Firefox kaatui - estä ja korjaa kaatumisia

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 13927
  • Luotu:
  • Luonut: Aleksi Kinnunen
  • Kommentti: Artikkeli on nyt suomennettu.
  • Tarkistettu: Kyllä
  • Tarkistettu:
  • Tarkistaja: funky
  • Onko hyväksytty? Kyllä
  • Onko nykyinen versio? Ei
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen sisältö

"Kaatuminen" tarkoittaa sitä, että Firefox sulkeutuu odottamatta. Kaatumisen jälkeen avautuu Mozillan Kaatumisilmoitin, joka kysyy haluatko lähettää teknisiä tietoja kaatumisesta Mozillalle. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit saada apua kaatumiseen tukifoorumeilta ja ohjaa sinut artikkeleihin, jossa voi olla yksityiskohtaisempia tietoja ongelmastasi.

Avun hankkiminen kaatumistilanteisiin

Lähetetyillä kaatumisilmoituksilla on "kaatumistunnus" joka usein kertoo ongelman syyn. Koska kaatumiseen on monia mahdollisia syitä, paras tapa ongelman selvittämiseen on lähettää kaatumistunnus foorumille tai live-keskusteluihin.

1. Kirjoita Firefoxin osoitekenttään about:crashes. Sivulle on listattu viimeiset kaatumisilmoituksesi.
  2. Klikkaa uusimman raportin kaatumistunnusta.

3. Sinut siirretään sivulle crash-stats.mozilla.com, jossa sinulle kerrotaan, että "Ilmoituksesi on käsittelyssä.". Kun ilmoitus on käsitelty, kaatumistunnus ilmestyy ID:in alapuolelle. (esim. nsCrasher::Crash())

4. Sivun oikeassa yläkulmassa klikkaa Search Mozilla Support for Help jolloin siirryt sivulle, josta löydät artikkeleja ongelmaasi liittyen.

Pyydä apua yhteisöltä -osiossa voit kysyä meiltä apua. Tällöin on tärkeää ilmoittaa kaatumistunnus foorumin aiheessa tai live-keskustelun otsikossa. Näin me vapaaehtoiset voimme antaa sinulle nopeammin parempaa yksilöllistä ja henkilökohtaista apua.

Yleisiä kaatumisen syitä

Jos et ole kiinnostunut kaatumistunnusten kanssa leikkimisestä, kokeile jotakin seuraavista artikkeleista.

Firefox kaatuu, kun avaat sen

Firefox kaatuu, kun yrität ladata jotain tiettyä sivua

Firefox kaatuu, kun se yrittää ladata tiedostoa

Firefox kaatuu sulkiessasi sen

Jos mikään edellä ei kuvaa ongelmaasi

Seuraavat syyt ovat yleisiä ongelmia kaatumisiin:

Käytössä ei ole Firefoxin uusin versio

Firefoxia päivitetään usein, ja lähes kaikki päivitykset sisältävät korjauksia kaatumisiin. Varmista, että käytät Firefoxin uusinta versiota. Katso yksityiskohtia artikkelista Päivitä Firefox sen uusimpaan versioon.

Ongelmalliset tai vanhentuneet laajennukset tai teemat

Vanhentuneet teemat ja laajennukset voivat usein aiheuttaa virheitä. Tämä on todennäköistä varsinkin silloin, jos olet asentanut hiljattain uuden laajennuksen tai päivittänyt sen. Seuraa ohjeita artikkelissa Korjaa laajennuksista, teemoista ja laitteistokiihdytyksestä johtuvia yleisiä Firefox-ongelmia selvittääksesi, onko se laajennus ongelman syy. Firefoxin ohjeista löytyy luettelo useimpien laajennusten aiheuttamisista kaatumisista.

Ongelmalliset tai vanhentuneet lisäosat

Lisäosat ovat ohjelmia, joilla Firefox voi näyttä videoita, toistaa ääntä ja muita asioita. Jos huomaat, että Firefox kaatuu aina vieraillessasi tietyillä sivuilla, ne saattavat tarvita lisäosan toimiakseen oikein. Seuraa ohjeita artikkelissa Korjaa liitännäisistä johtuvia yleisiä Firefox-ongelmia selvittääksesi onko ongelma lisäosassa.

Huomautus: Firefox versiosta 3.6.4 ja siitä ylöspäin suorittaa lisäosat erillään itse Firefoxista, jolloin Firefox ei kaadu vaikka lisäosa kaataisi sivun/selaimen. Varmistaaksesi, että käytät Firefoxin uusinta versiota, katso artikkeli Päivitä Firefox sen uusimpaan versioon.

Haittaohjelmat: virukset tai vakoiluohjelmat

Useiden virusten ja vakoiluohjelmien tiedetään aiheuttavan Firefoxin kaatuminen. Pidä järjestelmäsi puhtaana näistä haittaohjelmista. Saat lisätietoja artikkelista Haittaohjelmien aiheuttamien Firefox-ongelmien ongelmanratkaisu.

Perustuu sivun Firefox crashes (mozillaZine KB) tietoihin