Firefox Sync - ota kirjanmerkit, välilehdet ja muut tiedot mukaasi

Firefox Sync on palvelu, jolla voit synkronoida kirjanmerkkisi, sivuhistoriasi, salasanasi ja avoimet välilehtesi toisen Firefoxin kanssa – kuten toiselle tietokoneelle tai älypuhelimeen. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten kaikki toimii ja mihin palvelua voi käyttää.

Firefox Sync on palvelu, jolla voit synkronoida kirjanmerkkisi, sivuhistoriasi, salasanasi, lisäosasi ja avoimet välilehtesi toisen Firefoxin kanssa – kuten toiselle tietokoneelle tai älypuhelimeen. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten kaikki toimii ja mihin palvelua voi käyttää.

Mitä se tekee?

Fire​fox ​Sync​in avulla voit ottaa kaikki Firefoxin tietosi​ (kuten kirjanmerkit, sivuhistorian​, salasanat ja avoimet välilehdet) mukaasi minne tahansa. Sinun tulee vain ottaa Firefox Sync käyttöön, minkä jälkeen Firefoxin tiedot säilötään turvallisesti palvelimillemme ​ja synkronoidaan automaattisesti. Kun sitten asetat Firefox Syncin asetukset tietokoneellesi töissä (tai jopa puhelimellesi, jossa on ​Fire​fox), tietosi synkronoidaan automaattisesti kotikoneesi kanssa.

Mitä se tekee?

Fire​fox ​Sync​in avulla voit ottaa kaikki Firefoxin tietosi​ (kuten kirjanmerkit, sivuhistorian​, salasanat, lisäosat ja avoimet välilehdet) mukaasi minne tahansa. Sinun tulee vain ottaa Firefox Sync käyttöön, minkä jälkeen Firefoxin tiedot säilötään turvallisesti palvelimillemme ​ja synkronoidaan automaattisesti. Kun sitten asetat Firefox Syncin asetukset tietokoneellesi töissä (tai jopa puhelimellesi, jossa on ​Fire​fox), tietosi synkronoidaan automaattisesti kotikoneesi kanssa.

Miksi sitä pitäisi käyttää?

Firefox Syncin avulla on helppo surfata verkossa, lähteä ulos ja ottaa kaikki (avoimet välilehdet, tallennetut salasanat, selaushistorian ja kirjanmerkit) mukaan puhelimeen juuri siten kuin ne jätettiin tietokoneella. Oletko koskaan joutunut kirjoittamaan salasanoja tai pitkiä verkko-osoitteita puhelimella? Nyt sinun ei tarvitse – Firefox Sync täyttää ne puolestasi! Ja mikä parasta, Firefox Sync on kaksisuuntainen. Jos siis lisäät uuden sivun kirjanmerkkeihin työtietokoneellasi, Firefox Sync varmistaa, että se löytyy kirjanmerkeistä myös kotikoneellasi.

Se selityksistä — näytä miten sitä käytetään

Minulla on vielä kysymyksiä — kerro lisää

Missä kaikki tietoni ovat?

Tietosi ovat turvallisesti säilöttynä Mozillan palvelimilla. Sync käyttää kehittyneitä salaustekniikoita, jotta kukaan muu ei voi nähdä tietojasi, edes Mozilla. Lue artikkeli Firefox Sync data is secure - Find out more saadaksesi lisätietoja.

Kuinka paljon tiedoistani synkronoidaan?

Seuraavat tiedot voidaan synkronoida Mozillan palvelimille:

• Kirjanmerkit — sisältäen kaikki avainsanat, pikakomennot, kansiot sekä valikkojärjestyksen
  • Salasanat
  • Firefoxin asetukset ja valinnat (ei lisäosia)
  • Viimeisen 60 päivän sivuhistoria
  • Välilehdet ja välilehtiryhmät
  • Kirjanmerkit — sisältäen kaikki avainsanat, pikakomennot, kansiot sekä valikkojärjestyksen
  • Salasanat
  • Firefoxin asetukset ja valinnat
  • Viimeisen 60 päivän sivuhistoria
  • Välilehdet ja välilehtiryhmät
  • Tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi asennetut lisäosat

Jokainen käyttäjä voi säilöä enintään 25 megatavua tietoja. 99.9% Sync-käyttäjistä käyttää alle 25 megatavua, joten et todennäköisesti saavuta rajoitusta. Jos olet lähellä rajaa, Firefox näyttää varoituksen, ettet voi synkronoida uusia tietoja ennen vanhempien poistamista. Jos tarvitset lisää tilaa, voit pyytää sitä Mozilla Services Account -verkkosivulla.

Voit valita, kuinka tiedot synkronoidaan, kun luot Sync-tunnuksen tai kun lisäät uuden laitteen. Kun otat käyttöön Syncia, napsauta Syncin asetukset -painiketta asennusikkunan vasemmassa alakulmassa valitaksesi yhden seuraavista:

• Yhdistä tämän tietokoneen tiedot Sync-tietojen kanssa (oletus; suositellaan)
  • Korvaa tämän tietokoneen kaikki tiedot Sync-tiedoilla
  • Korvaa muiden laitteiden tiedot tämän tietokoneen tiedoilla

Minulla on ongelmia Firefox Syncin kanssa. Mitä voin tehdä?

Nämä artikkelit auttavat ratkaisemaan ongelmia Syncin kanssa: