Fontit näyttävät sumeilta

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Jos käytät Windows Vistaa tai 7:ää, tekstit Firefoxissa voivat näyttää sumeilta. Tämä usein johtuu siitä, että Windows ClearType ei ole päällä. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten se kytketään päälle.

Huomautus: Tämä artikkeli koskee vain Windowsin käyttäjiä.

Korjaa sumeisilta näyttävät fontit kytkemällä ClearType päälle

1. Windowsissa klikkaa Small Vista Logo ja kirjoita hakukenttään cleartype.
  2. Avaa ClearTypen ohjauspaneeli valitsemalla Muokkaa ClearType-tekstiä. Blurry Fonts 2
  3. Valitse Ota ClearType käyttöön ja sitten Seuraava, jolloin voit vielä hienosäätää ClearTypen asetuksia.Blurry Fonts 3
  4. Kun olet hienosäätänyt asetuksia tarpeeksi, valitse Valmis ottaaksesi muutokset voimaan.

Firefoxin tekstien pitäisi nyt näyttää normaaleilta.

Blurry Fonts 1

Paranna tietokoneesi suorituskykyä pitämällä ClearType päällä

Jotkut tietokoneet hidastuvat, kun ClearType on käytössä. Jos käytät Windows 7:ää, saattaa näiden päivitysten asentaminen Microsoftin sivuilta auttaa:

Nämä suositellut päivitykset voidaan asentaa Windows Updatella. Jos tarvitset apua Windows Updaten käytössä, lue Microsoftin artikkeli Windowsin päivitysten asentaminen Windows 7:ssä.

Huomautus: Päivitykset on saatettu jo asentaa tietokoneeseesi, jos Updatessa on käytössä automaattiset päivitykset, tai olet asentantanut Windows 7:n Service Pack 1:n tai Internet Explorer 9:n.

Ongelma ei ratkennut, mitä voin tehdä?

On mahdollista, että vika löytyy näytönohjaimen ajureista. Lisätietoja löydät artikkelista Upgrade your graphics drivers to use hardware acceleration and WebGL, mukaan lukien sen, miten voit kytkeä Firefoxin rautakiihdytyksen pois päältä.