Avaa videot, animaatiot ja pelit asentamalla Flash-liitännäinen

Adobe Flash Player on liitännäinen, jolla selaimet, kuten Firefox, voivat näyttää Flash-mediaa verkkosivuilla. Flash-tekniikkaa käytetään usein animaatioissa, videoissa ja peleissä. Tässä artikkelissa kerrotaan kuinka Flash asennetaan.

Kun vierailet sivulla, joka käyttää Flashiä ja liitännäistä ei ole asennettu, näet viestin "Sivun sisällön näyttämiseen tarvitaan liitännäinen" niissä osissa sivua, jotka vaativat Flashin:

flash required fx35

Asenna uusin Flash Player -liitännäinen seuraamalla alla olevia ohjeita.

Flash-liitännäisen asentaminen käsin

1. Mene Flash Playerin lataussivulle Adobe.comissa ja lataa Flashin asennusohjelma.
    Varoitus: Adoben lataussivu saattaa sisältää valintalaatikon, jolla valitaan asennuksen yhteydessä asennettavat lisäohjelmat (kuten Google Chrome tai McAfee Security Scan). Ellet poista valintaa ennen latausta, nämä ohjelmat asennetaan tietokoneellesi Flashin asennuksen päätyttyä.
  2. Kun lataus on valmis, sulje Firefox:

Paina Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painiketta ja napsauta LopetaValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse LopetaValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja napsauta Lopeta FirefoxValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse Lopeta

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

3. Avaa lataamasi Flash-asennusohjelma ja seuraa ohjeita.
Huomaa: Jos Flash-asennusohjelman kanssa on ongelmia, voit ladata täyden Flash-asennusohjelman suoraan Adobe.comista.
  1. Siirry Flash Player -lataussivulle Adobe.comissa ja lataa Flash-asennusohjelma.
  2. Paina Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painiketta ja napsauta LopetaValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse LopetaValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja napsauta Lopeta FirefoxValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse Lopeta

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

3. Avaa lataamasi tiedosto (install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. Suorita asennusohjelma avaamalla Finderissa Install Adobe Flash Player.app ja seuraa sen ohjeita.
  1. Siirry Flash Player -lataussivulle Adobe.comissa.
  2. Kun ilmoitus aukeaa, tallenna tiedosto (i.e. install_flash_player_"versio"_linux."prosessori".tar.gz).
  3. Paina Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painiketta ja napsauta LopetaValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse LopetaValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja napsauta Lopeta FirefoxValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse Lopeta

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

4. Avaa Pääte-ikkuna (Terminal) (napsauta Gnomessa Sovellukset (Applications) -valikkoa, valitse Apuohjelmat (Accessories) ja valitse sitten Pääte (Terminal).)
  5. Siirry Pääte-ikkunassa hakemistoon, johon latasit tiedoston (esim. cd /home/user/Downloads).
  6. Pura libflashplayer.so lataamastasi tiedostosta komennolla tar -zxvf install_flash_player_"versio"_linux."prosessori".tar.gz.
  7. Vaihda pääkäyttäjäksi (super user), kopioi purettu tiedosto, libflashplayer.so, Firefoxin asennushakemistossa alikansioon plugins. Jos Firefox on esimerkiksi asennettu hakemistoon /usr/lib/mozilla, käytä komentoa sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins ja anna pääkäyttäjän salasana kysyttäessä.

Flashin pitäminen ajan tasalla

Flash-liitännäisen uusimpien versioiden pitäisi toimia paremmin ja kaatua harvemmin. Voit tarkistaa, onko Flash ajan tasalla Mozillan liitännäisten tarkistussivulta. Jos sivusto kertoo liitännäisen olevan vanhentunut, asenna uusin versio käsin seuraamalla yllä olevia ohjeita.

Flash-liitännäisen ongelmien korjaaminen

Korjaa Flashin ongelmia ja pidä liitännäinen ajan tasalla artikkelin Flash-liitännäinen - Pidä se ajan tasalla ja korjaa sen ongelmia ohjeilla.