Firefox avaa toistuvasti tyhjiä välilehtiä tai ikkunoita linkin napsauttamisen jälkeen

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 179317
  • Luotu:
  • Luonut: Jarmo
  • Kommentti: Pieniä korjauksia
  • Tarkistettu: Kyllä
  • Tarkistettu:
  • Tarkistaja: jjuslin
  • Onko hyväksytty? Kyllä
  • Onko nykyinen versio? Kyllä
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen lähde
Muutoksen sisältö

Linkin napsauttamisen jälkeen Firefox saattaa avata toistuvasti useita tyhjiä välilehtiä tai ikkunoita, mikä pakottaa lopulta sulkemaan Firefoxin. Samat nimettömät välilehdet tai tyhjät ikkunat saattavat aueta uudelleen seuraavan Firefoxin käynnistyksen yhteydessä, jos edellinen istunto palautetaan.

Tämä tapahtuu yleensä siksi, että Firefox on valittu oletusohjelmaksi tietyn toiminnon suorittamiseen, kuten tietyn tiedostotyypin avaamiseen tai sähköpostiohjelman avaamiseen sähköpostin lähettämistä varten.

Huomaa: Firefoxin virkistämistoiminnolla voidaan korjata monia ongelmia palauttamalla Firefox oletusasetuksiinsa, silti tärkeät tietosi säilyttäen. Harkitse toiminnon käyttämistä ennen pitkän ongelmanratkaisun läpikäymistä.

Aloita uusi Firefox-istunto

Saatat joutua sulkemaan Firefoxin, jos se avaa toistuvasti useita välilehtiä tai ikkunoita. Firefoxissa on Istunnon palautus -ominaisuus, joka pystyy palauttamaan edellisen istunnon ikkunat ja välilehdet, kun selain on kaatunut tai sulkeutunut yllättäen.

Samat välilehdet tai ikkunat saattavat avautua uudestaan, kun avaat Firefoxin seuraavan kerran, minkä vuoksi joudut sulkemaan Firefoxin uudelleen. Jos näet Palauta istunto -sivun ( "Tämäpä on harmillista.""Olemme pahoillamme. Emme pysty palauttamaan sivujasi."), kun avaat Firefoxin uudelleen, aloita uusi istunto napsauttamalla Close-painkettaAloita uusi istunto -painiketta ja korjaa ongelma seuraavilla ohjeilla.

Muuta sisältötyypille valittua toimintoa

Ongelma saattaa korjautua, jos löydät sisältötyypin, joka on valittu avautumaan Firefoxissa, ja vaihdat sille valitun toiminnon seuraavasti:

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Ohjelmat -paneeli.Siirry Yleiset -paneelissa Ohjelmat -osioon.
  3. Jos tiedät, mikä kohta Sisältötyyppi-sarakkeessa aiheuttaa ongelman, valitse se. Muussa tapauksessa kirjoita Etsi-ruutuun Käytä Firefoxia. Silloin listalla näkyvät vain ne, joille on valittu vaihtoehto "Käytä Firefoxia".
    Applications - Use Firefox 38Fx56GeneralApplications-UseFirefoxapplications setting 57Fx61ApplicationsUseFirefox
  4. Valitse jokaiselle ongelmia aiheuttavalle sisältötyypille uusi toiminto Toiminto-sarakkeen valikosta. Jos et tiedä, mihin toimintoon vaihtaisit, valitse Kysy aina.
  5. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.

Lisää tietoja sisältötyypeistä löytyy artikkelista Manage file types and download actions in Firefox.

Nollaa kaikkien sisältötyyppien toiminnot

Jos edellä kuvaillut toimet eivät korjanneet ongelmaa, tai jos et löydä ongelmallisia kohtia Sovellukset-luettelosta, joudut ehkä nollaamaan kaikkien sisältötyyppien toiminnot poistamalla kyseisen asetustiedoston manuaalisesti.
Tämä ei poista vain ongelman aiheuttavaa asetusta, vaan kaikki muutkin mukautetut tiedostotyyppien toiminnot. Joudut tekemään muutokset uudelleen tämän vaiheen jälkeen.
  1. Avaa profiilikansiosi:

Napsauta valikkopainiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta sitten Ohje ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.Napsauta Ohje ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin. Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -välilehti avautuu.

• Napsauta Ohjelman perustiedot -osiossa Avaa kansioAvaa FinderissaAvaa hakemisto -painiketta. Profiilikansiosi sisältämä ikkuna avautuu.Profiilikansiosi avautuu.
    Huomaa: Jos et voi käynnistää Firefoxia, seuraa artikkelin Profiilit - kirjanmerkkien, salasanojen ja muiden käyttäjätietojen säilö ohjeita.

2. Sulje Firefox.

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

3. Poista tiedosto mimeTypes.rdfhandlers.json.
  4. Käynnistä Firefox uudelleen.

Tarkista haittaohjelmat

Jos ongelma ei vieläkään ratkea, tai jos Firefox avaa useita välilehtiä tai ikkunoita, joissa on ei-toivottua sisältöä, järjestelmässä saattaa olla haittaohjelmia. Lisätietoa löytyy artikkelista Haittaohjelmien aiheuttamien Firefox-ongelmien ongelmanratkaisu.