Tietojen varmuuskopiointi | Ohje

Tietojen varmuuskopiointi

Mozilla Firefox tallentaa kaikki henkilökohtaiset asetukset ja tiedot, kuten kirjanmerkit, salasanat ja lisäosat koneellasi olevaan profiilikansioon. Luodaksesi profiilistasi varmuuskopion, ottaaksesi sen käyttöön tai siirtääksesi sen toiseen paikkaan, sinun ei tarvitse muuta kuin siirtää tai kopioida kyseinen kansio.

Paikanna profiilikansiosi

Voidaksesi tehdä varmuuskopion tai käyttääksesi sitä, on sinun tiedettävä sen sijainti.

• Seuraavassa esimerkissä käytämme oletusprofiilia. Sitä vastaava profiilikansio on nimeltään xxxxxxxx.default, jossa xxxxxxxx vastaa kahdeksaa satunnaista merkkiä.

||::Käyttöjärjestelmä::|::Profiilikansion polku:: Windows Vista/XP/2000 | %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default\ Windows 98/Me | C:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default\ Mac | ~/Library/Application Support/Firefox/Profiles/xxxxxxxx.default/ Linux | ~/.mozilla/firefox/xxxxxxxx.default/ ||

• (Windows Vista, XP, ja 2000) %APPDATA% on oikopolku C:\Users\<username>\AppData\Roaming\ kansiolle Windows Vistassa ja C:\Documents and Settings\<username>\Application Data\ kansiolle Windows XP ja 2000 järjestelmissä ja on riippuvainen Windowsin käyttäjätunnuksestasi.
    1. Napsauta Windowsin Käynnistä painiketta ja valitse Suorita....

• (Windows Vista) Käytä "Aloita haku"-kenttää.
    1. Kirjoita %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ ja napsauta OK.

2. Resurssienhallinta avaa kansion joka sisältää profiilisi.

Profiilin varmuuskopiointi

Firefoxin profiilikansion varmuuskopiointi on helppoa. Toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti:

1. Sulje Firefox:
    • (Windows) Valitse selaimen ylävalikosta Tiedosto ja Lopeta.
    • (Mac) Valitse selaimen valikosta Firefox ja kohta Lopeta Firefox.
    • (Linux) Valitse selaimen ylävalikosta Tiedosto ja sen jälkeen kohta Lopeta.

1. Paikanna profiilikansio, kuten yllä neuvottiin.
  2. Napsauta kansion nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kopioi.
  3. Napsauta tallennuskohdetta (esim. USB-muistitikku tai tyhjä CD) valitse Liitä.

Varmuuskopion käyttöönotto

1. Sulje Firefox:
    • (Windows) Valitse selaimen ylävalikosta Tiedosto ja Lopeta.
    • (Mac) Valitse selaimen valikosta Firefox ja kohta Lopeta Firefox.
    • (Linux) Valitse selaimen ylävalikosta Tiedosto ja sen jälkeen kohta Lopeta.

1. Jos käytössä olevan profiilikansion ja varmuuskopion nimet ovat samat, sinun tarvitsee vain liittää varmuuskopio vanhan profiilin päälle ja käynnistää Firefox.
    Tärkeää: Profiilikansion nimien on vastattava toisiaan täydellisesti, mukaan lukien profiilin nimi, joka siis koostuu kahdeksasta satunnaisesti valitusta merkistä. Mikäli nimet eivät ole samat tai aiot ottaa varmuuskopion käyttöön toisen asennuksen yhteydessä, toimi kuten alla kerrotaan.

Varmuuskopion käyttöönotto muualla

Mikäli profiilikansioiden nimet eivät ole vastaavat, tai haluat siirtää profiilin sijainnin tai ottaa sen käyttöön muualla, toimi seuraavasti:

1. Sulje Firefox kokonaan.
  2. Käytä Firefoxin profiilinhallinta-työkalua luodaksesi uusi profiili haluamaasi sijaintiin ja sulje työkalu.
    Huomaa: Jos olet juuri asentanut Firefoxin ensimmäistä kertaa Windowsiin, voit käyttää sen oletusprofiilia sen sijaan että luot uuden.
  3. Paikanna varmuuskopio kovalevyltäsi tai muulta tallennusmedialta (kuten USB-tikulta).
  4. Kopioi koko vanhan profiilin sisältö, kuten "bookmarks.html" ja "cookies.txt" tiedostot, bookmarkbackups kansio jne ja liitä ne uuden profiili kansion sisälle, ylikirjoittaen näin olemassa olevat tiedostot samoilla nimillä..
  5. Käynnistä Firefox.

Varmuuskopion käyttöönotto muualla - edistyneemmille käyttäjille

Ylläolevan sijasta, kokeneemmat käyttäjät saattavat mieluummin toimia seuraavasti:

1. Paikanna varmuuskopio kovalevyltäsi tai muulta tallennusmedialta (esim. USB-tikku) ja tarvittaessa kopioi se kovalevyllesi. Sijannilla ei ole väliä, joskin suosittelemme käyttämään oletussijaintia, joka on selitetty artikkelin alussa.
  2. Avaa profiles.ini tekstieditoriin kaksoisnapsauttamalla sitä. Tiedosto sijaitsee Firefoxin ohjelmakansiossa:
    • Windows Vistassa polku on C:\Users\<username>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles.ini
    • Windows XP/2000, sijainti on C:\Documents and Settings\<username>\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles.ini
    • Linuxissa sijainti on ~/.mozilla/firefox/profiles.ini
    • Macissa sijainti on ~/Library/Application Support/Firefox/Profiles.ini
  1. profiles.ini tiedoston avattuasi, paikanna kohta jossa on maininta profiilista jonka juuri siirsit. Muuta Path= riviä vastaamaan profiilin uutta sijaintia.
  2. Muuta riviä, josta löytyy kohta IsRelative=1 niin että kyseinen kohta on IsRelative=0.
  3. Tarkista tekemäsi muutokset ja tallenna profiles.ini.

+Esimerkki profiles.ini tiedoston käytöstä: Jos kopioimasi profiilikansio on nimeltään 646a7374.default ja se siirrettiin seuraavaan paikkaan: C:\Users\David\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\, profiles.ini tiedoston pitäisi näyttää tällaiseltä: + +[General] StartWithLastProfile=1

[Profile0] Name=Default IsRelative=0 Path=C:\Users\David\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\\646a7374.default +

1. Käynnistä Firefox