Filelink-palvelu suurille liitetiedostoille

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: Filelink for Large Attachments

Useat sähköpostipalvelimet eivät hyväksy viestejä, joissa on isoja liitetiedostoja. Ison liitetiedoston koon raja riippuu postipalvelimen asetuksista. Saattaa olla, että lähettäjä pystyy lähettämään viestin, jossa on suuri liitetiedosto, mutta vastaanottajan postipalvelin hylkää sen. Tämä on asia, johon Thunderbird ei pysty vaikuttamaan.

Thunderbirdin Filelink-ominaisuus poistaa tämän ongelman tarjoamalla tuen verkkotallennustilalle. Liitteet ladataan verkkotallennustilaan ja viestissä liite korvataan linkillä. Viestin vastaanottajan napsauttaessa linkkiä ladataan liite verkkotallennustilasta. Lisähyötynä on se, että suurien tiedostojen lähettäminen ja vastaanottaminen on nopeampaa sekä lähettäjälle, että vastaanottajalle ja lisäksi molemmat säästävät koneensa levytilaa.

Huomaa, että Thunderbirdin Filelink-palvelua voidaan käyttää yhdessä muiden liitteiden rinnalla. Esimerkiksi pienet liitetiedostot voidaan lähettää suoraan viestin kanssa ja Filelink-palvelua voidaan käyttää samassa viestissä suurille liitteille.

Alla olevat ohjeet näyttävät, kuinka Filelink-palvelu asetetaan toimimaan Thunderbirdin kanssa toimitettavan WeTransfer-verkkotallennustilan kanssa. Olemme sopineet heidän palvelujensa integroimisesta Thunderbirdiin. Kehittäjäyhteisö on kuitenkin lisännyt aktiivisesti tukea myös muille palveluille lisäosien avulla.

Filelink-palvelun asetukset

Jos haluat aloittaa Filelink-ominaisuuden käytön, Thunderbirdiin integroitu Filelink-palveluntarjoaja WeTransfer on kätevin vaihtoehto. WeTransferin käyttöönotto vaatii ainoastaan napsautuksen Thunderbirdin asetuksissaasetuksissa. Joidenkin muiden palveluntarjoajien kanssa on ensin luotava uusi tili, tai asetettava olemassa oleva tili toimimaan Thunderbirdin kanssa.

1. Napsauta Thunderbird-ikkunan yläosassa Työkalut-valikkoa ja valitse AsetuksetNapsauta valikkopalkissa Thunderbird-valikkoa ja valitse AsetuksetNapsauta Thunderbird-ikkunan yläosassa Muokkaa-valikkoa ja valitse Asetukset, tai napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuKuvaa "fx57menu" ei ole olemassa. ja valitse AsetuksetAsetukset. .
  2. Valitse vasemmassa laidassa olevasta navigointipaneelista Viestin kirjoitus, ja vieritä osioon Liitteet. Vaihtoehtoisesti voit käyttää asetusvälilehden Etsi asetuksistaasetuksista-hakukenttää ja etsiä avainsanalla WeTransfer.
  3. Napsauta Lisää WeTransfer-painiketta palvelun lisäämiseksi Filelinkiin. Siinä kaikki!
  4. Voit vaihtoehtoisesti valita muista palveluntarjoajista napsauttamalla Etsi lisää palveluntarjoajia...-linkkiä (lisätietoja jäljempänä).
  • Jos haluat, että sinulle ehdotetaan Filelinkin käyttöä kun tiedoston koko ylittää tietyn rajan, napsauta vaihtoehtoa:

[✓] Ehdota palvelua yli [5] Mt:n tiedostoille

• Voit halutessasi muuttaa tiedoston koon rajaa, jonka jälkeen palvelun käyttöä ehdotetaan.

Filelink-palvelun käyttäminen

Kun liität viestiin liitetiedoston, jonka koko ylittää asetuksissa määrittelemäsi rajan, Thunderbird suosittelee Filelink-palvelun käyttämistä:

Proton-FileLink-LargeFileNotification

• Napsauttamalla Linkki-painiketta liite ladataan verkkotalennuspalveluun.
  • Jos haluat lähetää tiedoston perinteisenä liitteenä, napsauta Ohita-painiketta, jolloin liitetiedosto toimitetaan perinteisenä liitetiedostona.

Kun napsautat Linkki-painiketta, tiedosto ladataan taustalla palveluntarjoajalle ja näytettäväksi viestiksi muuttuu:

Proton-FileLink-UploadingFileNotification

Riippumatta tiedostokoosta ja Filelinkin asetuksista, voit aina liittää tiedoston Filelinkin avulla:
  • Napsauta Liitä | v-painikkeen nuolta työkalupalkin oikeassa laidassa, valitse Linkitä tiedosto ja valitse pudotusikkunasta WeTransfer
  • Voit myös napsauttaa hiiren kakkospainikkeella liiteluettelossa olevaa liitettä ja valita avautuvasta pudotusvalikosta Muunna muotoon... ja edelleen WeTransfer (tai voit valita minkä tahansa asentamistasi palveluntarjoajista).

Kun linkitys on valmis – eli kun liitteesi on ladattu palveluntarjoajan palvelimelle – Thunderbird lisää viestiin automaattisesti osion, jossa on linkki palveluntarjoajan palvelimella olevaan tiedostoon:

TB78-FileLink-Linked-WeTransfer

Huomaa: Linkkiosio näkyy vain tekstinä, jos et ole valinnut tilin asetuksissa vaihtoetoa Kirjoita viestit HTML-muotoisina.

Kun vastaanottajat vastaanottavat sähköpostin ja napsauttavat viestissä olevaa linkkiä, heidät ohjataan liitetiedoston lataussivulle.

Filelink-palvelun usein kysytyt kysymykset

Filelinkin avulla lähettämiäsi liitteitä ei tallenneta Mozillan palvelimille. Jokaisella tallennustilan palveluntarjoajalla on omat tietosuojakäytäntönsä ja palveluehtonsa. Verkkotallennustilan palveluntarjoajat ovat varmistaneet, että Filelinkin ominaisuudet ovat yhteneväisiä heidän käytäntöjensä kanssa.

Kysymys: Tietääkö Mozilla, minkä palveluntarjoajan käyttäjä on valinnut?

Vastaus: Ei. Mozillalla ei ole tietoa siitä, minkä palveluntarjoajan käyttäjä on valinnut. Palveluntarjoajaa koskevat asetukset on tallennettu käyttäjän paikalliselle tietokoneelle.

Kysymys: Mitä verkkotallennustilan palveluntarjoajia tällä hetkellä tuetaan?

Vastaus:

• Meillä on sopimus WeTransferin kanssa heidän palvelujensa integroimisesta suoraan Thunderbirdiin, mikä on kaikkein kätevin vaihtoehto
  • Voit asentaa muita tuettuja kolmannen osapuolen palveluita sivulta Filelink lisäosat. Useita suosittuja palveluntarjoajia tuetaan.
  • Voit halutessasi käyttää Filelinkiä myös haluamasi WebDAV-palvelimien kanssa Filelink provider for WebDAV-lisäosalla.

Kysymys: Voivatko tallennustilan palveluntarjoajat katsella liitteitäni?

Vastaus: Ellet ole salannut tiedostojasi ennen niiden siirtämistä, palveluntarjoajat pystyvät katselemaan tiedostojasi, kuten pystyy kuka tahansa muukin, joka pääsee käsiksi liitetiedostosi linkkiin. Käyttäjien on itse arvioitava ja päätettävä, mihin palveluntarjoajaan he luottavat. Palveluntarjoajat kertovat yleensä yksityisyydensuojastaan käyttöehdoissaan. Huomaa, että myöskään tavallisia liitetiedostoja ei salata. Kun lähetät liitteen "perinteisellä" tavalla ilman Thunderbirdin OpenPGP- tai SMIME-ominaisuuksia, tiedostoon pääsevät käsiksi kaikki ne, jotka muutenkin pääsevät käsiksi viestiisi oman järjestelmäsi ja vastaanottajan järjestelmän välillä (kuten esimerkiksi sähköpostin palveluntarjoajasi). Filelink lisää jonkin verran turvallisuutta käyttämällä tiedostojen siirtoon turvallisempaa HTTPS-protokollaa. Suosittelemme käyttämään Thunderbirdin OpenPGP- tai SMIME-ominaisuuksia viestintäsi parhaan turvallisuuden varmistamiseksi.

Kysymys: Kuinka kauan tiedostoni ovat käytettävissä palveluntarjoajan sivustolla?

Vastaus: WeTransferin ilmaisessa palvelussa Filelinkin kautta lataamasi tiedosto on ladattavissa 7 vuorokautta. Jos säilytysaika on käyttötarkoitukseen liian lyhyt, voit kirjutua heidän maksulliseen palveluunsa. Riippuen kolmannen osapuolen palveluntarjoajasi käyttöehdoista sekä suostumuksestasi ehtoihin, voi tiedosto olla käytettävissä joko rajoitetun ajan, tai kunnes itse poistat sen palvelusta. Tällöin sinun on kirjauduttava palveluntarjoajan sivuille tarkistellaksesi ja poistaaksesi tiedostoja henkilökohtaisesta tallennustilastasi.

Kysymys: Voitteko tukea palveluntarjoajaa X tai protokollaa Y?

Vastaus: Tarkista, tarjoaako Thunderbird-yhteisö Filelink lisäosaa haluamallesi palveluntarjoajalle. Käytettävissäsi on myös Developer documentation for the Filelink API-verkkodokumentti.

Kysymys: En oikein pidä ajatuksesta, että kolmannet osapuolet tallentavat tiedostojani. Toimivatko tavalliset liitteet edelleen?

Vastaus: Tavalliset sähköpostin liitteet toimivat edelleen, kuten ovat tähänkin asti toimineet. Olemme ainoastaan lisänneet mahdollisuuden valita suurten liitetiedostojen siirtämisen jonnekin toisaalle, niin halutessasi. Thunderbirdin oletuskoko huomautukselle suurista liitteistä on 5 Mt, mutta tätä pystytään muokkaamaan Thunderbirdin asetuksissa:

1. Napsauta Thunderbird-ikkunan yläosassa Työkalut-valikkoa ja valitse AsetuksetNapsauta valikkopalkissa Thunderbird-valikkoa ja valitse AsetuksetNapsauta Thunderbird-ikkunan yläosassa Muokkaa-valikkoa ja valitse Asetukset, tai napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuKuvaa "fx57menu" ei ole olemassa. ja valitse AsetuksetAsetukset. .
  2. Valitse vasemmassa laidassa olevasta navigointipaneelista Viestin kirjoitus, ja vieritä osioon Liitteet. Vaihtoehtoisesti voit käyttää asetusvälilehden Etsi asetuksistaasetuksista-hakukenttää ja etsiä avainsanalla WeTransfer.

[✓] Ehdota palvelua yli [5] Mt:n tiedostoille -valintaruudun tyhjentämisellä voi estää Filelinkin ehdotukset, kun liität suuria tiedostoja, mutta Filelink-ominaisuus on edelleen käytettävissä sekä Liitä | v-painikkeessa, että muissakin liite-valikoissa ja pudotusvalikoissa.