Firefoxin asetukset

(Ohjattu sivulta Firefoxin asetukset Redirect 1)

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Tässä dokumentissa käsitellään Mozilla Firefoxin asetusikkunasta säädettäviä asetuksia. Voit avata asetusikkunan seuraavilla ohjeilla:

• Valitse Firefoxin ikkunasta Firefox-painike ja valitse AsetuksetValitse Firefoxin ikkunasta Työkalut-valikko ja valitse AsetuksetValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja valitse Asetukset...Valitse Firefoxin ikkunasta Muokkaa-valikko ja valitse Asetukset

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse sitten Asetukset

Yleiset-paneeli

Yleiset-paneeli sisältää useimmin muutettavat asetukset, kuten Firefoxin aloitussivun ja sen, kuinka Firefox toimii tiedostoja ladattaessa. Lisätietoja on artikkelissa Käynnistys-, aloitussivu- ja latausasetukset.

Välilehdet-paneeli

Välilehdet-paneeli sisältää välilehdillä selaamiseen liittyvät asetukset. Lisätietoja on artikkelissa Välilehtiasetukset.

Sisältöpaneeli

Sisältöpaneelissa on sivustojen esittämistapaan liittyviä asetuksia. Lisätietoja on artikkelissa Kirjasinlaji-, kieli-, ponnahdusikkuna-, kuva- ja JavaScript-asetukset

Ohjelmat-paneeli

Ohjelmat-paneelista voit valita, miten Firefox käsittelee eri tiedostotyyppejä (esim. PDF- tai äänitiedostoja). Paneelissa on lista tiedostotyypeistä ja niihin liittyvistä toiminnosta. Voit valita jokaisen tiedostotyypin halutun käsittelytavan, kuten esimerkiksi sen, millä ohjelmalla tai liitännäisellä jokin tiedostotyyppi avataan automaattisesti vai tallennetaanko se suoraan levylle. Lisätietoja on artikkelissa Muokkaa tapaa, jolla Firefox käsittelee eri tiedostotyyppejä.

Tietosuojapaneeli

Tietosuojapaneelissa on yksityistietoihin liittyvät asetukset. Paneelista voi asettaa, miten Firefox käsittelee selatessa kerääntyviä tietoja. Lisätietoja on artikkelissa Tietosuoja-, selaushistoria- ja seuranta-asetukset.

Turvallisuuspaneeli

Turvallisuuspaneelin asetukset liittyvät selausturvallisuuteen. Lisätietoja on artikkelissa Turvallisuus- ja salasana-asetukset.

Sync-palvelu -paneeli

Sync-palvelu -paneelissa voit ottaa käyttöön tai hallita Firefox Sync -tiliäsi. Firefox Sync on palvelu, jolla voit synkronoida kirjanmerkkisi, sivuhistoriasi, salasanasi ja avoimet välilehtesi toisen Firefox-asennuksen kanssa – oli se sitten tietokoneella tai mobiililaitteessa. Lisätietoja on artikkeleissa Kuinka Firefox Sync-palvelu otetaan käyttöön? ja Kuinka Firefox Sync-palvelu otetaan käyttöön?.

Lisäasetukset-paneeli

Lisäasetukset-paneelissa on asetuksia, joista tarvitsee välittää vain harvoin, mutta jotka ovat joskus välttämättömiä. Näihin asetuksiin lukeutuvat esimerkiksi oletusselainasetus, väliaikaistiedostojen asetukset ja päivitysasetukset. Lisätietoja on artikkelissa Verkko-, päivitys- ja salausasetukset.

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/Lau8yb

Nämä mahtavat henkilöt auttoivat kirjoittamaan tämän artikkelin: Chris_Ilias, funky. Sinäkin voit auttaa - lue lisää.