Alkuun pääseminen Firefox for Android -selaimella tablet-tietokoneilla

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Firefox for Androidin käytössä päästään alkuun tableteilla kuvailemalla erot puhelin- ja tablettikäyttöliittymän välillä. Firefox for Androidin tablettikäyttöliittymä hyödyntää tablettien suurempaa näyttöä näyttämällä yläpalkissa enemmän työkaluja.

Huomaa: Tableteissa, joiden näytön koko on pienempi kuin 7 tuumaa, ei näytetä tablettikäyttöliittymää, vaan puhelinkäyttöliittymää. Puhelinkäyttöliittymä näytetään myös phableteissa, kuten Samsung Galaxy Note I, II ja III. Katso aloitusohjeet näille laitteille artikkelista Firefox for Android - Perusteet ja alkuun pääseminen.

Alla oleva kuva näyttää Firefox for Androidin tablettikäyttöliittymän yläpalkin pystynäkymässä.

tablet 10 inch portrait top bar m26

Alla oleva kuva näyttää Firefox for Androidin tablettikäyttöliittymän yläpalkin pystynäkymässä 7 tuuman tableteille.

tablet 7 inch portrait top bar m26

Navigaatio ja valikot ovat - kuten yllä olevissa kuvissa - näytön ylälaidassa, vasemmalta oikealle seuraavat:

• Välilehdet-kuvake - Näyttää avoimien välilehtien määrän. Napauttamalla kuvaketta näet välilehdet sivupalkissa. Vaaka-asettelussa voit piilottaa välilehdet pyyhkäisemällä vasemmalle, yli mustan välilehtireunuksen. Pystyasettelussa voit piilottaa välilehdet pyyhkäisemällä ylös nykyisellä verkkosivulla.
  • Osoitepalkki - Napauttamalla osoitepalkkia pääset käsiksi selaushistoriaasi ja kirjanmerkkeihin. Voi myös kirjoittaa verkko-osoitteen tai hakusanan ja siirtyä osoitteeseen tai hakuun painamalla Enter näyttönäppäimistöltä.
  • Päivitä sivu - Napauttaminen päivittää nykyisen sivun.
  • Lisää sivu kirjanmerkkeihin - Lisää nykyinen sivu kirjanmerkkilistaasi napauttamalla tähteä. 7 tuuman tableteissa tähti sijaitsee näytön tilan säästämiseksi valikossa.
  • Päävalikko - Tätä napauttamalla saat esiin Firefox for Androidin valikon (7 tuuman tableteissa myös lisää sivu kirjanmerkkeihin -tähti on päävalikossa).