Etsi ja asenna lisäosia lisätäksesi uusia ominaisuuksia Firefoxiin

Lisäosat ovat kuin pieniä sovelluksia, joilla voit lisätä toiminnallisuutta Firefoxiin. Voit asentaa lisäosia, joilla vertaillaan hintoja, tarkistetaan säätietoja, muutetaan Firefoxin ulkoasua, kuunnellaan musiikkia tai jopa päivitetään Facebook-profiilia. Tässä artikkelissa käsitellään eri lisäosatyyppejä ja kuinka niitä voidaan etsiä ja asentaa.

Minkälaisia lisäosia voi asentaa?

On olemassa pääasiassa kolmentyyppisiä lisäosia:

• Laajennukset
    Laajennukset lisäävät Firefoxiin uusia toimintoja tai muokkaavat jo olemassa olevia. On laajennuksia, joilla voidaan estää mainoksia näkymästä, ladata videoita verkkosivuilta, sisällyttää Firefoxiin verkkosivuja, kuten Facebook tai Twitter, ja lisätä toimintoja, jotka ovat tuttuja muista selaimista.
  • Ulkoasu
    Ulkoasun muokkaamiseen on kahdentyyppisiä lisäosia: täydellisiä teemoja, jotka muuttavat valikkojen ja painikkeiden ulkoasua sekä tausta-teemoja, joka lisäävät valikko- ja välilehtipalkin alle taustakuvan.
  • Liitännäiset
    Liitännäisillä voit lisätä Firefoxin yhteensopivuutta erilaisen verkkosisällön kanssa. Nämä ovat yleensä patentoituja formaatteja, kuten Flash, Quicktime ja Silverlight, joita käytetään videoiden, äänen ja esitelmien toistamiseen, verkkopeleihin ja moneen muuhun tarkoitukseen. Liitännäisiä kehittävät ja jakelevat muut yhtiöt.

Voit tarkastella asennettuja lisäosia seuraavasti:

1. Napsauta Firefox-ikkunan yläosassa Firefox-painiketta ja valitse LisäosatNapsauta valikkopalkissa Työkalut ja valitse LisäosatNapsauta Firefox-ikkunan yläosassa Työkalut-valikkoa ja valitse Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti aukeaa.
  2. Valitse Laajennukset-, Ulkonäkö- tai Liitännäiset-paneeli.

Kuinka etsin ja asennan lisäosia?

Alla on yleiskatsaus, jotta pääset alkuun:

1. Valitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painikeValitse valikkopalkista TyökalutValitse Firefoxin valikkopalkista Työkalut, ja napsauta sitten valikkoa Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti aukeaa.

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti avautuu.

2. Valitse Lisäosien hallinta -välilehdellä Lataa lisäosia -paneeli.Valitse Lisäosien hallinta -välilehdellä Lataa lisäosia -paneeli.
  3. Napsauttamalla suositeltua lisäosaa tai teemaa saat lisätietoa siitä. Jos haluat asentaa lisäosan, napsauta vihreää + Lisää Firefoxiin-painiketta.
    • Voit myös etsiä tiettyä lisäosaa välilehden ylälaidan hakuruutua käyttämällä. Voit asentaa minkä tahansa löytämäsi lisäosan napsauttamalla sen Asenna-painiketta. Add-ons Win1 Add-ons Mac1 Add-ons Lin1 Add-ons Win2 Add-ons Mac2 Add-ons Lin2
  4. Firefox lataa haluamasi lisäosan ja saattaa kysyä vahvistusta sen asentamisesta.
  5. Napsauta tarvittaessa painiketta Käynnistä uudelleen. Avoimet välilehtesi tallennetaan ja palautetaan uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Eräät laajennukset lisäävät asennuksen jälkeen kuvakkeen lisäosapalkkiin. Katso lisätietoa artikkelista The Add-on Bar gives you quick access to add-on features.

Jos haluat poistaa lisäosan, katso ohjeita artikkelista Lisäosien poistaminen käytöstä tai niiden poistaminen kokonaan.

Lisäosien vianmääritys

Laajennusten, liitännäisten tai teemojen vianmäärityksestä saat lisätietoa seuraavista artikkeleista.

Lisäosien asennuksen ja poistamisen ongelmat

Käytöstä poistetut tai estolistalle lisätyt lisäosat

Lisäosien aiheuttamat ongelmat

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/NZAc3Q