Firefoxin vanhemman version asentaminen

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: Install an older version of Firefox

Varoitus: Vanhemman version asentaminen voi aiheuttaa Firefoxin käyttäjätietojen häviämisiä sekä suorituskyky- ja turvallisuusongelmia. Emme missään nimessä suosittele vaihtamista vanhempaan versioon. Jos kuitenkin päätät vaihtaa vanhempaan versioon, teet sen täysin omalla vastuullasi. Jos päädyt vaihtamaan Firefoxin vanhempaan versioon, minimoi tietojen menetyksen riski luomalla vanhemmalle versiolle erillinen Firefox-profiili.

Usein, kun Firefoxin päivityksen jälkeen tulee ongelmia, edellisen version käyttäminen nähdään korjauksena. Tämä ei useimmiten korjaa ongelmaa, mutta aiheuttaa tietokoneellesi ja tiedoillesi merkittävän tietoturvariskin. Tässä artikkelissa annetaan vaihtoehtoja vanhemman version asentamisen tilalle sekä linkkejä Firefoxin vanhempiin versioihin, jos päätät asentaa vanhemman version.

Vanhemman version asentaminen ei korjaa useimpia ongelmia

Päivityksen jälkeiset ongelmat eivät yleensä johdu Firefoxin uudesta versiosta, vaan päivitysprosessista. Useimmissa ongelmissa vanhan version asentaminen ei auta. Katso sen sijaan artikkelit:

Huomaa: Muita ongelmia voidaan ratkaista Firefoxin nollaustoiminnolla. Se nollaa Firefoxin asetukset oletuksiin säilyttäen kuitenkin tärkeät tietosi.

Varmista, että kaikki tietoturvaan liittyvät ohjelmasi ovat täysin ajan tasalla. Jotkin tietoturvaohjelmistot on päivitettävä uusimpaan versioon aina kun Firefox päivitetään.

Tietoturvaohjelmapaketteihin liitetyt valinnaiset ohjelmat saattavat myös tarvita päivittämistä. Nämä ohjelmat eivät välttämättä ole elintärkeitä tietoturvallesi, mutta niiden vanhentunut versio saattaa häiritä Firefoxin käyttöä tai aiheuttaa sen kaatumisen.

Haluan edelleen asentaa vanhemman version — mistä löydän ne?

Vaikka Mozillalla on verkkosivu, joka sisältää Firefoxin vanhat versiot testauskäyttöön, on suositeltavaa käyttää vain uusinta versiota.
Varoitus: Vanhan Firefox-version käyttäminen on merkittävä tietoturvariski.
Tärkeää: Oletusarvoisesti Firefox on asetettu päivittymään automaattisesti. Estä vanhemman version asennettuasi Firefoxia päivittämästä itseään Firefoxin päivitysasetuksissa: Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset. Siirry Yleiset-paneelissa Firefoxin päivitykset -osioon. (Firefoxin versiossa 55 ja vanhemmissa sinun on siirryttävä Lisäasetukset-paneeliin ja valittava Päivitys-välilehti.)Siirry Lisäasetukset-paneeliin ja valitse Päivitys-välilehti (katso lisäohjeita tästä artikkelista).

Vanhempaan versioon vaihtamisen vaihtoehtoja

Sen sijaan, että vaihdat vanhempaan ja turvattomampaan Firefoxin versioon ja muutat päivitysasetuksiasi, harkitse seuraavia vaihtoehtoja:

Asenna Firefoxin ESR-versio. Firefox Extended Support Release (ESR) on Firefoxin virallinen versio, joka on kehitetty suurille organisaatioille, kuten yliopistot ja yritykset. Firefox ESR ei sisällä viimeisimpiä ominaisuuksia, mutta siinä on viimeisimmät tietoturva- ja vakauspäivitykset. Voit lukea lisätietoja artikkelista Switch to Firefox Extended Support Release (ESR) for personal use.

Käytä jonkin muun selaimen viimeisintä versiota

Auta meitä tekemään Firefoxista parempi

Jos Firefoxin viimeisin versio aiheuttaa ongelmia tai jokin muu asia siinä ei ole mieluinen, anna meille palautetta siitä täällä: Lähetä Firefoxia koskeva palautteesi tai ehdotuksesi