Yleishaku

Thunderbird sisältää uuden viestien indeksointi- ja hakujärjestelmän, nimeltään "Gloda", joka on lyhenne sanoista "Global database". Se parantaa hakuprosessia, tarjoaa monipuolisen kokoteksti-hakumahdollisuuden ja näyttää hakutulokset luokiteltuina.

Yleishaku etsii kaikista viesteistä, riippumatta siitä, millä tilillä viesti on tai mihin kansioon se on tallennettu. Pikasuodatus on toisaalta kätevä haettaessa viesteistä nykyisessä viestiluettelossa. Artikkelista Pikasuodatuspalkki saat lisätietoa pikasuodatuksesta.

Yleishaku on oletusarvoisesti käytössä. Se voidaan poistaa käytöstä Thunderbirdin Asetukset-ikkunan Lisäasetukset-paneelin Yleiset-välilehdellä. Yleishaku-työkalun hakuruutu on Thunderbirdin työkalupalkin oikeassa laidassa Pikasuodatus-ruudun yläpuolella. 1449a052503b7b12b8143c64b0fc041e-1279151035-906-1.jpg
Yleishaku suoritetaan kaikkien viestien kaikissa kentissä: aihe, viestin runko, lähettäjän osoite, vastaanottajan osoite jne. Haku ei ole kirjainkokoriippuvainen, eli esimerkiksi sanan "thunderbird" etsiminen löytää sekä viestit, jotka sisältävät sanan "thunderbird", että viestit, joissa sana esiintyy muodossa "Thunderbird".

Hakutulokset näytetään uudessa välilehdessä. Hakutuloksia voi myös suodattaa useilla kriteereillä.

Yksittäisen sanan etsiminen

Kirjoita sana Yleishaun hakuruutuun. Kirjoittaessasi hakuruudun alapuolelle aukeaa päivittyvä valintaluettelo, joka näyttää mahdollisia osumia, kuten sähköpostiosoitteita, joissa kirjoittamasi merkkijono esiintyy.

Useiden sanojen etsiminen

Kirjoita sanat Yleishaun hakuruutuun. Thunderbird etsii kaikki viestit, joissa kukin kirjoittamasi hakusana esiintyy vähintään kerran. Jos kirjoitat useamman sanan lainausmerkkien sisään, Thunderbird etsii lainausmerkkeihin suljettuja sanoja viesteistä fraasina. Tämä tarkoittaa sitä, että hakutulokset sisältävät ainoastaan ne viestit, joissa lainausmerkkien sisällä olevat sanat esiintyvät juuri siinä muodossa ja järjestyksessä kuin ne on kirjoitettu. Molempia näitä hakutyyppejä voidaan käyttä yhdessä. Jos esimerkiksi syötät hakukenttään: converting "imap pop", Thunderbird löytää viestit, jotka sisältävät sanan "converting" ja fraasin "imap pop". Hakutuloksiin ei sisällytetä viestejä, joissa esiintyy fraasi "pop imap".

Esimerkkejä

Kun hakuruutuun kirjoitetaan: new Thunderbird pages, hakutulokset sisältävät viestit, joissa jokainen sana esiintyy vähintään kerran:
Kun hakuruutuun kirjoitetaan fraasina: "new Thunderbird pages", hakutulokset sisältävät vain viestit, jotka sisältävät koko fraasin:
Voit yhdistellä vapaasti näitä hakutyyppejä. Jos esimerkiksi hakuruutuun kirjoitetaan: "New Thunderbird" pages, hakutulokset sisältävät viestit, joissa esiintyy fraasi "new Thunderbird" ja sana "pages":

Hakutulokset

Hakutulokset näytetään uudessa välilehdessä. Välilehden vasemmassa laidassa on paneeli, jossa hakutuloksia on luokiteltu. Hakutulokset näytetään siinä esimerkiksi luokiteltuina kansioittain, tileittäin ja henkilöittäin.

Hakutulosten suodattaminen

Voit käyttää hakutulos-välilehden vasemman laidan paneelin Suodattimia-osan vaihtoehtoja, joilla pystyt suodattamaan alkuperäisen haun tuloksia. Jos napsautat suodattimia osissa kansio, tili tai ihmiset, voit myös valita, onko suodatin valikoiva vai poissulkeva, eli esimerkiksi napsautettaessa kansio-osassa suodatinta Saapuneet (Paikalliset kansiot), voidaan valita pitääkö hakutulosten olla kyseisessä kansiossa (pitää olla kansiossa Saapuneet (Paikalliset kansiot)) vai näytetäänkö hakutulokset muista kansioista paitsi tästä (ei saa olla kansiossa Saapuneet (Paikalliset kansiot)).

Sanotaan esimerkiksi, että etsit: Thunderbird pages. Voit tarkentaa hakutuloksia valitsemalla viestit, joissa olet vastaanottajana napsauttamalla suodatinta minulle. Sen jälkeen voit tarkentaa hakua edelleen valitsemalla tietyt viestiin liittyvät ihmiset ja viestikansiot napsauttamalla asianomaisia suodattimia paneelissa. Voit poistaa suodattimen napsauttamalla sitä uudelleen.

Hakutulosten tarkasteleminen ja suodattaminen päivämäärän avulla

Hakutulosten yläpuolella näytetään aikajana, jossa hakutulosten määrä näytetään aikajanalla palkkikaaviona. Aikajana näyttää kunakin ajankohtana hakukriteerit täyttävien osumien määrän aikajärjestyksessä.
Kun napsautat jotakin palkkia tai aikamäärettä, näytetään tämän ajankohdan hakutulokset.

Kun siirrät hiiren osoittimen jonkin vasemman laidan paneelin suodattimen päälle (napsauttamatta suodatinta), näytetään aikajanan palkkikaaviossa tummemmalla värillä niiden vastaanotettujen tai lähetettyjen viestien määrä, jotka täyttävät kyseisen suodatusehdon ja jotka on lähetetty tai vastaanotettu kyseisellä ajanjaksolla.

Voit piilottaa aikajanan tai tuoda sen uudelleen esiin napsauttamalla palkkikaavio-kuvaketta hakutulos-välilehden oikeassa yläkulmassa.

Viestiluettelo

Voit tarkastella hakutuloksissa olevaa viestiä napsauttamalla sitä. Viesti avataan uuteen välilehteen. Välilehden yläosassa näytetään luettelona myös muut viestit, joilla on sama aihe. Alkuperäinen haku säilyy muuttumattomana hakutulos-välilehdessä, joten voit aina palata siihen ja jatkaa hakua ja suodattamista.
Kun viestiluettelo näytetään, voit aina käyttää myös pikasuodatus-työkaluja viestiluettelon kohteiden suodattamiseen.