Firefoxin painikkeiden ja työkalupalkkien muokkaaminen | Ohje

Firefoxin painikkeiden ja työkalupalkkien muokkaaminen

Firefoxin työkalupalkeilla voit käyttää helposti yleisiä toimintoja. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit muokata työkalupalkkeja mieleisiksesi.

Työkalupalkkien piilottaminen ja esiin tuominen

Useimmat työkalupalkit voidaan tarpeistasi riippuen piilottaa tai näyttää. Jos haluat tuoda näkyviin tai piilottaa työkalupalkin, napsauta hiiren oikealla painikkeellanapsauta Ctrl-painike pohjassa tyhjää kohtaa välilehtipalkissa ja lisää tai poista työkalupalkin valinta ponnahdusvalikosta.

• Valikkopalkki: Tässä Firefox-ikkunan yläosassa olevassa työkalupalkissa ovat selaimen valikot (Tiedosto, Muokkaa, Ohje, jne.). Windows Vistassa ja Windows 7:ssä Valikkopalkki on oletusarvoisesti piilotettu ja sen toiminnot löytyvät Firefox-painikkeesta. Jos valikkopalkki on piilotettu, saat sen tilapäisesti näkyviin painamalla Alt-näppäintä.
  • Valikkopalkki: Tässä Firefox-ikkunan yläosassa olevassa työkalupalkissa ovat selaimen valikot (Tiedosto, Muokkaa, Ohje, jne.). Valikkopalkin piilottaminen tuo esiin Firefox-painikkeen, joka sisältää osan valikoista.
  • Välilehtipalkki: Avoimet välilehdet näytetään tässä. Välilehtipalkkia ei voi piilottaa. Oletusarvoisesti välilehtipalkki on navigaatiopalkin yläpuolella. Jos haluat siirtää sen alapuolelle, napsauta hiiren oikealla painikkeellanapsauta Ctrl-painike pohjassa tyhjää kohtaa välilehtipalkissa ja poista valinta Välilehdet yläpuolella. Lisätietoa saat artikkelista How do I put tabs back on bottom like they used to be?.
  • Navigointipalkki: Tässä työkalupalkissa ovat verkkosivun navigointipainikkeet, sijaintipalkki, hakupalkki, Aloitussivu-painike ja Kirjanmerkit-painike.
  • Kirjanmerkkipalkki: Tämä työkalupalkki sisältää Kirjanmerkkipalkki-kansion kirjanmerkit (voit lukea lisätietoja artikkelista Bookmarks Toolbar - Display your favorite websites at the top of the Firefox window). Firefoxin uusissa asennuksissa kirjanmerkkipalkki on oletuksena piilotettu.
  • Lisäosapalkki: Tämä työkalupalkki on Firefox-ikkunan alalaidassa ja se sisältää laajennuksiin liittyvät painikkeet (jos lisäosan kehittäjä on halunnut luoda painikkeita). Jos haluat lisätietoja lisäosapalkista, lue artikkeli The Add-on Bar gives you quick access to add-on features

Toolbars - win1 Toolbars - mac1 Toolbars - lin1

Työkalupalkin kohteiden mukauttaminen ja järjesteleminen

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeellaPidä Ctrl pohjassa ja napsauta tyhjää kohtaa välilehtipalkissa ja valitse ponnahdusvalikosta Muokkaa.... Muokkaa työkalupalkkia -ikkuna aukeaa.
  2. Muuta työkalupalkin kohteita valintasi mukaan. Lisätietoa siitä, mitä kukin kohde tekee, saat artikkelista Customize navigation buttons like back, home, bookmarks and reload.
    • Lisää kohde vetämällä se Muokkaa työkalupalkkia -ikkunasta haluamallesi työkaluriville.
    • Poista kohde työkaluriviltä vetämällä se Muokkaa työkalupalkkia -ikkunaan.
    • Järjestele kohteita vetämällä ne haluamaasi paikkaan.
  3. Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, napsauta Valmis-painiketta.

Toolbars - win2 Toolbars - mac2 Toolbars - lin2

Kokeile itse: Kokeile vapaasti erilaisia yhdistelmiä. Voit aina palauttaa työkalupalkkien oletusasetukset napsauttamalla Muokkaa työkalupalkkia -ikkunassa Palauta alkuasetukset-painiketta.

Kuvakkeiden näyttämisen vaihtoehdot

Muokkaa työkalupalkkia -ikkunan alalaidassa on valintoja, joilla voit muuttaa kuvakkeiden ulkoasua:

• Näytä: Alasvetovalikosta voi valita, mitä työkalupalkissa näkyy: kuvakkeet, teksti tai kuvakkeet ja teksti yhdessä. Oletusarvoisesti Firefox näyttää vain kuvakkeet.
  • Pienet kuvakkeet: Valitsemalla tämän vaihtoehdon saat työkalupalkin pienemmäksi.

Uuden työkalupalkin lisääminen

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeellaPidä Ctrl pohjassa ja napsauta tyhjää kohtaa välilehtipalkissa ja valitse ponnahdusvalikosta Muokkaa.... Muokkaa työkalupalkkia -ikkuna aukeaa.
  2. Napsauta Muokkaa työkalupalkkia -ikkunan alalaidassa painiketta Uusi työkalupalkki. Uusi työkalupalkki -ikkuna aukeaa.
  3. Anna haluamasi nimi uudelle työkalupalkille ja napsauta OK.
  4. Lisää kohteita työkalupalkkiisi edellä kuvatulla tavalla. Jos et lisää yhtään kohdetta, Firefox ei luo uutta työkalupalkkia.
  5. Kun olet lopettanut kohteiden lisäämisen, napsauta Valmis.

Uusi työkalupalkkisi ilmestyy navigointipalkin alapuolelle.

Kokeile itse: Luo uusi työkalupalkki. Voi aina poistaa ylimääräiset työkalupalkit napsauttamalla Muokkaa työkalupalkkia -ikkunassa Palauta alkuasetukset-painiketta.

Työkaluaplkkeihin liittyvät ongelmat

Apua työkalupalkkeihin liittyviin ongelmiin saat seuraavista artikkeleista:

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/LEfUYU