijaan voit selata listaa löytääksesi sopivan hakuehdotuksen.

Hakupalkin siirtäminen tai poistaminen

• Hakupalkin voi siirtää tai poistaa muokkaamalla työkaluriviä.
  • Voit suurentaa tai pienentää hakupalkin kokoa viemällä osoittimen hakupalkin vasemmalle puolelle, jolloin osoitin muuttuu kaksipäiseksi nuoleksi. Napsauta ja vedä nuolta vasemmalle tai oikealle suurentaaksesi tai pienentääksesi hakupalkin kokoa.
Search Bar - Win2 Search Bar - Lin2

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/MOtkQ0