Firefoxin hakupalkin käyttäminen

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: Search with the Firefox address bar

Ota viimeisimmät ominaisuudet ja tietoturvaominaisuudet käyttöön päivittämällä Firefoxisi sen viimeisimpään versioon.

Firefoxissa on helppoa etsiä asioita verkosta, kirjanmerkeistä tai sivuhistoriasta, koska kaikki haut voi syöttää samaan kenttään. Firefoxissa voi jopa vaihtaa oman suosikkihakukoneensa oletukseksi ja piilottaa tai näyttää hakuehdotukset.

Firefoxissa on helppoa etsiä asioita verkosta, kirjanmerkeistä tai sivuhistoriasta, koska kaikki haut voi syöttää samaan kenttään. Firefoxissa voi jopa vaihtaa oman suosikkihakukoneensa oletukseksi, piilottaa tai näyttää hakuehdotukset, sekä asettaa haun pikalinkkejä tai pikakomentoja.

Osoitepalkin käyttäminen

Osoitepalkkia kutsutaan myös "Älykkääksi osoitepalkiksi", koska sen avulla voi etsiä kaikkea: kirjanmerkkejä, sivuhistoriaa tai hakukoneita, tai siihen voi kirjoittaa suoraan internet-osoitteen. Syötä vain hakusanasi osoitepalkin tekstikenttään ja valitse jokin ehdotetuista kohteista, jotka tulevat sivuhistoriastasi, kirjanmerkeistäsi ja eri hakukoneilta, tai tee haku oletushakukoneellasi painamalla returnEnter -näppäintä.

awesome bar 57

Voit syöttää hakusanasi myös työkalupalkin hakupalkkiin tai Uusi välilehti -sivun hakupalkkiin.

Firefox saattaa ehdottaa oletushakukoneessasi suosittuja hakusanoja, kun kirjoitat hakusanaasi. Lisätietoja: Search suggestions in Firefox.

Haun pikalinkkien käyttäminen

Uusi välilehti -sivun Ykkössivustot-osion ruudut, joissa on suurennuslasin kuva, ovat pikalinkkejä eri hakukoneisiin. (Hakukonevalikoimasta kerrotaan enemmän seuraavassa osiossa.) Napsauta yhtä sellaista ja ala kirjoittaa hakusanaasi. Firefox siirtää hakusi automaattisesti osoitepalkkiin.

Fx62TopSites-SearchTiles

Voit poistaa haun pikalinkin napsauttamalla sen kolmen pisteen kuvaketta ja valitsemalla ponnahdusvalikosta Poista kiinnitys. Jos haluat lisätä pikalinkin johonkin hakukoneeseen, napsauta Ykkössivustot-osion oikeassa laidassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Lisää hakukone. Lisää aiheesta löytyy muun muassa tästä englanninkielisestä Mozillan blogista.

Huomaa: Hakukoneille voi asettaa myös pikakomentoja. Lisätietoa tästä löytyy artikkelista Assign shortcuts to search engines.

Käytettävissä olevat hakukoneet

Maasta riippuen seuraavat hakukoneet voi olla asennettu valmiiksi Firefoxiin:

• Google verkkohakujen tekemiseen Googlen avulla
  • Bing verkkohakujen tekemiseen Microsoft Bingin avulla
  • Amazon.com tuotteiden etsimiseen Amazon.com-verkkokaupasta
  • DuckDuckGo hakukone käyttäjille, jotka eivät halua hakujansa seurattavan
  • eBay myytävien tai huutokaupattavien tuotteiden etsimiseen eBay:stä
  • Twitter henkilöiden etsimiseen Twitteristä
  • Wikipedia (en) hakujen tekemiseen englanninkielisen Wikipedian artikkeleista

Mukavuuden vuoksi yksi tai useampi näistä hakukoneista ilmestyy suoraan Uusi välilehti -sivulle pikalinkkiruutuna.

Hakuasetusten muokkaaminen: Näitä asetuksia on helppo muuttaa, jos ne eivät ole mieleesi. Artikkeleista Change your default search settings in Firefox ja Add or remove a search engine in Firefox löytyy siihen ohjeita.