Hakupalkki - valitse helposti suosikkihakukoneesi

Firefoxin hakupalkin avulla voi helposti käyttää kaikkia suosikkihakukoneitaan. Hakupalkki on helposti muokattavissa. Hakukoneiden lisääminen, poistaminen tai järjesteleminen tapahtuu vain muutamalla napsautuksella.

Firefoxin hakupalkin avulla voi helposti käyttää kaikkia suosikkihakukoneitaan. Hakupalkki on helposti muokattavissa. Hakukoneiden lisääminen tai poistaminen tapahtuu vain muutamalla napsautuksella.

Hakupalkin käyttäminen

Syötä hakusanasi osoitepalkin hakupalkkiin tai Uusi välilehti -välilehden hakuruutuun. Firefox näyttää hakutulokset valittuna olevan hakukoneen hakutulossivulla.

Search Bar - Win1 Search Bar - Mac1 Search Bar - Lin1 Search1 29 - Win Search1 29 - Mac Search1 29 - Lin search bar 31

Hakukoneen muuttaminen

Hakuruudun vasemmassa laidassa oleva kuvake kertoo, mikä hakukone on tällä hetkellä valittuna. Voit muuttaa hakukonetta milloin tahansa, riippumatta oletushakukoneesta.

• Hakupalkista: Napsauta kuvakkeen vieressä olevaa nuolta ja valitse haluamasi hakukone ponnahdusvalikosta:
Search Bar - Win3 Fx8 Search Bar - Lin3 Search2 29 - Win Search2 29 - Mac Search2 29 - Lin switch search 33
  • Uudessa välilehdessä: Jos uuden välilehden hakuruudun edessä näkyy hakupalvelun logo, voit vaihtaa hakukonetta myös napsauttamalla logoa ja valitsemalla haluamasi hakukoneen ponnahdusvalikosta:
change search tab 31 search new page 33
Huomaa: Kaikki muutokset, joita teet, vaikuttavat sekä hakupalkkiin, että uuden välilehden hakuruutuun.

Firefoxiin on asennettu valmiiksi seuraavat hakukoneet:

• Yahoo verkkohakujen tekemiseen Yahoon avulla
  • Google verkkohakujen tekemiseen Googlen avulla
    Huomaa: Googlen oletushaku on salattu salakuuntelun estämiseksi.
  • Bing verkkohakujen tekemiseen Microsoft Bingin avulla
  • Amazon.com tuotteiden etsimiseen Amazon.com verkkokaupasta
  • DuckDuckGo hakukone käyttäjille, jotka eivät halua hakujansa jäljitettävän
  • eBay myytävien tai huutokaupattavien tuotteiden etsimiseen eBay:stä
  • Twitter henkilöiden etsimiseen Twitteristä
  • Wikipedia (en) hakujen tekemiseen englanninkielisen Wikipedian artikkeleista
Huomaa: Viimeiseksi valitsemasi hakukone pysyy aktiivisena, kunnes valitset uuden hakukoneen.

Lisää hakukone verkkosivulta

Jotkin verkkosivut tarjoavat hakukoneita, jotka voit lisätä Firefoxin hakupalkkiin. Näillä hakukoneilla voit tehdä hakuja kyseisiltä sivustoilta suoraan Firefoxin hakupalkista.

1. Kun haluat lisätä sivustokohtaisen hakukoneen, siirry sivustolle, jonka hakukoneen haluat lisätä. (Käytämme esimerkkinä sivustoa youtube.com.)
  2. Avaa hakupalkin hakukoneluettelo ja valitse ponnahdusvalikosta Lisää "YouTube-videohaku". Firefox lisää sen hakukoneluetteloosi ja tekee siitä aktiivisen hakukoneen.
    Search Bar - Win6 Fx8 Search Bar - Lin6 Search3 29 - Win Search3 29 - Mac Search3 29 - Lin add search engine 33
Huomaa: Mycroft Projectin avulla löydät satoja erilaisia hakukoneita, kaikki yhdestä paikasta. Esimerkiksi tällä sivulla voit lisätä minkä tahansa Google-hakukoneen kieliversion (kuten google.ca, google.ch or google.fr).

Lisää hakukone hakukoneiden hallinnan avulla

Hakukoneiden hallinnassa voit lisätä hakukoneita, jotka on julkaistu käytettäväksi Firefoxin kanssa. Suorita seuraavat vaiheet hakupalkissa tai uuden välilehden hakuruudussa, jos hakukoneen logo on näkyvillä.

1. Napsauta hakukoneen kuvaketta ja valitse ponnahdusvalikosta Muokkaa hakukoneita.... Muokkaa hakukoneita-ikkuna aukeaa.
  2. Lisää hakukone napsauttamalla linkkiä Hae lisää hakukoneita..., joka avaa Mozilla lisäosien hakutyökalusivun.
  3. Lisää jokin luetelluista hakukoneista napsauttamalla sen Lisää Firefoxiin -painiketta. Lisää hakukone -sanomaruutu avautuu.
  4. Jos haluat käyttää hakukonetta välittömästi lisäämisen jälkeen, valitse valintaruutu Aseta oletushakukoneeksi.
  5. Lisää valittu hakukone napsauttamalla Lisää-painiketta.
  6. Asentamasi hakukone on nyt käytettävissä hakupalkin hakukoneluettelossa.

Hakukoneen poistaminen

Voit poistaa hakukoneita, joita et tarvitse suorittamalla seuraavat vaiheet hakupalkissa tai uuden välilehden hakuruudussa, jos hakukoneen logo on näkyvillä.

1. Napsauta hakukoneen kuvaketta ja valitse ponnahdusvalikosta Muokkaa hakukoneita.... Muokkaa hakukoneita -ikkuna aukeaa.
  2. Poista hakukone valitsemalla se luettelosta ja napsauttamalla Poista-painiketta.

Jos poistit vahingossa oletushakukoneen, napsauta painiketta Palauta oletukset, jolloin hakukoneluettelo palautetaan alkuperäiseksi.

• Jos poistit vahingossa jonkin asentamasi hakukoneen, on se asennettava uudelleen.

Hakukoneiden järjesteleminen

1. Napsauta hakukoneen kuvaketta ja valitse ponnahdusvalikosta Muokkaa hakukoneita.... Muokkaa hakukoneita -ikkuna aukeaa.
  2. Valitse hakukoneluettelosta hakukone, jota haluat siirtää. Siirrä sen jälkeen hakukonetta luettelossa käyttämällä painikkeita Siirrä ylös ja Siirrä alas.

Vinkkejä ja vihjeitä

Share this article: http://mzl.la/1K2fyav