Firefox työpöytäversion tehostettu seurannan suojaus

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: Enhanced Tracking Protection in Firefox for desktop

Tämä artikkeli kuvailee Firefoxin versiosta 70 lähtien käytettävissä olevia ominaisuuksia. Tutustu aikaisempien versioiden osalta artikkeliin Sisällön esto.
Ota viimeisimmät ominaisuudet ja tietoturvaominaisuudet käyttöön päivittämällä Firefoxisi sen viimeisimpään versioon.

Firefoxin tehostettu seurannan suojaus suojelee automaattisesti yksityisyyttäsi selatessasi. Se estää useita seuraimia, jotka seuraavat sinua selatessasi ja keräävät tietoa selainkäyttäytymisestäsi ja kiinnostuksen kohteistasi. Se sisältää myös suojan haitallisille skripteille, kuten haittaohjelmille, jotka kuluttavat akkuasi.

Vaikka nämä suojaukset eivät näy käyttäjälle, voit tarkastella mitä on estetty yksittäisillä sivuilla napsauttamalla kilpikuvaketta shield detected 70 osoitepalkin vasemmassa laidassa. Voit tarkastella, mitä on estetty kaikilla sivuilla viikon aikana napsauttamalla Valikko-painiketta menu button retina ja valitsemalla Yksityisyyden suojaukset. (Vaihtoehtoisesti voit syöttää osoiteriville about:protections.) Tämä avaa Yksityisyyden suojaukset -ikkunan uuteen välilehteen.

Tehostettu seurannan suojaus estää nämä

Firefox käyttää Disconnectin tarjoamaa tunnettujen seuraimien luetteloa. Oletusarvoisesti Firefox estää seuraavanlaiset seuraimet ja skriptit:

• Sosiaalisen median seuraimet
  • Sivustorajat ylittävät seuraimet
  • Kryptolouhijat
  • Vain Yksityisen ikkunan seurantasisältö. Nämä seuraimet on piilotettu mainoksiin, videoihin ja muuhun sivun sisältöön. Niiden estäminen saattaa estää joitakin verkkosivustoja toimimasta. Voit asettaa tämän suojaustason kaikkiin ikkunoihin muuttamalla yksityisyysasetukseksi Tiukka tai Oma jäljempänä kerrotuilla ohjeilla.
  • Sosiaalisen median seuraimet
  • Sivustorajat ylittävät seuraimet
  • Yksilöijät
  • Kryptolouhijat
  • Vain Yksityisen ikkunan seurantasisältö. Nämä seuraimet on piilotettu mainoksiin, videoihin ja muuhun sivun sisältöön. Niiden estäminen saattaa estää joitakin verkkosivustoja toimimasta. Voit asettaa tämän suojaustason kaikkiin ikkunoihin muuttamalla yksityisyysasetukseksi Tiukka tai Oma jäljempänä kerrotuilla ohjeilla.

Voit lukea lisää Firefoxin estämistä seuraimista ja skripteistä artikkelista Firefoxin Tehostetun seurannan suojauksen estämät jäljittäjät ja skriptit.

Näin tiedät, että Firefox suojelee yksityisyyttäsi

Osoitepalkin vasemmassa laidassa oleva kilpikuvake kertoo, että Firefox estää seuraimet ja skriptit sillä sivustolla.

ETP shield 70
  • shield detected 70 - Sininen: Firefox estää sivuston seuraimet ja haitalliset skriptit. Napsauttamalla kilpikuvaketta näet, mitä kaikkea estetään.
  • shield no trackers - Harmaa: Sivustolla ei havaittu tunnettuja seuraimia tai haitallisia skriptejä.
  • crossed gray 70 etp - Harmaa ja vinoviiva: Tehostettu seurannan suojaus on poistettu käytöstä sivustolla. Voi ottaa sen uudelleen käyttöön napsauttamalla kilpikuvaketta ja muuttamalla suojausasetusta.

Näin näet, mitä sivustolla on estetty

Napsauttamalla kilpikuvaketta näet, mitä Firefox on estänyt.

Fx70EnhancedTrackingProtectionPanel

Tämä paneeli näyttää erilaista sisältöä riippuen siitä, millä sivustolla olet.

• Estetty: Firefox esti nämä seuraimet ja skriptit. Lisätietoja näet valitsemalla kunkin vaihtoehdon.
  • Sallittu: Nämä seuraimet ja skriptit ladattiin sivustolla. Tämä johtuu joko siitä, että niiden estäminen saattaisi estää sivuston toiminnan tai olet sallinut ne asetuksissasi.
  • Ei havaittu: Firefox etsi näitä seuraimia ja skriptejä, mutta ei löytänyt niitä tältä sivustolta.
  • Muokkaa yleisiä suojausasetuksia valitsemalla Suojauksen asetukset.
  • Voit tarkastella kaikkea viimeisen viikon aikana estettyä valitsemalla Näytä raportti.

Kun sivusto vaikuttaa virheelliseltä

Jos sivusto vaikuttaa virheelliseltä, voit yrittää tehostetun seurannan suojauksen poistamista. Tämä antaa seuraimille mahdollisuuden latautua vain tällä sivustolla. Tehostettu seurannan suojaus jatkaa estämistä muilla sivustoilla.

1. Napsauta osoitepalkin vasemmassa laidassa olevaa kilpikuvaketta shield detected 70.
  2. Ota suojaus pois käytöstä napsauttamalla paneelin ylälaidassa olevaa valitsinta Fx70-ETPswitch.
    Fx70ETPtoggle-off
    • Tämä poistaa tehostetun seurannan suojauksen käytöstä tällä sivustolla. Sivu latautuu automaattisesti ja lataa vain tämän sivuston seuraimet.

Vastaavalla tavalla voit ottaa käyttöön tehostetun seurannan suojauksen.

Saatat kohdata joillakin sivustoilla virheitä, jos tehostetun seurannan suojauksen asetuksesi on Tiukka. Tämä johtuu siitä, että jotkin seuraimet on piilotettu sivuston sisältöön. Verkkosivustolle on esimerkiksi saatettu upottaa ulkopuolinen video tai sosiaalisen median postaus, joka sisältää seuraimia. Seurainten estämiseksi Firefoxin on estettävä myös sisältö.

Seuraimet piilotetaan usein seuraaviin sisältötyyppeihin:

• kirjautumiskentät
  • lomakkeet
  • maksut
  • kommentit
  • videot

Näin muutat yleisiä tehostetun seurannan suojauksen asetuksia

Kun lataat Firefoxin, tehostetun seurannan suojauksen tasoksi on asetettu Tavallinen ja kaikki kyseisen suojaustason estot on otettu käyttöön.

Voit tarkastella ja muuttaa tehostetun seurannan suojauksen asetuksia kaikille sivustoille napsauttamalla kilpikuvaketta shield detected 70 osoitepalkin vasemmassa laidassa ja valitsemalla Suojauksen asetukset. Tämä avaa Firefoxin AsetuksetAsetukset -ikkunan Tietosuoja ja turvallisuus -paneelin uuteen välilehteen.

Vihje: Näitä asetuksia voit muutta myös Firefoxin valikosta:
Napsauta Valikko-painiketta menu button retina, valitse AsetuksetAsetukset , ja napsauta Tietosuoja ja turvallisuus.

Tavallinen tehostettu seurannan suojaus

Oletusarvoisesti Firefox estää kaikilla sivustoilla seuraavat:

• Sosiaalisen median seuraimet
  • Sivustorajat ylittävät seurainevästeet
  • Kryptolouhijat
  • Vain yksityisen ikkunan seurantasisältö.
  • Sosiaalisen median seuraimet
  • Sivustorajat ylittävät seurainevästeet
  • Yksilöijät
  • Kryptolouhijat
  • Vain yksityisen ikkunan seurantasisältö.

Tiukka tehostettu seurannan suojaus

Voi lisätehostaa yksityisyyttäsi valitsemalla tehostetun seurannan suojauksen tason Tiukka.

• Sosiaalisen median seuraimet
  • Sivustorajat ylittävät seurainevästeet
  • Yksilöijät
  • Kryptolouhijat
  • Seurantasisällön kaikissa ikkunoissa

Tiukka asetus saa sivut latautumaan nopeammin, mutta se saattaa estää joitakin painikkeita, lomakkeita ja kirjautumiskenttiä.

1. Napsauta osoitepalkin vasemmassa laidassa olevaa kilpikuvaketta shield detected 70 millä tahansa sivulla.
  2. Napsauta Suojauksen asetukset.
    Firefoxin AsetuksetAsetukset -ikkunan Tietosuoja ja turvallisuus -paneeli aukeaa.
  3. Valitse Tehostettu seurannan suojaus -osiossa Tiukka.
  4. Ota uusi suojaustaso käyttöön napsautamalla painiketta reload all tabs retina.

Jos jokin sivustolla ei toimi tiukkaa asetusta käytettäessä, voit käyttää paneelin valitsinta (katso jäljempänä), jolloin voit tilapäisesti poistaa suojauksen yksittäisillä verkkosivustoilla.

Oma tehostettu seurannan suojaus

Jos haluat estää vain joitakin seuraimia ja skriptejä, voi käyttää tehostetun seurannan suojauksen tasoa Oma.

1. Napsauta osoitepalkin vasemmassa laidassa olevaa kilpikuvaketta shield detected 70 millä tahansa sivulla.
  2. Napsauta Suojauksen asetukset.
    Firefoxin AsetuksetAsetukset -ikkunan Tietosuoja ja turvallisuus -paneeli aukeaa.
  3. Valitse Tehostettu seurannan suojaus -osiossa Oma.
  4. Valitse mitkä seuraimet ja skriptit estetään valitsemalla haluamiesi vaihtoehtojen valintaruutu.
  5. Ota uusi suojaustaso käyttöön napsautamalla painiketta reload all tabs retina.

Voi myös poistaa kaiken suojauksen suojaustasolla Oma poistamalla valinnat kaikista valintaruuduista. Tämä antaa kaikkien seuraimien ja skriptien asentua:

1. Poista valinta valintaruudusta Seuraimet.
  2. Poista valinta valintaruudusta Evästeet.
  3. Poista valinta valintaruudusta Kryptolouhijat.
  4. Poista valinta valintaruudusta Yksilöijät.
  5. Ota uusi suojaustaso käyttöön napsautamalla painiketta reload all tabs retina.