Liitännäinen Adobe Flash kaatui - Estä sen tapahtuminen uudelleen

(Ohjattu sivulta Flash 11.3 kaatuu)

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Viesti Liitännäinen Adobe Flash kaatui näytetään, kun Flash-liitännäinen lopettaa odottamattomasti toimintansa. Sivun päivittäminen saa videon, pelin tai animaation useimmiten toimimaan.

Jos Flash-liitännäisen kaatuminen jatkuu, Flashin päivittäminen korjaa yleensä ongelman. Tässä artikkelissa näytetään, kuinka Flash päivitetään, sekä kerrotaan muita mahdollisia ratkaisuja.

Plugin crash notification
Plugin crash notification Fx21

Päivitä Flash

Flash-liitännäisen uusin versio toimii yleensä paremmin ja kaatuu harvemmin. Voit tarkistaa, onko Flash ajan tasalla käymällä Mozillan Liitännäisten tarkistus ja päivitys-sivulla. Jos Flash tarvitsee päivitystä, asenna uusin versio manuaalisesti alla olevien ohjeiden mukaan.

1. Mene Adoben Flash Player -lataussivulle ja lataa Flashin asennusohjelma.
    Varoitus: Adoben lataussivu saattaa sisältää valintalaatikon, jolla valitaan asennuksen yhteydessä asennettavat lisäohjelmat (kuten Google Chrome tai McAfee Security Scan). Ellet poista valintaa ennen latausta, nämä ohjelmat asennetaan tietokoneellesi Flashin asennuksen päätyttyä.
  2. Kun lataus on valmis, sulje Firefox:

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

3. Avaa lataamasi Flash-asennusohjelma ja seuraa ohjeita.
Huomaa: Jos Flash-asennusohjelman kanssa on ongelmia, voit ladata tästä linkistä täyden Flash-asennusohjelman.
  1. Siirry Adoben Flash Player -lataussivulle ja lataa Flash-asennusohjelma.
  2. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

3. Avaa lataamasi tiedosto (install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. Suorita asennusohjelma avaamalla Finderissa Install Adobe Flash Player.app ja seuraa sen ohjeita.
  1. Siirry Adoben Flash Player -lataussivulle.
  2. Kun ilmoitus aukeaa, tallenna tiedosto (i.e. install_flash_player_"versio"_linux."prosessori".tar.gz).
  3. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

4. Avaa Pääte-ikkuna (Terminal) (napsauta Gnomessa Sovellukset (Applications) -valikkoa, valitse Apuohjelmat (Accessories) ja valitse sitten Pääte (Terminal).)
  5. Siirry Pääte-ikkunassa hakemistoon, johon latasit tiedoston (esim. cd /home/user/Downloads).
  6. Pura libflashplayer.so lataamastasi tiedostosta komennolla tar -zxvf install_flash_player_"versio"_linux."prosessori".tar.gz.
  7. Vaihda pääkäyttäjäksi (super user), kopioi purettu tiedosto, libflashplayer.so, Firefoxin asennushakemistossa alikansioon plugins. Jos Firefox on esimerkiksi asennettu hakemistoon /usr/lib/mozilla, käytä komentoa sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins ja anna pääkäyttäjän salasana kysyttäessä.

Estä Flashin laitteistokiihdytys

Monet Flashin ongelmista voidaan ratkaista estämällä laitteistokiihdytys Flash Playerin asetuksissa (Adoben englanninkielisellä Flash Player Help - Display Settings page-sivulla on lisätietoa). Estä Flashin laitteistokiihdytys seuraavasti:

1. Mene sivulle Adobe Flash Player Help
  2. Napsauta hiiren kakkospainikkeellaPidä Ctrl pohjassa ja napsauta sivulla olevaa Flash Player logoa.
  3. Valitse avautuvasta ponnahdusvalikosta Settings..., jolloin Adobe Flash Player Settings -ikkuna aukeaa.
  4. Napsauta Adobe Flash Player Settings -ikkunan vasemmassa alalaidassa olevaa kuvaketta, jolloin Display-välilehti avautuu.

Kuvaa "fpSettings1.PNG" ei ole olemassa.
  5. Poista napsauttamalla valinta ruudusta Enable hardware acceleration.
  6. Sulje Adobe Flash Player Settings -ikkuna napsauttamalla Close-painiketta.
  7. Käynnistä Firefox uudelleen.

Muita ratkaisuja

1. Kirjoita osoitepalkkiin about:config ja paina EnterReturn.
    Varoitussivu saattaa avautua. Napsauta Hyväksyn riskin!Hyväksy riski ja jatka, jolloin about:config-sivu avautuu.
  2. Etsi asetus dom.ipc.plugins.flash.disable-protected-mode asetusluettelosta.
  3. Kaksoisnapsauta asetusta, jolloin sen arvoksi vaihtuu true.
  4. Sulje Firefox:

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

5. Käynnistä Firefox uudelleen.
Huomaa: Voit ottaa Flashin suojatun tilan uudelleen käyttöön toistamalla edelliset vaiheet, jolloin ominaisuuden dom.ipc.plugins.flash.disable-protected-mode arvoksi vaihtuu false.